Toppenkurset 2013 (Maria Øyen)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Toppenkurset 2013 

 

Hei alle toppmusikere der ute! Om et par uker er det påmeldingsfrist til årets Toppenkurs! Hvis dere vet hva det er, kan dere bla lenger ned å finne link til søknadskjema, hvis ikke skal jeg forklare det. Det er en sommermusikkskole der man kan spille i symfoniorkester, juniororkester, pianoklasse og diverse andre musikkgrupper. Det varer i ei uke, i år er det uke 28. Kurset er i Mosjøen, på Vefsn folkehøyskole Toppen. 

Hvis dere trenger musikk til lesingen kan dere høre på hva vi spilte i symfoniorkesteret de tre siste årene. 2010-lista, 2011-lista, 2012-lista (linker). 

Jeg starter med juniororkesteret, siden de er yngst. Om du ikke har spilt så lenge, men har lyst til å være med, kan du være med i juniororkesteret. Dette er et strykeorkester, mens symfoniorkesteret har både strykere, blåsere, perkusjon osv. I juniororkesteret spiller de musikk av flere vanskelighetsgrader, pluss at man lærer teori der. De minste har også mer pauser enn de andre, og det blir sikkert lagt opp til fritidsaktiviterer. I tillegg er det fadderordning, så du har en eldre du kan forholde deg til og som hjelper deg.

 

Symfoniorkesteret er det største orkesteret på Toppenkurset, og det er det de fleste er med i. Nicholas Carthy er dirigent, som vanlig, og han er veldig flink og morsom! Hvis du er glad i å høre på store orkester som spiller, og spiller selv, anbefaler jeg virkelig å melde deg på! Det er orkesterøvinger på formiddagen, og diverse gruppeøvinger på ettermiddagen. Det er ikke alt for vanskelige stykker som blir spilt, men det kan jo være lurt å øve litt på forhånd likevel. I år skal vi blant annet spille noe fra Star Wars og Harry Potter, så jeg tror det blir utrolig artig! Dere kan lese mer om programmet under Symfoniorkester på nettsiden.


Øving

Under Toppenkurset er det mange konserter, både orkester og solokonserter. Man kan møtes og spille flere sammen, eller alene, og det er folkemusikkgruppe. Det er masse muligheter til å spille solostykker, men du kan selvfølgelig også bare se på og høre på de andre hvis du vil. 


Spontankonsert, med masse forskjellig stykker og ensembler og solister.

I tillegg til øving skjer det masse annet. På toppen er det stor uteplass, vi brukte å sparke fotball opp og ned en bakke når vi var små. Også er det vel badmington, spill og masse å gjøre. Toppen ligger også mer sentralt, og det er flere matbutikker på Halsøy, og frisørstue, solstudio, dyrebutikk, bensinstasjon osv. 

 
Sånn ser det ut på Toppen, det er veldig fint!

I år er det åttende gangen jeg er med (tror jeg), og det har ikke vært et år at jeg ikke har blitt kjent med nye folk. De siste tre årene har det vært på Sandvik, og de årene har jeg vært med i symfoniorkesteret. Før det har jeg vært med i junior/ungdomsorkester. Sandvik er ganske langt unna byen, uten tilgang til butikker eller kiosker, så det var ikke noe pluss når vi var på Sandvik. Maten der var heller ikke like god som på Toppen, og det var lang matkø. Siden det skal være på Toppen i år, håper jeg at det blir bedre. Det er kjempefint å være på Toppen, men det er første gangen jeg skal overnatte på Toppen, siden det har vært på Sandvik de siste årene. 

Dette var noen bilder fra i fjor.

Toppenkurset 2010 var det som gjorde at jeg ikke sluttet å spille cello. Jeg hadde tenkt å bare fortsette fram til jul, men etter Toppen måtte jeg fortsette. Det er nesten tre år siden jeg sa det, og jeg har blir kjent med mange nye folk, lært mye mer, og fått min egen cello siden da. Jeg kunne aldri tenkt meg å slutte å spille nå, takket være blant annet Toppenkurset.

 

Trykk HER for å komme til nettsiden, HER for å komme til påmeldingskjema, og HER for å komme til facebooksiden! Har dere noen spørsmål?

 • Én kommentar


  HC17.03.2013 kl.17:48

  Bra skrevet!:D

  Gleder meg allerede!

  Skriv en ny kommentar

  hits