Maria Øyen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

SjokoladebanancupcakesDet er jo ganske lenge siden jeg har blogget om mat, men det er kanskje bra, siden noen av leserne sier at de blir sultne og derfor ikke kan lese mer på bloggen..

Jeg hadde ikke noe å gjøre istad, så jeg satte i gang med å lage cupcakes. 

Jeg sto lenge på rommet mitt og så på alle muffinsformene mine, og tenkte "Hvilken skal jeg ta?" Da ble det en av hver. Jeg lagde også fire bittesmå, med de nye prikkete formene jeg kjøpte i Trondheim. Verdens søteste butikk, altså! Dette er egentlig banancupcakes, men jeg elsker sjokolade, og vi hadde ikke noe sjokolade i huset, så jeg måtte bruke kakao istede..

Namnam! ♥

 

Ser det godt ut?

 

 • Oppskrift på muffins  Grunnen til at jeg ikke skrev oppskriften i går var rett og slett at boka var utenfor rekkevidde.. 

  Oppskrifta er som sagt fra Hummingbird, min store muffins/cupcakes-inspirasjon! Eneste er at jeg byttet ut spinat med skinke.

  30 g smør (til steking av løk)
  ½ liten rødløk, finhakket
  360 g hvetemel (kan også bruke litt grovt mel, men det blir kanskje for mye med 360 g mel)
  3 ts bakepulver
  1 ts kajennepepper
  250 revet ost
  2,2 dl melk (Muligens litt mer)
  1 egg
  130 g skinke
   

  Fin og speilvendt.


 • Muffins med ost og skinke  Dette er egentlig ei oppskrift på muffins med ost og spinat, men jeg byttet ut spinaten med skinke. Enjoy!

   

  Start med å kutt opp og stek løken med litt smør i panna.

  Ha oppi melet og bakepulveret i en bolle. Jeg brukte litt grovt mel også, men man burde ikke bruke så mye mel som det står.

  Ha i kajennepepperet.

  Og melk

  Og egg

  Litt vanskelig å røre nå, men prøv og rør inn osten.

  Tilslutt tar du i skinka og løken.

  Du burde spraye formene med matfett, for det sitter veldig godt fast! Kan også ha noe med at det ble for kompakt, så pass på melet også, og kanskje ta litt ekstra bakepulver.

  Delicious frokost!

   

   

 • Bløtkake med marshmallowsfondant  Stor nok kake til hele skolen, melis nok til melisforgifning.

  Sett fram ingrediensene liksom.. Ikke at jeg alltid gjør det selv, men det lønner seg! 

  Oppskrifta jeg brukte er ei som mamma har


  22cm-form: 
  3 egg
  Ca 1 dl sukker
  Ca  2 dl mel
  ½ ts bakepulver

  26cm-form:
  5 egg
  Ca 1,5 dl sukker
  Ca 2,5 dl mel 
  ½ ts bakepulver 

  Pisk eggene og sukkeret til stiv eggedosis.

  Jo mer du pisker, jo luftigere blir sukkerbrødet. 

  Etter at eggedosisen er ferdig, skal du ha i bakepulver og mel. Sikt det og rør det inn veldig forsiktig.

  Tilslutt heller du røra i en smurt form med bakepapir i bunnen. De skal stekes på 175 ° i ca en halvtime.

  Sånn så det første ut når det var ferdig.

   

  Så var det marshmallowsfondanten.

  Vi brukte to porsjoner, som egentlig ble ganske mye!

  1 porsjon:

   250 g marshmallows
  Et par spiseskjeer vann
  Litt Flott-matfett 

  Smelt marshmallowsen i mikroen sammen med fett og vann.

  Det er faktisk veldig klissete!

  Så skal man røre inn melis. Bruk ei kjøkkenmaskin eller elektrisk visp. Når du går lei kan du ta det på et bord eller en benk med masse melis på og fortsett å kna!

