Maria Øyen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Tante MimaHallo! 

Den siste uka har jeg vært supertante, og det er enda nesten ei uke igjen! Det er kjempekoselig å ha familien på besøk, selv om Emilie er litt bestemt, det er viktig at den rette personen hjelper.

Malin ble to måneder i går, hun lå på fanget til Emilie, Emilie har matet meg flere ganger, vi har lekt ute, Emilie har flydd, eller som hun sier "sklyyy", vi har bygd togbane og kjørt tog, vi har tegnet, lagd mat, jeg har koset med Malin, Malin smiler masse nå, Emilie klistret klistremerker på armen min, og vi har gjort masse annet artig. 

Haha, jeg syns det er veldig artig å bygge togbane og lekehus og sånt, og Emilie kan leke med det og ødelegge det..

I tillegg til å være sammen med tantebarna mine har jeg bakt makroner to ganger. Og på onsdag kommer Elisabeth hjem, så jeg og Emilie skal bake et eller annet på tirsdag. Cupcakes kanskje. Inni makronene er det en krem med smak av lime og peppermynte. Kanskje legge ut oppskrift senere, det er de beste makronene jeg har smakt!

I dag da jeg og Emilie var ute var det kjempefint vær og sol, selv om det var iskaldt!

 

Snakkes ♥

 • Lekeland  I dag har jeg brukt tida på å finne fram leker, vaske lekekjøkken og andre ting som har stått på loftet, og gjort klar til Emilie kommer. Malin trenger jo ikke leker enda, men Emilie er i perfekt alder til at vi kan leke med alle lekene jeg likte når jeg var liten! Jeg hadde et lekekjøkken og en stor eske med kjøkkenting, ganske tydelig at jeg skal åpne min egen kafé. 

  Nå holder jeg på med makroner, venter på ledige brett, og har bygd legohus til Emilie. Hvem liker best lekene? For noen dager siden fikk jeg nye sko, som jeg såvidt viste her. De jeg kjøpte i sommer på salg er litt ustø og for spisse til meg, men de jeg kjøpte nå likte jeg veldig godt. Kjøpte de på Økonomisko på salg, bruker ikke finne så mange fine sko der ellers..

   

  Hva syns dere?

 • spillkveld  I går var jeg og noen flere hos Christine og spilte spill, spiste taco og kake, og snakket masse. Var kjempekoselig! Ei venninne av Christine, fra Sandnessjøen var også der. Har jo ikke blogget på ei stund, men det har ikke skjedd så veldig mye spennnende. I morgen kommer Kristine, Emilie og Malin, de skal være her i nesten to uker, gleder meg masse til å se dem igjen!

  "Julenissen kommer etter høsten, på slutten av året" - Christine

  Sånn ser en blond Sandnessjøværing ut :-)

  Mamma og pappa ville smake kake før jeg dro..

  Magnetnese

 • Sangtentamen  Ny uke, nye utfordringer. I morgen er det sangtentamen, og jeg gruer meg litt. Jeg vet at det bare er den første, og at det egentlig ikke er så mye å grue seg for. Før jeg begynte på musikklinja hadde jeg ikke sceneskrekk. Jeg lærte sangtekster utenat uten problemer, og sang rett uten å tenke meg om. Når jeg begynte på musikklinja glemte jeg teksten en gang, bare på en klassekonsert, men likevel, klarer ikke å pugge tekster lenger.. 

  Men jeg har gjort litt annet enn å pugge tekst de siste dagene. På lørdag kjørte pappa Anne Sofie og Elisabeth tilbake til Trondheim, og Elisabeth skulle låne skrivebordet mitt. Hopp over til neste innlegg eller noe sånt om du er lei av å lese om rommet mitt, jeg brryr meg ikke. Uansett, jeg har jo selvfølgelig gjort litt forandringer igjen.. You know me

  Fant ingen bedre plass til speilet enn å bruke det til skospeil. Nye sko forresten!

  Ting overalt

  Her sto skrivebordet mitt før, nå står skrivebordet mitt i Trondheim.

  Jeg skrapet skrapekartet mitt i går.. 

  Noen som vil ut og reise sammen med meg, pliiis?

  Ønsk meg lykke til på sangtentamen i morgen da! Eller bare send varme tanker uten at jeg vet om det, det er også lov.

