Maria Øyen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Det er egentlig snart sommerSer dere snøen? Det er enda verre nå. Det snødde litt tidligere i dag, men den smeltet sola, så begynner det igjen. 

Fikk ei paiform (tror jeg det er) som matcher hjerteformene i dag, og to pakker med muffinsformer på salg, en pose med pinner til å lage et eller annet.jeg fikk også et kjempestort påskeegg, som egentliv var litt skuffende innhold i , siden det ikke var noe påskegreier.. 

Skikkelig søte skåler jeg har! De både pynter på rommet mitt og kan brukes til å baking!

 

Nå holder jeg på å fikser videoer og bilder fra konserten, så senere i kveld kommer de!

 • En og en halv uke pause fra musikklinja  Gårsdagens konsert var veldig vellykket! Skikkelig bra stemning, og mange sa at det var en av de beste musikklinjekonsertene som har vært. Det kan sikkert noe med temaet å gjøre, siden musikalmusikk alltid trenger innlevelse, og de virker ofte kjent for publikum. Senere skal jeg legge ut noen videoer, blant annet av The phantom of the opera-medley. 

  Etter konserten dro hele musikklinja til Amore og spiste pizza. Etter et par pizzastykker dro noen av oss til Amalie, hvor det etterhvert ble ganske fullt! Det var veldig godt å komme hjem og få sove, og dagen i dag startet ikke så ile som jeg trodde, ettersom jeg våknet litt før sju, og faktisk gikk til skolen for første gang i fjor. Og nå er det ferie og sola skinner nesten her!

  Musikklinja ♥

   

  Kommer til å savne denne herlige gjengen i ferien!

 • Dagens bakst - Blåbærmuffins  En liten pause fra kinoen nå, for å spise og ordne seg, så er det tilbake klokka 6! Kom på konserten i kinoen klokka 7, det er virkelig verdt det! Men nå til litt bakeinspirasjon:

  Som dere kanskje fikk med dere, så var det en kommentar på bloggen som fikk satt igang en bakekveld med Amalie.

  Vi lagde blåbærmuffins med en oppskrift fra Hummingbirdboka

  Jeg tok egentlig veldig få bilder.. Vi blandet ihvertfall alle ingrediensene i en bolle, og hadde i litt blå knditorfarge. Den ser veldig lilla ut her, men det er bare blåbærene, og da de var ferdig var det ikke så mye farge.

  Vi prøvde å ha forskjellige farger på toppingen, grønn, lilla og rød, men den ble ganske blandet etterhvert..

  Kreativt og unikt!

  Sånn var det meningen at fargene skulle være!

 • Bilder: En dag på musikklinja  Det tok lang tid før kaken ble spist opp, fordi den var så stor! Jeg tror klassen spiste ca halve, og resten ble spist opp av sultne, kakelystne musikkelever, og noen få heldige allmenfolk. I tillegg til å spise kake har folk gått amok med kameraet mitt, fordi jeg heller ville spille Ligretto enn å sitte vakt for kameraet. Men alt i alt var det en veldig koselig dag, med mye liv på det lille bygget ved siden av studiebygget, og en liten tur hos Amalie etter skolen. 

  Kakespising i naturfagtimen!

  Lunsjen er jo ikke så ille heller. Muffinsene ga jeg til Kaja, som nå er på vei til Afrika!

  Bloggern! Sjekk T-skjorta! Vel, du ser ikke hva som står, men det er bloggerT-sjorta mi..  Gamlingene :)

   

  Jeg sa at bakeinnlegg skulle komme på onsdager og (tror jeg), men det kommer i morgen istede, for i dag hadde jeg tid!

 • Bakedag med Amalie  Nå har Amalie (sjekk bloggen hennes!) dratt og jeg sitter på kjøkkenet og venter på at muffinsene mine skal bli ferdig. Det var såpass mye krem og fondant igjen at jeg bestemte meg for å lage noen muffins. Kaken kan vi jo ikke spise av i dag, og mamma ville smake. Muffins med krem og fondant smaker vel ikke så annerledes? Jeg har nesten bare spist fondant, kjeks og kakedeig i dag, så nå blir det godt med oppvarmede pizzasnurrer og farris! Vi har alt mulig i fryseren! Ikke farrisen da, den er kjøpt på butikken :-)

  Dere får se den ferdige kaken i morgen, eller så finner dere den på facebook!