  Når den er klar kan den farges og kjevles sånn som man skal ha den. Ikke glem å bruk masse melis så den ikke setter seg fast.

  For å feste på hjertene og resten av pynten brukte vi litt eggehvitte og melis, siden vi ikke hadde spiselig lim. Tilslutt penslet vi hele kaken med litt vann for å få fram fargen. Det var nemlig veldig duse farger siden hele greia var så dekket med melis!

  Ca så mye klarte klassen å spise første timen.. Resten gikk til sultne allmennfolk og glade musikkfolk! Men det tok ei stund å bli kvitt den.. Vi har forresten bringebærkrem inni, lagd av nesten to pakker fløte og passe mengde med syltetøy. 

  Siden mamma og pappa ikke kunne smake kaken, lagde jeg muffins samme kveld. Senere skal jeg legge ut oppskrift og sånt på dem, selv om de er ganske like.

   

  Hva syns du om kaken? :-)

   

  Edit: Massemasse skryt til Amalie som var med og bakte! Du er kjempeflink!

   

 • Dagens bakst - Nonsstopkjeks  Nå er det jo påske, og nonstopkjeks er kjempegodt da!   Oppskriften jeg brukte er fra detsoteliv.no.

  250 g smør
  3 dl sukker
  2 egg
  4 dl hvetemel
  1 ts natron/ bakepulver
  1 ts vaniljesukker
  1 pakke nonstop (250 g) 

  Sett fram ingrediensene, så blir det mer orden.

  Pisk smør og sukker sammen. Det kan være lurt å piske smøret først, og ta sukkeret i etterhvert. Og ikke alt på en gang.

  Så skal eggene piskes inn, deretter bakepuveret, valinjesukkeret og melet. 

  Til slutt skal nonstopene røres inn. Jeg hadde hakket ca halvparten, men det er ikke nødvendig. Men du unngår ihvertfall at noen kjeks blir uten nonstop!

  Sett topper med to t-skjeer på ei bakeplate. De siger mye ut!

  De skal stekes til de er ferdig, ca 8-10 minutter står det. Selvfølgelig varierer dette fra ovn til ovn, men ikke lenger enn at de er litt brune ytterst.

  Ferdig resultat :-)

   

  Første gang jeg lagde sånne kjeks stekte jeg de litt lenger, fordi jeg var litt usikker, men de blir ofte saftigere om de stekes akkurat nok lenge. Nå skal jeg lage mer gjerdeig, nemlig pizzaboller. Får se hvordan det går, og så håper eg dere har en kjempefin dag! :-)

 • Pizzaboller  Jeg har jo mye å ta igjen i morgen, siden jeg ikke har bakt i dag! Neida, jeg baker faktisk ikke hver dag. Men i morgen skal jeg lage pizzaboller, så jeg er litt desperat etter ei god oppskrift! En gang vi var på ferie, og var på shopping på Liertoppen, kjøpte vi pizzaboller. Standard. De har så gode pizzaboller der! Det er masse fyll inni, men jeg vet ikke egentlig hva det inneholder.. 
  Noen som har gode forslag på fyll? :-)

 • Kakedeig er ikke til å spise  Dagen i går gikk bort til sløving, og typisk jeg-kjeder-meg-hater-livet-og-ferie-syndrom. Het til jeg fant ut at jeg skulle lage sjokolademuffins med en litt improvisert krem, siden vi verken hadde fløte eller kremost.. Den ble lagd av hvit sjokolade, melis og margarin. Og såklart litt farge! Da ble såklart livet bedre å leve! Ja, og så brukte jeg endel av dagen til å hate blogg.no da.. 