 • 2012 - del 3  Skolen begynte, de første ukene forsvant skolelysten mer og mer.. 

  Der var bli kjent-fest for de søte nykommerne på skolen, og dagen etter lagde jeg og Sofie makroner. Vi var masse sammen de første ukene, før hun sluttet på musikklinja og flyttet tilbake til Brønnøysund. Hun var en av de beste vennene mine i klassen!

  Var i Lofoten på seminar. Kjempeartig! 

  Var på klassetur i Brønnøysund, med hele trinnet, allmenn også. Kjørte samme runden med mamma og pappa i høstferien. 

  Det var kjempefint vær i høst, så jeg syklet over brua og tok bilder i parken.

  Pappa solgte kuene og begynte å jobbe en annen plass :-(

  Mamma var på Heggedal, pappa var på jakt, så da dro jeg og Lilja ut i naturen og tok fine høstbilder. Kjempekoselig!

  Også har det selvfølgelig vært masse konserter i høst.

  Var i Skottland! Høydepunktet i fjor!

  Hotellrommet på Værnes, hvor vi satt og var stresset for stengte flyplasser her og der, fulgte med på Anne Sofie sin reise fra Leeds til Aberdeen, og sov.

  Dunnotar Castle.

  Vi var en dag i hovedstaten, Edinburgh. Så skotsk, så fint, så stort, og så lite tid!

  Et lite stykke Norge i Skottland!

  Skolelei...

  Skolekoret sang på avdukingen av minnesmerket etter 22. juli. Etter en veldig fin høst, regnet det i et par dager, så kom snøen. 

  Panoramautsikt fra skolen.

  50-årsdag i kulturhuset. 

  Jeg gikk i barndommen for å finne klær til Emilie, som fikk den gamle dukken min i storesøstergave. 

  Jeg og mamma tok tog til Horten for å feire to-årsdagen til Emilie og møte nye lillesøster Malin. Emilies lillesøster, altså. 

  Jeg tok tog alene for første gang, fra Oslo til Mosjøen. Jeg har tatt tog sammen med venner før, men aldri helt alene.  Stygge, triste, grå tok :-( Instillingen til tog ble derimot litt bedre da jeg fikk en firer for meg selv i ei nesten tom vogn på nattoget. Likevel, dette er de setene man sitter i hele døgnet.

  Tidlig i høst overtok vi et piano, og første desember kom mamma hjem med celloen min! Min egen! Den til høyre er min, den til venstre er bankcelloen, som jeg ikke har lenger, og bak står pianoet.

  Vi ble intervjuet av avisen, begge med ny cello, på et seminar her. 

  Trening, spilling, og tidsfordriv på skolen. 

  Jeg har ommøblert 542435 ganger på rommet, tvangshandling, I think.

  Julekonsert, med granskog i bakgrunnen.

  Endelig juleferie, Minni feiret jul alene for første gang, og fikk masse mat av han som ga henne og oksene mat i jula. 

  Pepperkakepynting, julekaker, ferie!

  Jeg ble hekta på brente mandler, men klarte ikke å lage noen jeg likte selv..

  Feiret jul i Horten med hele familien! 

  Malin og Emilie er høydepunktet i familien!

  Lagde snømann for første gang på mange år. 

  Og så ble det nyttår!

  Høydepunktene i 2012 var å få et til tantebarn, få piano i huset og egen cello, reise til Gøteborg sammen med Elisabeth, og besøke Beate i Skottland, tilbringe feriene på Heggedal sammen med Emilie og resten av familien, og reise på seminar og bli kjent med nye folk. Det er så mye at jeg ikke kan ramse opp alt engang, men det har vært et veldig bra år!

  Hvordan har deres år vært? ♥
 • 2012 - del 2  Sommeren

  Sommeren startet kanskje i pinsen, da vi var i Horten og det var kjempevarmt. Men nå skal jeg se tilbake på sommerferien, som var litt annerledes i år.

  Vi hadde avslutningskonsert, tjente masse penger, og tok sommerferie tidligere enn de andre. Jeg og Amalie solgte kaker og kaffe, som viste seg å være en veldig slitsom jobb. Jeg hadde ferie i nesten en uke før jeg skulle ha min første jobb.