 • Sukkerkick  Baking på G. Overrasket?

 • Bloggern  Overskrift suger. Uansett, nå sitter jeg på skolen, har spansk, og bare venter på å få komme hjem til kjøkken, farger, bakeingredienser og sånt. I morgen skal jeg og Amalie lage en eller annen kake med krem og fondant, håper det blir vellykket! Første gang jeg lager marshmallowsfondant, så det kan jo bli spennende. Siden kaka forhåpentligvis blir veldig stor, skal vi kanskje ta den med på skolen på onsdag, så du er heldig om du går i 1MU på musikklinja i Mosjøen eller er bare en heldig forbipaserende av de eldre skoletrinnene på skolen, kanskje du får smake! 

  Jeg måtte KJØPE enganskniver i dag, siden jeg glemte kniv hjemme.. Også har jeg spist masse kjeks med nonstop, men etter denne blir det slutt for i dag. Kanskje. 

   

  OG jeg glemte jo såklart å skrive ferdig innlegget på skolen da, så jeg fortsatte litt hjemme..

 • Søndagsfristelser - Et stort stykke Norge  Tid for litt bakeinspirasjon igjen! Jeg har kalt disse cupcakene Et stort stykke Norge siden det er en del melkesjokolade i dem.

  Oppskriften er fra Hummingbird bakery, med mine egne variasjoner. Jeg har lagd halv Hummingbird-oppskrift, så om du ska lage hel, må du ta dobbelt så mye sjokolde.

  Finn fram ingrediensene. Noe jeg egentlig aldri har brukt å gjøre, men det blir lettere å holde orden og det er lettere å bake da.

  Smelt to remser med Freia melkesjokolade, gjerne i mikroen, men ikke for lenge!

  Tror ikke dette smaker så godt, det luktet ihvertfall ikke så godt på kjøkkenet resten av kvelden..

  Bland alle ingrediensene unntatt sjokoladen i en bolle, så blander du inn den smeltede sjokoladen.

  Så tar du to remser med melkesjokolade og to remser med mørk sjokolade, hakker de så mye du vil, og legger de i ei skål med mel. Melet skal gjøre så de ikke synker i muffinsene. 

  Pass på at røra ikke er varm når du tar i sjokoladebitene så de ikke smelter. 

  Så er det bare å steke muffinsene til de er ferdige. Ja, de ser kanskje litt svidd ut, men de er ikke det, det er bare sjokoladen. Men husk at de ikke skal være like mørke som vanlige sjokolademuffins!

  Oi, det ble uklart.. Jeg lagde halv porsjon med kremosttopping og farget den blå!

  Alle som fikk smake var veldig fornøyde! Om de snakket sant da :-)

 • Oppskrifter fra Hummingbird Bakery  Dette er noen oppskrifter jeg kommer til å linke til for å gjøre det lettere. Om dere har spørsmål til framgangsmåte osv, spør! 

  Vaniljecupcakes

  120 g hvetemel
  140 g sukker
  1 ½ ts bakepulver
  40 g flytende margarin 
  1,2 dl melk
  1 egg
  ½ ts vaniljesukker

  Disse skal stekes på 170 °C i 20-25 minutter

   

  Blåbærmuffins

  360 g hvetemel
  370 g sukker
  1 ts salt
  1 ½ ts bakepulver
   ½ ts natron
  3,75 dl skummet kulturmelk
  1 egg
  ½ ts vaniljeekstrakt
  70 g smeltet smør
  250 g blåbær

  Disse skal stekes på 170 ° i 20-25 minutter

   

  Kremosttopping

  300 g melis
  50 g smør
  125 g kremost (125 g tilsvarer en pakke Tine kremost naturell)

  Visp smøret og osten, ta deretter i melisen. Eller bare ha alt oppi med en gang, det bruker jeg å gjøre. Visp til toppingen blir litt luftig.