  I dag ble jeg vekt tidlig (til at jeg tilbringer ferien hjemme) og vi dro på skitur i tolvtida. Greit det, men det er ikke så artig å gå på ski når man nesten tryner i nedoverbakke fordi det er dårlig skiføre for enkle smørefrie ski. Dette var min andre skitur i år, og forhåpentligvis sesongens siste. Som dere kanskje skjønner er jeg ikke så glad i ski, og vinter generelt. Vinteren ser fin ut og sånt, men det er kaldt og upraktisk å komme seg rundt. 

  Kakedeig er jo som mange kanskje vet veldig godt! Og når det er akkurat litt for mye deig til å ha alt på stekeplatene, blir det venting. Da må jeg sitte å se på den kjempegode kakedeigen i bollen. Fristende? JA! Men om man lager kakedeig for å spise, må man ihvertfall ikke ha i bakepulver! Det er egentlig litt synd at kakedeigen ofte smaker bedre enn kakene...

 • Cupcakes: Mors favoritt  Lenge siden jeg har lagd disse nå, men jeg er så sliten etter skitur at jeg ikke orker å skrive så mye nå. 

  Disse har fått navn etter at jeg har lagd de tre ganger når mamma skulle ha besøk. Det er en blanding av en oppskrift fra Hummingbird  (vaniljecucakes) og litt kreativitet. 

  Det står i oppskrifta at du skal følge en rekkefølge og sånt, men det er ikke nødvendig. Jeg bare slenger oppi alle ingrediensene, og bruker nå flytende margarin, så det ikke blir så mye smørklumper når jeg gjør det sånn.

  Litt klumper og sånt, fortsett og miks.

  Her var de visst stekt allerede! Jeg har ei pakke smil i disse, så ta litt røre i formene først, og så hakket smil som er dyppet i litt mel (så de ikke synker), så tar du resten av røra. Det skal passe bra til 12 cupcakes, som passer bra i brettet jeg fikk i ferien.

  Kremen lager du av kremost, smør og melis. Rekkefølgen er ikke så nøye, selv om det står en rekkefølge i oppskriften. Det smaker da det samme uansett. Så kan du farge kremen! Jeg har lagd pastellgrønn (av litt blå Idun-farge), lilla, og grønn (de siste av Wilton icingcolors).

  Lilla!

  Pastellgrønn i nye pastellfargede muffinsformer fra Wilton.

  Grønt.

   

  Enjoy!

   

 • Dagens bakst - Blåbærmuffins  En liten pause fra kinoen nå, for å spise og ordne seg, så er det tilbake klokka 6! Kom på konserten i kinoen klokka 7, det er virkelig verdt det! Men nå til litt bakeinspirasjon:

  Som dere kanskje fikk med dere, så var det en kommentar på bloggen som fikk satt igang en bakekveld med Amalie.

  Vi lagde blåbærmuffins med en oppskrift fra Hummingbirdboka

  Jeg tok egentlig veldig få bilder.. Vi blandet ihvertfall alle ingrediensene i en bolle, og hadde i litt blå knditorfarge. Den ser veldig lilla ut her, men det er bare blåbærene, og da de var ferdig var det ikke så mye farge.

  Vi prøvde å ha forskjellige farger på toppingen, grønn, lilla og rød, men den ble ganske blandet etterhvert..

  Kreativt og unikt!

  Sånn var det meningen at fargene skulle være!

 • Oppskrifter fra Hummingbird Bakery  Dette er noen oppskrifter jeg kommer til å linke til for å gjøre det lettere. Om dere har spørsmål til framgangsmåte osv, spør! 

  Vaniljecupcakes

  120 g hvetemel
  140 g sukker
  1 ½ ts bakepulver
  40 g flytende margarin 
  1,2 dl melk
  1 egg
  ½ ts vaniljesukker

  Disse skal stekes på 170 °C i 20-25 minutter

   

  Blåbærmuffins

  360 g hvetemel
  370 g sukker
  1 ts salt
  1 ½ ts bakepulver
   ½ ts natron
  3,75 dl skummet kulturmelk
  1 egg
  ½ ts vaniljeekstrakt
  70 g smeltet smør
  250 g blåbær

  Disse skal stekes på 170 ° i 20-25 minutter

   

  Kremosttopping

  300 g melis
  50 g smør
  125 g kremost (125 g tilsvarer en pakke Tine kremost naturell)

  Visp smøret og osten, ta deretter i melisen. Eller bare ha alt oppi med en gang, det bruker jeg å gjøre. Visp til toppingen blir litt luftig.

