Maria Øyen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

PåskeferieHei! Nå er det ferie og skiturer som står på dagsplanen hver dag. Lenge siden jeg har blogget nå, men det har ikke skjedd så mye spesielt siden sist. Jeg var hos Christine i Sandnessjøen mandag til tirsdag, vi så en elg når vi skulle gå hjem på kvelden. Liksom midt i byen. Jeg forstår meg ikke på byen der, det er ikke noe system i gatene, det er bare masse gater overalt. Ellers var det veldig mye å gjøre på skolen den siste uka før ferien, og etter ferien blir det enda mer. Det er stor konsert, spilletentamen og masse tentamener omtrent samtidig! Uff, jeg vil ha sommer nå..

Siden jeg ikke blogger så veldig mye for tiden kan dere følge meg på instagram om dere vil, mariaemilieoyen ♥

Utsikt fra skolen, gullmobil, klær, fint vær, jordbær med sjokolade, barneskolen som rives, pus, kakao i Sandnessjøen, Geni, kvikklunsj, sliten etter skitur, påskecupcakes ♥

Jeg klatrer alltid i trær når vi er på skitur, da får jeg ihvertfall ikke snø i skoene...

Korgfjellet i dag!

 

Hva gjør dere i ferien?

 • Toppenkurset 2013   

   

  Hei alle toppmusikere der ute! Om et par uker er det påmeldingsfrist til årets Toppenkurs! Hvis dere vet hva det er, kan dere bla lenger ned å finne link til søknadskjema, hvis ikke skal jeg forklare det. Det er en sommermusikkskole der man kan spille i symfoniorkester, juniororkester, pianoklasse og diverse andre musikkgrupper. Det varer i ei uke, i år er det uke 28. Kurset er i Mosjøen, på Vefsn folkehøyskole Toppen. 

  Hvis dere trenger musikk til lesingen kan dere høre på hva vi spilte i symfoniorkesteret de tre siste årene. 2010-lista, 2011-lista, 2012-lista (linker). 

  Jeg starter med juniororkesteret, siden de er yngst. Om du ikke har spilt så lenge, men har lyst til å være med, kan du være med i juniororkesteret. Dette er et strykeorkester, mens symfoniorkesteret har både strykere, blåsere, perkusjon osv. I juniororkesteret spiller de musikk av flere vanskelighetsgrader, pluss at man lærer teori der. De minste har også mer pauser enn de andre, og det blir sikkert lagt opp til fritidsaktiviterer. I tillegg er det fadderordning, så du har en eldre du kan forholde deg til og som hjelper deg.

   

  Symfoniorkesteret er det største orkesteret på Toppenkurset, og det er det de fleste er med i. Nicholas Carthy er dirigent, som vanlig, og han er veldig flink og morsom! Hvis du er glad i å høre på store orkester som spiller, og spiller selv, anbefaler jeg virkelig å melde deg på! Det er orkesterøvinger på formiddagen, og diverse gruppeøvinger på ettermiddagen. Det er ikke alt for vanskelige stykker som blir spilt, men det kan jo være lurt å øve litt på forhånd likevel. I år skal vi blant annet spille noe fra Star Wars og Harry Potter, så jeg tror det blir utrolig artig! Dere kan lese mer om programmet under Symfoniorkester på nettsiden.


  Øving

  Under Toppenkurset er det mange konserter, både orkester og solokonserter. Man kan møtes og spille flere sammen, eller alene, og det er folkemusikkgruppe. Det er masse muligheter til å spille solostykker, men du kan selvfølgelig også bare se på og høre på de andre hvis du vil. 


  Spontankonsert, med masse forskjellig stykker og ensembler og solister.

  I tillegg til øving skjer det masse annet. På toppen er det stor uteplass, vi brukte å sparke fotball opp og ned en bakke når vi var små. Også er det vel badmington, spill og masse å gjøre. Toppen ligger også mer sentralt, og det er flere matbutikker på Halsøy, og frisørstue, solstudio, dyrebutikk, bensinstasjon osv. 

   
  Sånn ser det ut på Toppen, det er veldig fint!