   

  Notater og tips

  ♦  I noen oppskrifter burde du passe på at det ikke blir for mye mel.
  ♦ Jeg bruker nesten alltid å ta bittelitt mer bakepulver enn det står, for jeg hater mislykket mat 
   

  Legger ut flere oppskrifter etter behov.

   

 • Nonstopkjeks og navnedag  Tenk å våkne fire minutter før vekkeklokka ringer, i helga, for så å finne ut at det er 56 minutter etter av vekkeklokka skulle ha ringt! Unødvendig å stille klokkene altså.. Jaja, i dag har jeg ihvertfall lagd nonstopkjeks. Med litt inprovisasjon, siden mamma og pappa ikke kunne la være å smake på nonstopene, så det manglet 50 gram! Haha, er jo ikke mye det er snakk om, men jeg skulle gjerne hatt de 50 grammene.. 

  Nam!  Knaggene jeg fikk i ferien har endelig blitt hengt opp!

  Påskeskål og kopp, og solbriller. Noen håper på fint vær i påsken ihvertfall..

  Rosahjørne av rommet med bildet av gullet, Emilie. Det er det nyeste møblet på rommet mitt, en kommode som sto i kjelleren før. Forhåpentligvis skal jeg bytte håndtak etterhvert..

  Nå skal jeg se The phantom of the opera (igjen), og spise kjeks og drikke farris!

   

  Gratulerer med navnedagen alle der ute som også heter Maria! Og gratulerer med 16-årsdagen, Andrea ♥

 • En bitteliten tur til byen  Ja, jeg har sagt det før, hvorfor gidder jeg å dra til byen på en lørdag?? Det er jo så fullt av folk der, og det er ikke akkurat så mye bedre utvalg på lørdager. Hver gang angrer jeg.. Jeg dro egentlig bare for å se etter baketing, som spiselig lim, men det finnes selvfølgelig ikke i Mosjøen. En til ting er at jeg aldri møter noen jeg kjenner, bortsett fra den jeg er sammen med, og masse småunger jeg vet hvem er. I dag møtte jeg faktisk flere folk fra musikklinja! Jeg var forresten sammen med Andrea i dag, som har bursdag i morgen!! 

  Vi fant karamellpose som det sto "Medisin mot dårlig vær". Regnet kunne jo ikke være for lenge borte fra sin favorittplass.

  Jeg kjøpte søte skåler på BIG, mens jeg lette etter spiselig lim. De var ikke så dyre, så jeg skal kjøpe flere i mindre størrelse (jeg sparer fremdeles, Elisabeth).

  Nydelige ♥

 • Rosabloggere og andre bloggere  Dette er mitt første kåseri. Ja, jeg har aldri før skrevet kåseri, for vi fikk ikke lære det på ungdomsskolen og læreren våres frarådet oss å skrive det, for det var for vanskelig og avansert.. På videregående har jeg vært av de som ikke hadde noe fravær i norsktimene, fram til dagen etter ferien. Siden jeg forlenget ferien med en dag, var jeg ikke på skolen da vi lærte om kåseri. Karakteren jeg fikk på hele greia, som inneholdt to kåserier og skrevet bittelitt om noen kåserier jeg leste og hørte, var 5-. Jeg var veldig fornøyd, og han skrev at jeg kanskje skrev bra pga bloggen. ♥♥ Bloggen min ♥♥

   

  Rosabloggere og andre bloggere

  Definisjonen av bloggere er at du har minst to appleprodukter, som oftest flere. Det er viktig at du har en macbook, for ellers kan du jo ikke klage på at det eneste redigeringsprogrammet for film du kan noe med ikke fungerer og du derfor ikke kan videoblogge tjue ganger i uka. Et innlegg er ikke komplett uten din kjære mac som ser veldig bra ut. Det er viktig å bruke sminke, og ha masse sponsorer som kan gi deg mer sminke om du skriver en såkalt anmeldelse og sørger for å si at du anbefaler den på det sterkeste, og noen før og etterbilder der man ikke ser forskjell. Om du i tillegg ligger på blogg.no sin topp 20 liste kan du få opptil 12500 kroner i måneden ekstra, av det slitet der er å ta seg bra ut for folket hver dag. Hvor de pengene kommer fra? Ja, det er vel de 11-12 åringene som desperat søker lesere til sin blogg, og er villige til å betale 15 kroner for å være på forsiden av blogg.no en liten stund.