   

  Notater og tips

  ♦  I noen oppskrifter burde du passe på at det ikke blir for mye mel.
  ♦ Jeg bruker nesten alltid å ta bittelitt mer bakepulver enn det står, for jeg hater mislykket mat 
   

  Legger ut flere oppskrifter etter behov.

   

 • Dagens bakst - Grønne og Rosa Makroner  Den gode følelsen du får av å lage vellykkede makroner!

  Dette var mitt andre forsøk på å lage makroner, og mye mer vellykket! 

  Oppskriften er fra klikk.no, men jeg skriver også her hva du skal gjøre.

  Jeg startet med å skolde mandler for et par dager siden, for de må ligge et par dager for å tørke. Det er ikke nødvendig å skolde dem, det blir bare litt flekker om du ikke gjør det. Det går faktisk lettere å kverne uskoldede mandler. 


  Klar for å male mandler, som egentlig var ganske mye styr.. Det skal være 140 gram mandler, så om du skolder de, må du ha mer.

  Du skal bruke eggehvitten til tre egg, og det er veldig viktig å ikke få noe gult med, ellers kan du ikke stivpiske det!

  Det skal ikke dette ut av bollen når du snur den opp ned.

  Så skal man forsiktig røre mandelmelet og melisen (240 gram melis). Det må gjøres forsiktig, så det ikke blir for tynt, ihvertfall om du skal røre i farge etterpå.

  Ha forsiktig i farge. Du burde bruke pulver eller gele, så røra ikke blir tynnere. Jeg brukte bittelitt grønn Wilton gelefarge i den ene, og rosa i den andre.

  Sprøyt de ut i den størrelsen du vil ha, og prøv å få like store makroner.Rist litt på brettet for at de skal flyte litt utover, og la de stå til der tørker oppå.

  Sånn så de grønne ut da de var ferdig. Denne gangen satt de ikke fast i underlaget! De skal stekes på 140 grader, med en ekstra bakeplate under, så de ikke blir for mye stekt på undersiden og sprekker. Ovnen skal også stå på gløtt, men jeg vet ikke helt hvorfor..

  Sånn skal de se ut under, og det er viktig at de er helt kalde før du tar de av bakeplaten, ellers kan noe sitte fast.

  Jeg lagde ostekrem av en halv pakke kremost og passe mengde melis. Så hakket jeg nonstop, grønne i den rosa kremen og røde i den grønne!  Ikke press den andre delen på, men "vri", så de ikke sprekker.

  Fant også skikkelig søte skåler i skapet! Tror egentlig det er til å sette glas og kopper på, men de passer perfekt til små kaker.

  De ser skikkelig søte ut, og de smaker veldig godt! Ikke gi opp etter første gangen!

   

   Har du lagd eller smakt makroner? :-)

 • Frokostmuffins  Jeg skulle stå opp klokka ni i dag, men mobilen ringte ikke.. Så jeg våknet ti på ti, og var derfor litt irritert.

  Muffins med ost og skinke, som jeg lagde med en gang jeg sto opp. Og farris da! Nå skal jeg på skitur sammen med mamma og pappa, så vi håper været er fint ei stund til.

 • Lørdagskos  Planen var å se liveshowet fra Ukm i Bodø, men om det ikke funker, får jeg finne på noe annet.. Snart blir det ihvertfall kylling i pita, om jeg ikke spiser for mye makroner og nonstop..