  I år er det åttende gangen jeg er med (tror jeg), og det har ikke vært et år at jeg ikke har blitt kjent med nye folk. De siste tre årene har det vært på Sandvik, og de årene har jeg vært med i symfoniorkesteret. Før det har jeg vært med i junior/ungdomsorkester. Sandvik er ganske langt unna byen, uten tilgang til butikker eller kiosker, så det var ikke noe pluss når vi var på Sandvik. Maten der var heller ikke like god som på Toppen, og det var lang matkø. Siden det skal være på Toppen i år, håper jeg at det blir bedre. Det er kjempefint å være på Toppen, men det er første gangen jeg skal overnatte på Toppen, siden det har vært på Sandvik de siste årene. 

  Dette var noen bilder fra i fjor.

  Toppenkurset 2010 var det som gjorde at jeg ikke sluttet å spille cello. Jeg hadde tenkt å bare fortsette fram til jul, men etter Toppen måtte jeg fortsette. Det er nesten tre år siden jeg sa det, og jeg har blir kjent med mange nye folk, lært mye mer, og fått min egen cello siden da. Jeg kunne aldri tenkt meg å slutte å spille nå, takket være blant annet Toppenkurset.

   

  Trykk HER for å komme til nettsiden, HER for å komme til påmeldingskjema, og HER for å komme til facebooksiden! Har dere noen spørsmål?

 • Fin dag  Hei! Fin lørdag i dag, sol ute, og jeg er inne med mobilen min og prøver å bli frisk. Haha, nesten eneste keg har brukt pcen til etter at jeg fikk iphonen er å høre på musikk. Nå blir jeg heller ikke så isolert når jeg er på Heggedal, selv om det ikke er internett der. Selv om det er en av de tingene jeg liker med å være der, slipper å følge med på alt som skjer som jeg egentlig ikke bryr meg om.

  I går hadde Emilie tenkt seg hit, hun hadde tatt på seg jakke og sko, så Kristine spurte hvor hun skulle. "Ut å skly" hadde hun svart, og når Kristine spurte på nytt sa hun "Jeg tante og mormor Mosjøen". Herregud, jeg savner henne! Siden jeg bare har vært på skolen to dager etter at jeg kom hjem, kunne jeg like godt bare bli på Heggedal eller dra til Horten eller noe sånt.

  Jeg prøvde å ta bilde med Minni i går, men en mer kamerasky katt har jeg aldri møtt..

  Følg meg på instagram: mariaemilieoyen ♥

 • iPhone  I dag fikk jeg melding av pappa om at pakka fra Beate hadde kommet, som blant annet inneholdt mobilen min. Da var det fem timer til jeg skulle hjem. Jeg har fryktelig vondt i halsen nå, har veldig hovne mandler og klarer nesten ikke å svelge. Heldigvis er alle andre sykesymptomer borte, så bare halsen blir normal igjen, kan jeg leve normalt. Men endelig kom mobilen min! Helt til november var det ikke så nøye med ny mobil, for jeg gadd rett og slett ikke å bruke penger på det, men jeg kunne kjøpe Beate sin billig når hun kjøpte ny. Som ikke var før hun dro til USA, så derfor tok det så lang tid før mobilen min kom.

  Beibi ♥

   

  Hva heter dere på instagram, snapchat osv? Har dere noen apps å anbefale? 

 • Sykedag  Hallo!

  I dag er det skidag på skolen, men siden jeg er syk måtte jeg bli hjemme. Jeg har enda ikke gått på ski i år siden jeg var syk i vinterferien også. I dag skal jeg øve litt, gjøre litt lekser og forberede meg på hverdagen igjen. Jeg har jo nesten ikke vært på skolen siden før vinterferien, og nå er det bare denne uka og neste uke og så blir det påskeferie! Jeg vil tilbake til Østlandet! Der er det fint vær og nesten vår, her snør det som det aldri har snødd før. Og jeg venter fortsatt på iphonen min.. 

  Et par bilder læreren våres tok i Oslo, her ser dere vel framtidens politikere!

  Klassekoret på utdelingen.

  Til slutt et bilde Lars tok av meg, nå skal jeg drikke vann og bli frisk!

   

  Ha en fin onsdag, alle sammen! :-)

 • Vinterferie  Jeg har tatt utrolig lite bilder i ferien, men noen skal jeg legge ut. I Horten var jeg for opptatt med å være Emilies supertante, i Oslo var jeg for opptatt med å få med meg ting, og på Heggedal var det ikke så mye å ta bilder av. På toget derimot, der tilbragte vi mye tid. Vi var en time forsinket fra Trofors når vi dro sørover fordi jernbanen var stengt. Da var det stress i Trondheim. Nordover var vi to timer forsinket fordi det var feil på strømmen, men vi hadde egentlig tre timer i Trondheim, så vi rakk toget med god margin.