  Mange av toppbloggerne er under 18 år, bor hjemme og har ikke noen utgifter. Hvorfor kunne ikke de som blogget om noe positivt, de som skriver om viktige ting i livet få pengene istede? Jo, her er grunnen: Hvis bloggerne sparte penger, kunne de ikke dra på cafe, og det blir jo litt dumt å blogge om da de ikke dro på cafe. Og om de ikke dro til byen etter skolen for å kjøpe et par ting, og ender opp med et par tusen kroner fattigere, hva skulle de blogge om da? «I dag har jeg vært på skolen, og sittet hjemme og gjort ingenting, for jeg kan ikke gjøre noe uten penger, og pengene skal jeg bruke på utdanning når jeg blir stor».


  Noe jeg ikke helt forstår er de 15-16 åringene som hele tiden kommer med nye innkjøp. Jeg har kanskje ikke så mye å si på dette punktet, her i Mosjøen er det ikke akkurat sånn at det er vanskelig å ikke bruke et par tusen kroner når jeg går forbi en skikkelig dyr butikk, for det finner du ikke her. Du drar rett og slett ikke til byen for å storshoppe, med mindre du har en spesiell lidenskap for byggvarebutikker, som kanskje er det som finnes mest av i Mosjøen. Nei, shoppingen tar jeg på ferie! Poenget mitt er ihvertfall at jeg ikke helt skjønner hva de skal med ti nye kjoler på en måned, og hele tiden har noe nytt de har kjøpt. Det de mener er «bare litt nytt» er ofte mengden produkter jeg kjøper på ei helg eller en kort ferie utenfor Mosjøen.


  Blogg.no bestemte seg for å betale de bloggene som var mest populære, ikke nødvendigvis fordi de var så flinke, men de som hadde flest lesere, og hadde mest spennende liv. Jeg syns ikke at noe liv uten hobby er noe spennende. Det er latterlige høye summer toppbloggerne tjener utenom det de får av bloggplattformen, men jeg tror at de rett og slett er redde for at bloggerne skal bli for selvstendige og forlate dem. Hva hadde blogg.no vært uten ungdommenes krangling om hvem som burde være på topplista? De er jo på topplista for en grunn. Okei, de skriver kanskje dårlig, og oppfører seg latterlig, og fortjener ikke pengene, men de er der fordi ungdommene leser. Kanskje de bare leker dumme, jeg vet ikke, men uansett hvilke triks de bruker, funker de, og de blir rike. Om jeg ikke allerede leste bloggene jeg leser, hadde jeg nok ikke begynt, for det tar tid og energi å irritere seg over ungdommer som ikke kan skrive, men tjener penger på å skrive noen linjer om dagen fordi de har mac og speilreflekskamera.


  Mange bloggere skriver innlegg om hvordan de syns en blogg skal være, og skriver omtaler av andre sine blogger. Dette syns jeg blir litt feil, selv om jeg selv har gjort det tidligere. Hvordan man syns en blogg skal være er jo helt opp til hver enkelt. Nei, vent, jeg kan ikke lese den bloggen, for den er ikke akkurat som jeg syns den skal være!


  Når det kommer til andre blogger, som faktisk skriver noe som er nyttig informasjon for mange, tenker man ikke på selve greia rundt bloggeren og bloggen, men faktisk på hva bloggeren skriver om. Når du ser en bakeblogg tenker du ikke «hvorfor skriver du ikke om hva du spiste til frokost eller hvordan du ser ut i dag?» Mest sannsynlig tenker du «hva spennende har du lagd nå, er det noe jeg kan få til å lage?»


  Jeg har selv en blogg, og skriver om det jeg har lyst til å skrive om. Ikke noe reklame for sminke, ikke masse innkjøp som ingen egentlig ikke er interessert i. I den perioden fra jeg begynte å blogge, for to år siden, er det først nå at jeg syns det går bra med bloggen uten at jeg må bruke timer på å kommentere blogger for å få noen lesere. Jeg har heller ikke tenkt å havne på topplista, selv om jeg godt kunne tjent litt ekstra penger. Jeg vil heller tjene penger på å gjøre noe, ikke skrive hva jeg har på meg i dag og hele tida unnskylde meg over hvorfor jeg ikke kan blogge 24/7. 