 • Hos Amalie med blåbærmuffins  Det var en helt vanlig tirsdag, etter en helt ok skoledag...

  Om dere så i kommentarfeltet på det forrige innlegget, så dere kanskje at Amalie foreslo en bakedag snart. Siden vi ikke hadde så mye å gjøre i ettermiddag, kunne vi jo bare gjøre det! Jeg er som der kanskje har forstått ikke så glad i å ha andre rundt meg når jeg baker, men det var veldig koselige i dag, for vi er begge interessert i å bake, og ingen av oss er veldig "bossy" sammen. Når jeg blir stor vil jeg ha en café eller et bakeri, og så skal Amalie jobbe der! :-)

   

  Hva har du brukt denne herlige tirsdagen til?

 • Dagens bakst - Brownies med cookie dough cream  Forrige tirsdag bakte jeg brownies, i tillegg til cupcakes. I dag får dere høre om brownies med cookie dough cream!

  Oppskrift og sånt finner dere HER.

  Jeg smeltet sjokolade og smør i en kjele.

  Så blander jeg det sammen med resten av ingrediensene.

  Etter en lang slåsskamp med bakepapir, ble det seendes ut sånn!

  Sånn ser kremen ut.

  Etter litt steking, nedkjøling, pynting og sånt blir den seende sånn ut! Jeg lagde den til Elisabeth, som kom hjem for å spille med orkesteret nå i helga, men vi hadde ikke nok sjokoladebokstaver.. Jeg lagde faktisk bare 2/3 av oppskriften, men jeg regner med at det går bra med hel oppskrift, det skal jeg ihvertfall lage neste gang!

   

  Ser det godt ut? Elisabeth min var veldig fornøyd med å få det da hun kom hjem!

   

  Skulle egentlig legge det ut i går, men jeg glemte det pga konsertene.. 

 • Dagens bakst - Gulrotcupcakes  Gratulerer med morsdagen, mamma! Du er best ♥

  Dagens bakst er egentlig gårsdagens, men siden jeg sa det skulle være på søndager så.. 

  Kremtippen var den jeg kjøpte i går, 2D. Det ble ganske mange,  og store cupcakes, fordi jeg brukte kakeoppkrift fra Hummingbird bakery.

   

  Hva syns du om "dagens bakst"?

   

 • Dagens bakst - Banancupcakes  Skal jeg begynne med "dagens bakst" en gang i uka? Da må jeg jo bake ihvertfall en gang i uka da.. Neste helg skal jeg lage noe til morsdagen, men jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal lage enda.. Jeg tar i mot forslag fra dere! 

  I dag har jeg lagd banancupcakes, som jeg faktisk ikke likte første gangen Elisabeth lagde det. Det er jo veldig godt, men det var veldig mye krem! 

  Jeg syns egentlig at disse er bedre dagen etter at de er bakt, fordi banansmaken er ganske sterk, og kan gjøre det litt kvalmt.. Og det var MYE krem i forhold til resten.. Men de ser gode ut da :-)

   

 • 6 flasker konditorfarge  Fant ut at jeg heller skulle lage en kollasj med bilder fra bakinga, istede for å bruke masse tid på å legge ut alle. Ja, dere ser vel hva det er på noen av bildene, men om dere ikke ser det, ser dere kanskje at jeg har skrevet hva det er. Ja, det var masse smør i kaken. Hvis dere vil lese hvordan man lager den, les HER.

  Det virket som at klassen var fornøyd med kaken, men de trodde ikke helt på oss da vi sa vi hadde brukt så mye konditorfarge.. Deigen smakte litt konditorfarge, men kaken smakte ikke så ille.

  Masse smør og sukker!

  Insane! 

   

   

 • Red velvet  Dagens bakst, for å feire Joakim, Ranghild og Liv på skolen i morgen! Dere får se mer av kaken i morgen, nå skal jeg øve til matteprøven! 

