Internatliv fylt av klassisk musikk (Maria Øyen)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Internatliv fylt av klassisk musikkDe siste dagene på Toppen tenkte jeg for meg selv; "Jeg MÅ være med neste år også!" Jeg har egentlig ikke tenkt å være med neste år, siden jeg skal prøve å få jobb på østlandet. Orker ikke en sommer til i Mosjøen i denne varmen! Når det er ferie syns jeg at jeg burde kunne være sammen med familien, uansett om jeg jobber eller ikke. Men hvis jeg har muligheten, skal jeg absolutt være med på Toppen igjen! 

Klar for internatliv....... Første vi gjorde var å ommøblere.

De første dagene gikk veldig fort, jeg var ikke så motivert for Toppen med en gang, men det tok seg raskt opp! Var ferdig å pakke tre kvarter før kurset begynte, og jeg er forsåvidt veldig glad for at det er i Mosjøen. Vi hadde orkesterøvinger hver dag, gruppeøvinger nesten hver dag, og ellers noen valgfrie ensembler og aktiviteter. Det var program hele dagen, konsert hver kveld, så vi hadde bare fri sent på kveldene. Det var fint at været var så bra, så vi kunne være mye ute. En av dagene var vi på Halsøy, rett nedenfor Toppen, og spilte fotball. Ææh, første gang jeg har spilt fotball på flere år! Jeg syns det er artig, men ganske skummelt når alt skjer så fort. I tillegg til å spille fotball, så vi et par VM-kamper på tv, så nå vet jeg faktisk hvem som spiller i finalen! 

Jeg testet det nye kameraobjektivet mitt i den fine elevstuen.

Nivåene på deltakerne er varierende, fra juniorene som ikke har spilt så lenge, til musikkstudentene i symfoniorkesteret. Det er ikke sånn at må få til absolutt alt, men det er jo heller ikke artig å spille om man føler at man ikke får til noe av det man skal spille. I løpet av uken er det som sagt mange konserter, og da kan man opptre solistisk eller i små ensembler. Du kan jo spille et stykke du kan fra før på en av konsertene, og du kan få pianokomp. Konsertene var forskjellig i lengde og reportoar, men det er artig når ikke alle spiller bare klassisk. Det kan bli litt mye virtuost solospill. Brassgruppen spilte noen popsanger arrangert av trombonelæreren på Toppen, med slagverk på plastbøtter. Hvis jeg blir med neste år, har jeg lyst til å spille noe kul musikk av The Piano Guys. De la ut noter til Let it Go forrige uke!! 

Satt på galleriet for å ta bilder i kirka, syns de burde heve lysekronene litt. Veldig fin konsert med masse orgel og annen musikk! 

Mamma har vært konsertfotograf, så de fleste konsertbildene mine har hun tatt. Her er et engasjert publikum på spontankonsert i gamlebygget på Toppen!

Russerne hadde som vanlig med seg folkemusikk, med andre deltakere på Toppen! 

Jeg hadde ikke noe å gjøre en ettermiddag, så da tok jeg med meg kameraet og tok bilde av de som øvde...

... og utsikten! ♥

Denne uken lærte jeg overraskende mye om fotball, brass, nordisk musikk, og masse annet! Haha, ja, de som spilte brass snakket om brass 24/7. Kanskje samtaleemne var noe annet i et par minutter, og så var det over på brass igjen. Og så har jeg fått nye venner, og blitt bedre kjent med gamle venner, og fått en bra forsmak på hvordan det er å bo på internat. Uten den klassiske musikken da.. Jeg lurer på om jeg har valgt rett, hele uken har folk snakket om klassisk musikk, vi har spilt klassisk musikk, og alt har handlet om det, og så skal jeg lære å ta bilder til høsten! 

Når alt kommer til alt er det folkene som betyr noe! Kunne ikke tenke meg å dra på kurset om det sosiale samholdet ikke var sånn som det er. Det er alltid noen å prate med, og du føler deg alltid inkludert. Nå vet jeg ikke helt hvordan det er å komme dit uten å kjenne noen, men jeg har selv opplevd å blitt godt kjent med folk som kommer alene!

Den siste dagen var vi på Dønna. Det var strålende fint vær hele uken, men så mye fritid på dagen hadde vi ikke. Derfor dro vi og badet i nærheten av der vi hadde konsert. Det var litt kaldt i vannet, men årets første bad er sjelden kjempevarmt! Siste dagen på Toppenkurset var helt perfekt!

Beste siden av orkesteret ♥ Digg å sitte foran trombomene, kan ikke tro at jeg hører noe fortsatt..  

 

Akkurat nå ligger jeg i kjelleren, har flyttet hit for sommeren, på mitt rom er det over 30 grader. Prøver å ikke tenke på at jeg skal jobbe i morgen, blir sliten av å gå opp trappa i denne varmen. Skulle egentlig avslutte innlegget med en video fra konserten, men jeg fikk ikke til å laste opp, så det får kanskje bli senere :-) Ha en fin dag!

 

  • Ingen kommentarer    Skriv en ny kommentar

    hits