   

  Fake a smile lizm ;*** (ikke rediert i det hele tatt!!!)

   

  Blogges, nå skal jeg gå å skrike over at jeg ikke er på topplista :(((

  (Neida, skal finne oppskrift på kjeks!)


 • En kjempefin fredag gir ei bra helg  Dagen i dag kunne ikke blitt bedre! Ja, her skal vi ikke fokusere på det negative. 

  Dagen startet med å stå opp, som forsåvidt er noe av det verste jeg vet, så kom jeg til skolen, og stemninga var som vanlig på topp. Henrik har bursdag i dag, gratulerer til han, så Amalie og Eline hadde lagd kjempegod brownies! Naturfagtimen gikk fort, og jeg fikk gjort mye, lunsjen var koselig med god mat igjen, og vi fikk tilbake kåseriene i norsktimen. Med tanke på at jeg egentlig aldri har lært å skrive det, ble jeg veldig overrasket, skriver mer om det senere i dag, og skal da legge ut det ene her.

  Herlig med litt gress nå! Det har ikke regnet i det hele tatt tidligere i dag, men nå regner det bittelitt.. Kanskje snøen regner bort snart?

  Ihvertfall, nå er det helg, og etter å ha sagt god helg til alle jeg så på skolen, må jeg vel si det til dere og! God helg, kjære lesere!! :-)

 • Klasselunsjkos  Ja, der har du klassen vår. Et brytebrød tiltrekker seg mesteparten av klassen, og vi sitter og deler på hjemmelagd mat. Maten smaker så mye bedre om du tar med brød eller rundstykke (eller noe annnet for å ha under pålegg), og smører på maten på skolen! Kjempekoselig ihvertfall!

  Mobilkvalitet..

  Vi hadde også "audition" for konserten i dag, kunne sagt noe om det folk spilte, men vi dro på leksehjelp etter noen innslag. De jeg hørte var ihvertfall flinke, og jeg tror konserten blir veldig bra! Den er i kinoen om ei uke. Det var vel noe mer jeg skulle skrive, men jeg glemte det, så vi snakkes senere!

 • Kanskje det blir vår nå?  Hei! Har egentlig ikke tid til å blogge, men jeg skulle bare legge ut noen bilder av litt mislykkede markoner. Også vil jeg takke alle dere som leser bloggen min! Jeg har jo blogget ei stund, men det er først etter at jeg begynte å bake at jeg føler at folk virkelig leser (eller ser på bildene av mat). Ikke at jeg får så mange kommentarer på bloggen heller, men folk skryter av bloggen min (og maten) på skolen. Det gjør meg glad! :-)

  Forresten regner Mosjøen bort snart, så skituren i morgen ble avlyst.. I morges var det bare snø, men da jeg gikk ut av skolen da jeg skulle hjem, fant jeg ut at jeg hadde valgt feil sko i dag. Kanskje det blir vår i Mosjøen og da! 

  Bringebærkrem

  Forberedelser til sjokoladekrem

  og oreokrem

  Smørkrem..

  De så kanskje litt mislykkede ut, men de smakte godt likevel!

 • Angel of music  Som dere kanskje merket, om dere leser bloggen daglig, blogget jeg ikke i går. Hadde ikke noe å blogge om, annet enn at jeg skrev enda et kåseri for å levere, spiste påskeegg og så film sammen med Andrea. Men i dag har jeg bakt i tre timer! Som om det var noe nytt.. Bake gjør jeg jo ofte, men gjærdeig er noe jeg ikke har så mye erfaring i. Jeg produserte også en ny muffinsoppskrift, som dere skal få når jeg har skrevet et innlegg om det, og det blir onsdag eller søndag. Egentlig er jeg utrolig lei av muffins nå, men jeg skulle bare bruke opp kremosten, og ha noe å gjøre mens jeg ventet på at rundstykkene skulle bli ferdig og sånt. 