 • Sjokoladebombe  Jeg tror nesten bloggen har blitt en bakeblogg, istede for en musikkblogg! Det siste halvåret har jeg tilbragt så mye tid på kjøkkenet som jeg aldri har gjort før! Selv om jeg bruker utrooolig mye tid på å bake, og roter veldig mye, blir resultatet som regel bra. Etter mat og helse i niende, har jeg likt svært dårlig å bake, men jeg har funnet ut at når jeg får gjøre det alene og i mitt eget tempo er det artig :-)

  Blir du sulten? Dette er bare noe av det jeg har gjort i høst, ikke for å skryte altså, men jeg blir jo litt stolt av meg selv. Men mye av dette har jeg gjort sammen med venner, eller til venner ♥

  Sjokoladebombe! Kjøkkenet har også blitt pyntet med litt melis og sjokolade.. En dag skal jeg lage denne til klassen, vi må jo ha kake når noen har bursdag!

  Det var sol ute i dag, men jeg fikk bare med meg solnedgangen.. Det blir bra at det blir lysere ute, og sol, så kanskje jeg får til å stå opp tidligere!

   

  Uff, nå er dere sikkert lei av å høre om mat, og jeg blir faktisk sulten av det selv.. Så nå skal jeg snart spise kylligsalat og grønnsaker med dip! Ha en fin lørdagskveld alle sammen! :-)

 • Grønnsaker og dip  Først vasker jeg og skreller grønnsakene. Så kutter jeg de i ca 5 cm lange biter og legger de i ei skål. Dipen blander jeg med en boks rømme (300g). Jeg tror jeg brukte paprikamix, men jeg husker ikke helt. Man må jo bare ta den som man selv liker best. 

  Jeg hadde gulrøtter, agurk og kålrot. 

   

 • Cellopepperkaker  Siden jeg sitter forever alone i gangen på skolen, kan jeg jo skrive et innlegg. Jeg får bedre til å konsentrere meg alene, og spesielt på natta.. Begynte på oppgaven i går kveld, og er nesten ferdig. Eneste problemet er at jeg fikk skrivesperre nå, så jeg hører heller på en sang jeg skal kunne til ensemblekonserten etterpå. 

  Jeg gleder meg til å spise disse, før cellokonserten! Flinke Birgitte som har laget ♥

 • Julefilm og namnam cupcakes  Jeg elsker å se film og nesten sovne! Da skvetter jeg med en gang det skjer noe uventet.. Og latte gjør meg bare trøttere. Dagens film og dagens cupcakes var Polarekspressen og Black Botton Cupcakes, og dagen ble tilbragt sammen med Sofie. Seriøst, jeg er helt forelsket i Hummingbird Bakery! De har verdens beste cupcakes, og om jeg skal til London en gang, skal jeg spise ekte Hummingbird Cupcakes!

  Spaghetti til middag, vi er flinke!  Miksegreia streiket, så vi måtte improvisere.. Igjen.

  Vi er så flinke!! Til å ta bilde av bildet i boka da..

  Cupcakes og starbucks! My love ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

   

 • Herlig helg  Skrev dette i går, men fikk ikke tid til å laste opp bildene.

  Nå er jeg hjemme igjen.. Jeg er så trøtt nå at jeg er ikke istand til å tenke, men jeg har lekser å gjøre.. Jeg ser egentig ikke fram til å gå på skolen i morgen, men mest pga leksene og manglende søvn. Planen var å stå opp tidlig i dag, for å få mye utav dagen før jeg dro, men det skjedde ikke.. 

  Vi våknet til snø i dag, og det var ikke bare på Mo. Det er snø her og, men den holder på å regne bort, så det er ikke noe problem. Okei, skal vel ikke klage så mye nå, det er jo snart desember. I fjor kom snøen veldig tidlig, men tidligere år har det nesten ikke blitt snø før juleaften.. Likevel, jeg liker ikke å falle på isen, som er under snøen.. Det er vondt.