  Jeg jobbet i parkvesenet i to uker, vi luket og vannet og stelte i byen. Hadde aldri lagt merke til alle buskene og parkene i byen! Mamma var på Heggedal, så jeg var på jobb fra sju til tre, lagde middag når jeg kom hjem, og lå ute i sola resten av dagen. Jeg tenkte at det var så lite å gjøre her på sommeren, men de to ukene gikk kjempefort, før mamma kom hjem og det var Toppenkurs.

  Selv om jeg lagde middag nesten hver dag, gikk det mye i sånn mat når jeg og pappa var hjemme. Jeg var hekta på jordbær og smeltet sjokolade på den tida!

  Jeg så Gossip Girl, drakk Solo, ble solbrent og slappet av på ettermiddagen i to uker. 

  Så var det tid for årets happening, Toppenkurset! Jeg møtte mange gamle kjent, og ble kjent med nye folk også. 

  Jeg og Sanne fant på veldig mye rart den uka, vi var på Korgfjellet, løp runt i sokker hele uka, løp ut i regnet, bakte brownies med masse smør på et stekebrett og masse annet. Vi var sammen nesten hele tida! 

  To minutter ute.

  Vi tre måtte stå opp klokka 6 for å kjøre minibuss til Vega sammen med serberne og russerne, mens de andre tok båt senere. Båten var tre timer forsinket, det var kaldt der vi skulle være, og vi var så og si de eneste norske. Og det regnet. Men konserten ble bra! 

  Vi fikk tatt oss en liten tur til byen for å se på en konsert, og kjøpte pizza på veien hjem. Sikkert den ene dagen det faktisk var god mat på Sandvik også. Ja, jeg er veldig kresen. Jeg sto opp et kvarter før øvelsen hver dag, og kledde på meg og løp bortover med et knekkebrød i handa. Etter Toppenkurset sov jeg så og si hele veien til Heggedal, fordelt på to dager.

  Etter et par dager på Heggedal tok jeg og Elisabeth buss til Gøteborg og var der ei helg. Jeg fikk billetter til Liseberg i bursdagsgave av henne, og pappa sponset oss med hotell. I tillegg til å være i Liseberg brukte vi myye tid på skobutikkene, og andre butikker. Kom hjem litt fattigere, men med flere opplevelser og sko.

  Vi var på Starbucks hver dag, og jeg startet kopp-samlingen min.

  Vi spiste også burger hver dag, en gang på Hard Rock Café og to ganger på McDonalds. 

  Emilie var nesten hele sommeren på Heggedal fordi barnehagen hadde stengt, og foreldrene jobbet. Jeg ble vekt ganske tidlig hver dag, og vi gjorde masse artig hver dag! Gress var æsj, men hun skulle trille trillebåren.

  Vi var på Blaafarveværket for å hilse på dyrene, kjøpe drops og spise.

  Siste dagen på Heggedal :-(((

  Bilen ble ødelagt før vi skulle hjem, så det ble tog på oss. Første møte med nye, stygge tog. Da vi kom hjem kom Emilie og Kristine hit, så vi hadde ei uke her med fint vær, bading og byturer.

  Emilie skulle selvfølgelig være med og plukke bær og renske dem. 

  Mens Minni la seg i skyggen i mammas blomsterbalje..

  Så ble jeg 17 år, Emilie åpnet pakkene mine, og jeg begynte på skolen igjen..

   

  Senere i dag kommer tredje og siste del!

   

 • 2012 - del 1  Nå er vi i et nytt år, så det er på tide å se tilbake på året som gikk. Den første delen av året gikk jeg fremdeles i førsteklassen, vi hadde konserter, var på turné og gjorde masse annet artig. Jeg reiste mye i 2012, mye mer enn jeg bruker, både i spillesammenhenger, skolesammenhenger, og ferier. 

  Lagde den verste kaken jeg noengang har lagd! Takk for ideen og hjelpen August.. Den var hard og smakte smør og konditirfarge.

  Lagde kake hver gang Elisabeth kom hjem.

  Bakte veldig mye!

  Var på vinterferie på Heggedal og i Horten.

  Lagde makroner for første gang

  Det nærmer seg vår!

  Musikklinja i musikalverden!

  Musikklinja hadde konsert rett før vinterferien, kjempeartig! 

  Modell-Lars gjorde karriere gjennom bloggen, blant de 20 leserne mine!

  Lagde to påskekaker, den første sammen med Amalie, og den andre alene. Vi brukte en hel dag for å bli kvitt den på skolen.