  Endelig kom vi oss i gang fra Trofors etter buss fra Mosjøen.

  Ah, sovevogn ♥ Absolutt verdt pengene, selv om jeg faktisk var like trøtt da vi kom fram til Oslo i sjutiden.

  Jeg var på museum og fikk masse informasjon til en historieoppgave, det var skikkelig interessant!

  Alle hjalp til med å lage pizza midt i alle dåpsforberedelsene.

  Jeg og Emilie lagde supersøte cupcakes, men det var dessverre ingen som tok bilde av dem.. Emilie lånte stolen til Malin for å passe på kakene. 

  Selveste dåpsbarnet! Malin er det åttende barnet som blir døpt i den kjolen om jeg ikke tar helt feil. Malin sov faktisk over hele kakeselskapet sitt..

  Den første dagen i Oslo var vi på teknisk museum, rotet oss litt bort med trikker, men kom oss dit, og noen av oss tok buss til Aker Brygge etterpå. Jeg fant allerede ut da at jeg absolutt ikke er kjent i Oslo, for vi var på feil side av brygga i forhold til der vi brukte å være før. Det er heller ikke lekeplass på brygga, så jeg kjente meg ikke igjen i det hele tatt. Det var heller ikke så fint vær første dagen, som gjorde at jeg ble mer syk igjen.

  Mens noen i klassen hadde nydelig utsikt over operaen og fjorden, bodde vi i tredjeetasje og satt og så på et tre.

  På onsdagen var vi på Minitinget, et rollespill hvor de har lagd på en måte et miniatyrstorting med stortingssal, møterom osv. Det var veldig morsomt, og vi ble satt i roller som holdt på med forskjellige saker og fikk oppleve hvordan det var på Stortinget. Jeg skal ikke bli politiker, det virker slitsomt..

  På torsdag var vi på utdelingen av Ungdommens kritikerpris. Klassen våres sto for underholdning, med klassekor og Liv og Ragnhild sin sang som de har satt sammen av tre sanger. Vinneren ble Eivind Hofstad Evjemo med boken "Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet". Men min personlige favorittbok er Hula Lou, og forfatteren var kjempekoselig!

  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

  Karl Johan

  På operaen. Herregud, angrer på at jeg valgte de skoene! Det tok en halvtime å gå til litteraturhuset, og torsdagen gikk vi mest. Byttet rett før vi dro til stasjonen, da klarte jeg ikke mer.

  hahahah

  Fint!

  Og så dro jeg tilbake til Heggedal alene med tog. Det var litt skummelt for jeg gikk tom for strøm på mobilen, det var helt mørkt ute, og jeg så ikke hvilke stasjoner vi kom til. Wææ. Og klokka sju ble jeg vekt av Emilie, som faktisk har tatt dette bildet! Hun er to år, nå mangler hun bare litt mer musikk og mørkt hår, så blir hun mini-meg ♥

  Herlige ungen!

  Malin fikk låne vogna som mamma hadde da hun var liten. Den er fra 1959 og er nå brukt i tre generasjoner! Vi var på Sandvika Storsenter på fredagen, og alle skulle se på vogna og spørre om vogna. Såklart skulle jeg trille Emilie da, som har ei Simo-vogn fra 2010. Herregud, mine unger skal ha den vogna, fineste vogna jeg har sett! 

   

  Så på litt over ei uke i Horten, i Oslo og på Heggedal har jeg fått maks ut av ferien! Jaja, det var ikke ferie, men jeg var syk i ferien, så det var godt nok ferie for meg. Skulle gjerne være lenger da, var ikke like koselig å komme rett til spansktentamen når jeg er så forkjølet som jeg har blitt..

 • Nordpolen  Nå er jeg hjemme fra Oslo, har fått sovet litt og faktisk pakket ut allerede. Jeg har hatt en super "vinterferie", både i barndåp i Horten, på klassetur i Oslo med klassen, og den siste dagen jeg faktisk var på Heggedal. 

  Jeg skal skrive og legge ut bilder fra turen etterpå, nå skal jeg kanskje rydde litt. Været her er ikke akkurat like bra som i Oslo, jeg savner faktisk storbyen.. Ihvertfall været! Vi kom fra dette:

  Til dette:

  .........

 • Les mer i arkivet September 2014 August 2014 Juli 2014
  hits