  Rundstykker er ikke barebare! Som sagt, gjørdeig er ikke helt mi greie. Sist jeg lagde det, var en gang jeg lagde pizza her på høsten en gang. Muligens det som fikk satt igang bakelysten min, for jeg fikk det til, alene! Ihvertfall, jeg fant ei oppskrift på nettet, og lagde rundtykker. Det er egentlig litt kjedelig også, for du er liksom aldri ferdig, og det er så mye venting.. 

  Måtte dessverre kaste bort litt sjokolade for at det skulle lukte brent på kjøkkenet resten av kjøkkenet :(((  Et tips: Pass på sjokoladen om du skal varme den i mokroen!

  Brytebrødblomsten i midten skal jeg og Amalie spise på skitur på torsdag! (Her er det ikke stekt, men det er det nå)

  Sånn ser de ut.. De ser svidd ut, men det er sjokoladen som gjør det. Jeg kaller de "et stort stykke Norge", siden jeg bruker melkesjokolade og kokesjokolade i dem. Såklart brukte jeg min (egentlig mamma sin, men hun har aldri brukt den) kjære bok fra Hummingird Bakery ♥ ♥

  Mens jeg bakte måtte jeg ha litt musikk, siden det ikke var noen andre hjemme. Derfor hørte jeg på The phantom of the opera medley, så kunne jeg øve litt i samme slengen. Vi har nemlig konsert neste torsdag, i kinoen, men det kan jeg skrive mer om en annen dag. Nå skal jeg lese litt naturfag, yeah! 

 • Dagens bakst - Grønne og Rosa Makroner  Den gode følelsen du får av å lage vellykkede makroner!

  Dette var mitt andre forsøk på å lage makroner, og mye mer vellykket! 

  Oppskriften er fra klikk.no, men jeg skriver også her hva du skal gjøre.

  Jeg startet med å skolde mandler for et par dager siden, for de må ligge et par dager for å tørke. Det er ikke nødvendig å skolde dem, det blir bare litt flekker om du ikke gjør det. Det går faktisk lettere å kverne uskoldede mandler. 


  Klar for å male mandler, som egentlig var ganske mye styr.. Det skal være 140 gram mandler, så om du skolder de, må du ha mer.

  Du skal bruke eggehvitten til tre egg, og det er veldig viktig å ikke få noe gult med, ellers kan du ikke stivpiske det!

  Det skal ikke dette ut av bollen når du snur den opp ned.

  Så skal man forsiktig røre mandelmelet og melisen (240 gram melis). Det må gjøres forsiktig, så det ikke blir for tynt, ihvertfall om du skal røre i farge etterpå.

  Ha forsiktig i farge. Du burde bruke pulver eller gele, så røra ikke blir tynnere. Jeg brukte bittelitt grønn Wilton gelefarge i den ene, og rosa i den andre.

  Sprøyt de ut i den størrelsen du vil ha, og prøv å få like store makroner.Rist litt på brettet for at de skal flyte litt utover, og la de stå til der tørker oppå.

  Sånn så de grønne ut da de var ferdig. Denne gangen satt de ikke fast i underlaget! De skal stekes på 140 grader, med en ekstra bakeplate under, så de ikke blir for mye stekt på undersiden og sprekker. Ovnen skal også stå på gløtt, men jeg vet ikke helt hvorfor..

  Sånn skal de se ut under, og det er viktig at de er helt kalde før du tar de av bakeplaten, ellers kan noe sitte fast.

  Jeg lagde ostekrem av en halv pakke kremost og passe mengde melis. Så hakket jeg nonstop, grønne i den rosa kremen og røde i den grønne!  Ikke press den andre delen på, men "vri", så de ikke sprekker.

  Fant også skikkelig søte skåler i skapet! Tror egentlig det er til å sette glas og kopper på, men de passer perfekt til små kaker.

  De ser skikkelig søte ut, og de smaker veldig godt! Ikke gi opp etter første gangen!

   

   Har du lagd eller smakt makroner? :-)

 • Årets første skitur  Å gå på ski er noe jeg ikke er så veldig glad i. Det har jo sine høydepunkter, når det bare er masse nedoverbakker, og litt svinger, så du får litt spenning, men når du nesten faller i en NEDOVERbakke, fordi det er dårlig gli på skiene, da er det bare kjedelig. Og når det er lettere å gå bakover enn framover.