  Beate kom på overraskelsesbesøk fra Skottland, og var her i påsken. Verdens beste påskegave! Vi var da på skitur på Korgfjellet, og det var ikke lite snø!

  Jeg tok bilder av modelljernbane, som pappa og noen andre bygger på. Såå kult!

  Amalie feiret bursdagen sin.

  Jeg hadde slave for ei helg.

  Tok farvel med tredjeklassen :-(( De hadde med seg en traktor i borgertoget!

  Sommeren var i pinsen, da vi var i Horten og Kristine og Torkil giftet seg. Det var 32 grader på bryllupsdagen, og ganske slitsomt! Likevel kjempekoselig!

  Brudeparet, brudepiker og brudesvenn. Emilie var litt utolmodig når vi skulle ta bilder, men hun var selvfølgelig verdens søteste!

  Avslutningstur med Unge strykere i Trondheim. Besøk på Lørdagsskolen, shopping og konsert på Ringve museum.

  Turné til Brønnøysund og Sømna, tur i Torghatten, musikk og klassekos! 

  To femdeler av klassen vant gründercampen, altså vi vant i alle oppgavene!

  Avslutningsfest for tredjeklassen, konserter og sånt, så ble det sommerferie!

   

  Del 2 kommer senere!

   

   

   

 • Jula 2012  Jula i 2012 ble feiret i Horten og på Heggedal, julaften i Horten. Kristine og Torkil hadde invitert hele familien dit, og for første gang feiret jeg jul borte. Hele familien var der, så det ble endel folk. Det var ei kjempefin jul, med flere familieselskaper, mye variasjon, unger, og masse pakker!

  Reisen nedover var litt problematisk, siden jeg fikk omgangssyke på Steinkjær. Veien til Trondheim føltes veldig lang, men dagen etter gikk det bedre. Da mistet jeg bare matlysta for resten av ferien.. Vi overnattet i Trondheim hos Elisabeth, og kjørte videre med henne dagen etter. 

  Juletreet i Mosjøen.

  Juletreet på Heggedal, det var årets fineste av de pappa hentet.

  Juletreet i Horten, med masse pakker!

  Emilie ♥

  Malin ♥

  Før julemiddagen!

  Emilie hentet pakker og delte dem ut. Hun ble litt forvirret når vi sa hvem de var til og hvem de var fra, men alle kom fram til rett person. Emilie var også flink til å hjelpe til med å åpne pakker, men hun er flink, da hun hadde kalender sa hun "pakke i morgen" når hun hadde åpnet en. Det sa hun også etter den første ventepakka på julaften, og resten av pakkene første juledag.

  Hun er også flink "mor", hun ammer likt som Kristine, bytter bleie likt som Kristine, og bærer likt som Kristine.

  Og så dro vi tilbake til Heggedal, var i Sandvika på romjulsshopping, og tok fine vinterbilder ute. Det var kjempefint vær...

  ... og mye snø!

  Jeg og Elisabeth lagde snømann.

  Den var litt skummel da..

  Vi feiret Anne Sofie sin 23-årsdag, for første gang på Heggedal. 

  Samme nissene, lik kake hvert år! :-))

  Lagde tårn i snøen med Emilie. Forresten, uteklærne jeg bruker på Heggedal er ikke uteklær jeg bruker offentlig. Greit å slippe å ta med seg alt når man skal på ferie.

  Så reiste vi hjem, feiret nyttårsaften, og jeg ødela døgnrytmen med The big bang theory på natta.. Vi har også spilt masse spill her, det er såå artig å spille spill, jeg er så dårlig, og ingen vil spille med meg ellers.. 

  Det var min jul, hvordan var deres?

 • Godt nyttår!  Nå er det et nytt år, og nye muligheter! Jeg har egentlig ikke noen nyttårsforsett, kommer ikke til å klare det uansett, men jeg skal jobbe hardere for å oppnå ting og bli en bedre person og sånt. 2012 var et veldig bra år, og jeg håper 2013 blir minst like bra! Jeg skal slutte og stresse sånn med bloggen, og kanskje blogge litt sjeldnere, når jeg har noe artig å skrive om. 

  Ca sånn ser byen ut herfra på nyttårsaften.

   

  Har dere noen nyttårsforsett?

 • Les mer i arkivet September 2014 August 2014 Juli 2014
  hits