  Jeg har hatt ei veldig fin helg på Mo, og håper nå at jeg får treffe Sanne igjen om et par uker, når det er seminar her. Imens får vi bare skype og snakke på facebook, om jeg har tid.. 

   


  Nam ♥

 • Cupcakes og banan over hele kjøkkenet  Hele dagen har gått med til skole, cupcakebaking med Sofie og orkester. Jeg har ikke vært hjemme på 13 timer, siden skolen varte til halv fire, deretter minikonsert med de andre elevene i klassen som har bipiano med samme lærer. Det gikk overaskende bra, syns jeg, selv om jeg hadde en ganske lett sang da. Før jeg begynte på musikklinja hadde jeg aldri spilt piano før, og kunne ikke én sang..

  Da vi var ferdig med minikonserten, begynte jeg og Sofie å planlegge hva vi skulle lage. Det er såå mye godt i den boka, og de eneste jeg har smakt før er bananmuffins. En tur på butikken, endel penger brukt, og vi kunne begynne.. Jeg tror vi hadde ca to timer til å lage to porsjoner med cupcakes, to toppinger og pannekaker. Det ble endel søl, siden vi ikke hadde kjøkkenmaskin, og stavmikseren var full av banan, smør og mel da jeg skrudde den på.. Skulle tro hele røra hadde eksplodert! Men resultatet ble bra, ti minutter på overtid, og vi fikk mye skryt. Ryddinga skulle Sofie og Sondre ta seg av senere :-)


  Kul i naturfagtimen.


  Hele skoledagen prøvde vi å finne ut hva vi skulle lage..


  Stavmikseren ja..


  Sofie lager pannekaker til middag!


  Smør og banan ♥


  Gnomen på kjøkkenet.. (Sondre)
  Bananuffins med sjokoladetopping og sjokolademuffins (med banan) med ostekrem!  Gleder meg til neste gang vi skal bake sammen, om et par uker tror jeg.. Da blir det her, hvor vi faktisk har utstyret vi trenger!

 • Smil, det er gratis  Nå står pizzaen i ovnen, og jeg sitter å venter. Det er koselig å være hjemme alene, lage pizza og synge på musikken jeg hører på og ikke egentlig kan. Jeg synger aldri annet enn på rommet mitt når det er andre hjemme.. 

  Gloseprøven i dag gikk også veldig bra. Skolen går mye bedre enn på ungdomsskolen, uten at det er noe mer lekser heller.. Vi hadde en lærer i dag som var fra en eller annen spansktalende plass, og det var veldig lærerikt. Spennende å snakke om skole, ikkesant? 

  Gratis mat setter hybelboerne pris på :-)

   Siden Jonas ringte på veien hit og skulle snakke, og klage over at det er så langt, ble pizzaen ferdig før jeg fikk lagt det ut.. Artig med folk som klager over ALT.. 

 • Browniesbaking i bilder  Andrea fikk plutselig ett innfall på søndag om at hun ville ha noe godt. Siden det var søndag, var butikkene stengt, men vi hadde tilfeldigvis to poser med brownies-blandig i kjelleren, så vi bestemte oss for å lage brownies. 

  Vårt resultat var (nesten) like perfekt som på pakka!

  Jeg tok visst feil.. Man skal steke den før man spiser den.. Hver dag lærer man noe nytt!

  Ferdig? Nei..

  Andrea var fotograf under bakinga.

  " Kameradekselet ligger på bordet. "


  Nam!

   
  Så var det resultatet, og jeg vet ikke hvor det ble av.. Jeg holdt på å endre filene fra Raw til Jpeg, og de ble borte.. Men jeg skal se om jeg finner de, og da legger jeg de selvfølgelig ut. Men de var veldig gode, selv om de ikke hang helt sammen.. 

 • Les mer i arkivet September 2014 August 2014 Juli 2014
  hits