  Vondt i ørene, det var vind :((

  Produksjonsfeil fra Freia..

  På et eller annet vis havner jeg alltid i et tre på skitur, skjønner ikke hvorfor!

   

  På torsdag er det skidag på skolen, og pga audition og sånt til konserten må musikklinja til Pølsedalen, mens allmenn kan velge mellom Hemavann og Pølsedalen..

 • Frokostmuffins  Jeg skulle stå opp klokka ni i dag, men mobilen ringte ikke.. Så jeg våknet ti på ti, og var derfor litt irritert.

  Muffins med ost og skinke, som jeg lagde med en gang jeg sto opp. Og farris da! Nå skal jeg på skitur sammen med mamma og pappa, så vi håper været er fint ei stund til.

 • Lørdagskos  Planen var å se liveshowet fra Ukm i Bodø, men om det ikke funker, får jeg finne på noe annet.. Snart blir det ihvertfall kylling i pita, om jeg ikke spiser for mye makroner og nonstop..

 • Fotograf: Lars Kristian og andre  Dette besto skoledagen av.

  Også har andre folk lånt kameraet mitt litt..

  Søte Ingrid ♥

  Yeah!

  Kvalitet!

  Sånn kan det gå.. 

  Spennende bygg.. Syns du det?

   

  Nå skal jeg sove, så får vi se hva jeg finner på resten av helga :-)

 • Sol og blå himmel  Vet ikke hvor det er det, men det er ikke i Mosjøen! Jeg kunne tatt et veldig bra kontrastbilde istad, av forskjellen i sør og nord, men jeg rakk det desverre ikke, fordi sola gikk bort så fort.. 

  Vi fikk tidlig helg i dag, så vi skrev litt naturfagrapport før jeg og Sofie tok oss en liten tur til byen (ja, skolen er midt i sentrum, men likevel) for å se på bakeutstyr på BIG. Det var ikke akkurat mye, men det er der de har mest her i byen. Nå står det første brettet med makroner på kjøkkenet for å stivne, neste brett er med grønne makroner! Haha, lukk øynene og velg to farger, så ble det rosa og grønne. 

  Random bakebilde, for kameraet er ikke her før øyeblikket. Det er på kjøkkenet, og nå skal jeg fortsette på makronene! Snakkes senere i kveld!

   

  Hva skal du i helga?

 • The little cafe on the corner of the street  Når man er ferdig med tentamen en og en halv time før man kan gå, hva skal man finne på da?

  Det var så koselig å komme på skolen til en hjertecupcake på pulten (som jeg riktig nok har vært med og lagd, men likevel), selv om matlysten var på bånn de første timene av dagen. Hvordan kunne jeg forvente gode oppgaver forresten? Det var et greit tema, men det hjelper jo ikke om oppgavene ikke er det. Men sett bort fra at jeg kanskje bommet helt på oppgaven og kanskje har skrevet alt for lite, var jeg ganske fornøyd besvarelsen.

  Her er cafeen min hvor jeg og Amalie skal jobbe! 

   

  Forresten, jeg vurderer å ha flere «dagens bakst» i uka, siden jeg ofte baker flere ganger i uka. Hva syns dere om det?

 • Hos Amalie med blåbærmuffins  Det var en helt vanlig tirsdag, etter en helt ok skoledag...

  Om dere så i kommentarfeltet på det forrige innlegget, så dere kanskje at Amalie foreslo en bakedag snart. Siden vi ikke hadde så mye å gjøre i ettermiddag, kunne vi jo bare gjøre det! Jeg er som der kanskje har forstått ikke så glad i å ha andre rundt meg når jeg baker, men det var veldig koselige i dag, for vi er begge interessert i å bake, og ingen av oss er veldig "bossy" sammen. Når jeg blir stor vil jeg ha en café eller et bakeri, og så skal Amalie jobbe der! :-)

   

  Hva har du brukt denne herlige tirsdagen til?

 • KonditorFotografMusikerDesignerJournalist  I morgen har vi tentamen i engelsk, og forhåpentligvis blir det greie oppgaver denne gangen. Det er ihvertfall et tema jeg interesserer meg for, nemlig karriere og yrker og sånt. Det får meg virkelig til å tenke på hva jeg vil bli. Jeg har egentgli funnet ut at jeg ikke skal bli profesjonell musiker, men jeg skal heller ikke slutte med det. Noe jeg ganske nettopp har funnet ut er at jeg vil bli konditor, eller fotograf. Eller designer eller noe annet kreativt. Jeg var ganske kreativ da jeg var liten, men det har liksom blitt litt borte etterhvert som jeg ble eldre. Utpå høsten i fjor begynte å bake, og ble fort veldig interessert i det. Jeg håper at det kommer noen relevante oppgaver til det jeg gjør nå, for det er ikke like artig å lære om språk og sånt.. Jeg tror jeg jobber bedre i praksis enn med teori. 

  Ja, jeg jobber fremdeles med å lage fin mat.. Skal lage makroner i helga, og på søndag kommer det "dagens bakst" om de forrige makronene jeg lagde!

 • Flashback  Heh, var ikke blanke tavler da jeg og Maria og de andre var på Mo på seminar! Savn..

 • Dagens bakst - Brownies med cookie dough cream  Forrige tirsdag bakte jeg brownies, i tillegg til cupcakes. I dag får dere høre om brownies med cookie dough cream!

  Oppskrift og sånt finner dere HER.

  Jeg smeltet sjokolade og smør i en kjele.

  Så blander jeg det sammen med resten av ingrediensene.

  Etter en lang slåsskamp med bakepapir, ble det seendes ut sånn!

  Sånn ser kremen ut.

  Etter litt steking, nedkjøling, pynting og sånt blir den seende sånn ut! Jeg lagde den til Elisabeth, som kom hjem for å spille med orkesteret nå i helga, men vi hadde ikke nok sjokoladebokstaver.. Jeg lagde faktisk bare 2/3 av oppskriften, men jeg regner med at det går bra med hel oppskrift, det skal jeg ihvertfall lage neste gang!

   

  Ser det godt ut? Elisabeth min var veldig fornøyd med å få det da hun kom hjem!

   

  Skulle egentlig legge det ut i går, men jeg glemte det pga konsertene.. 

 • Ligretto og en snartur til Mo  Da drar vi til Mo snart, for å spille enda en konsert, før vi drar tilbake til Mosjøen og spiller den siste. Har ikke så mye å si egentlig, får håpe jeg tar flere bilder i dag enn i går! 

  Vi dro innom bokhandelen i går og kjøpte ei pakke Ligretto, en annen farge enn Birgitte har, så nå kan vi spille flere!

 • Nesten svart  I går farget Elisabeth håret mitt.

  Dette er før håret mitt ble farget, grei farge da, bortsett fra etterveksten da..

  Det er mørkere enn det ser ut, syns jeg ihvertfall. Nå skal jeg ikke farge håret før neste vinter (tror jeg).

   

  Dagen har gått med til spilling og sånt i Korgen, og i kveld har jeg sett film med familien, kos ♥

 • Været i Mosjøen altså...  Akkurat nå sitter jeg og spiser brownies med cookie dough cream. Jeg ser også på reprisen av Home and away, siden jeg ikke fikk sett det i går. 

  I dag snør det. Sånn våt, sørpesnø! Bare prøv å gå ut døra, så ombestemmer du deg og går inn igjen. Om det hadde vært så enkelt.. Når man må stå opp og gå på skolen, når vi skulle på foretilling i kinoen måtte vi jo gå ut. Det var ei veldig bra forestilling vi så, med elever fra Vefsn folkehøyskole (på Toppen). Når jeg er ferdig på musikklinja skal jeg gå folkehøyskole, sannsynligvis Toneheim, samme som Elisabeth gikk. Kunne kanskje lagt ut bilde av været ute, men jeg orker rett og  slett ikke å måtte se det hver gang jeg går inn på bloggen!

  Jeg er da ganske snill med Elisabeth når hun skal farge håret mitt i dag! Jeg gruer meg, fordi jeg vet at det blir alt for mørkt.. Bildet kommer nok, om det ikke blir for ille..

 • Les mer i arkivet September 2014 August 2014 Juli 2014
  hits