Maria Øyen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Gi meg sommer nå!Jeg blir så lei av å lese og høre om at andre har sol, fint vær og kjempevarmt, og her er ikke snøen borte engang.. Jeg har sikkert sagt det endel ganger denne vinteren, men jeg er ikke en vinterperson! Jeg liker varme og sol og ferie. Ferie fra lekser, IKKE fra musikklinja ♥ Jeg tror dette har vært den beste uka på lenge, med gode venner og bra stemning på musikklinja hele uka! Seriøst, mitt forhold til Mosjøen er så som så, men musikklinja er hjertet i byen! 

Jeg så gjennom bilder fra sommeren i fjor, for å slippe å se på snøen ute.. Det var nok mye snø i byen i går, siden det var bysprinten, noe nesten alle i Mosjøen så på. Unntatt meg. I fjor var vi i Trondheim på klassetur (10F), og i går slappet jeg av. 

Folkemuseet i Oslo sammen med storesøster.

Soling med min stilige mobil ved siden av meg.

Så søtt! ♥

 

Noen flere som vil ha sommer?

 • The day after tomorrow  Om noen dager (ikke dagen etter i morgen) skal jeg ha framføring om et band eller en artist jeg liker.. Altså, for det første har jeg ikke egentlig noen favorittartist, for det andre hører jeg veldig mye forskjellig, og for de tredje liker jeg ikke å ha framføring. Men siden jeg må, skal jeg ha om Saybia. For tida hører jeg ikke så mye på dem, det går mest i the phantom of the opera og mye annen musikk. Haha, det letteste jeg kunne gjort hadde nok vært å ha framføring om Alexander Rybak, siden jeg har møtt han osvosv. Men det er faktisk musikk jeg nesten aldri hører på.. Det første jeg kom på var Saybia, så jeg holder meg til dem, selv om jeg sliter veldig med å finne ut noe om dem! 

  Jeg liker musikken ihvertfall..

   

  Nå må jeg finne litt mer informasjon om disse folkene!

 • Musæækleinjoo - førsteklasses fest  Heia! Har dere en fin lørdag? Det har jeg, selv om jeg har vært våken siden klokka sju.. Altfor lyst ute, må ta ned rullgardina i helgene. 

  Etter mye press fra andre og tredjeklassen måtte vi i første arrangere en musikklinjefest.. Festen i går var kjempebra! I starten var det veldig  få der, og ganske dødt, men utover kvelden kom det flere, og stemninga var topp! Det var ganske mange fra musikklinja som ikke var der, men til gjengjeld var det noen som ikke går på musikklinja, så jeg ble kjent med noen folk, og ble mye medre kjent med musikkfolket som var der. Andre folk kaller gjerne oss for sære musikkfreaks, men når det kommer til fest virker det som om vi ikke er så ille..

  I dag er egentlig planen å slappe av, men man går jo litt lei av det i lengden, så jeg får kanskje finne på noe. 

  Dette er det eneste bildet jeg tok i løpet av kvelden. Lars hadde lagd vest av en pose, for det var dresskoden for guttene. Det var to som hadde vest..

  Jeg hadde på meg shorts og en topp, med ei jakke utenpå. Denne toppen er egentlig veldig lang, men den passet til shortsen likevel :-)

   

  Ha en fin lørdag, søtinger! ♥

 • Happyday  I dag var det happyday på musikklinja, siden det er musikklinjefest i kveld! Blir sikkert en kjempebra kveld, selv om været er veldig dårlig nå. Resten av helga tror jeg bare at jeg skal slappe av, siden jeg skal til Sandnessjøen neste helg, og ukene framover sannsynligvis blir veldig travle! Det er så godt med litt ekstra fri, siden dagene går fortere enn man får blunket...

  Jeg klarer ikke å skrive noe når jeg skal blogge.. Vær så snill, gi meg litt inspirasjon! 

  Må fikse håret, snakkes i morgen! 

   

  Hva skal du gjøre i langhelga?

 • Bursdagsfeiring  I dag har herlige Amalie bursdag, og selvfølgelig har den blitt feiret! Jeg lagde kake i går, posebrownies og kremboks, akkurat det bursdagsbarnet ville ha. Dagen i dag har vært veldig koselig, spesielt med avslutning av dagen og feiring av Amalie på Provence sammen med herlige folk. De har veldig god mat der også, og stemninga var selvfølgelig topp, som den alltid er med musikklinjefolk tilstede! Jeg tok noen bilder, men jeg tror ikke de egner seg for offentligheten, ettersom det bare var masse grimaser og latter.. Må si det igjen, kjempekoselig!

  Hjemveien var mindre koselig, ettersom det var motvind HELE veien, trodde jeg skulle blåse av brua.. De siste 500 meterene går også bittelitt oppover, ikke så det syns, men det er veldig tungt å sykle der. 500 meter er faktisk 1/4 av skoleveien min! 

  Herlige førsteklassinger + Petter og Atle ♥ (Bilde fra Amalie)

   

  Nå skal jeg sove, så jeg er klar for en ny dag i morgen! God natt, søtinger ♥

 • Updates fra musikklinja  Lilja sover under masse sekker, Lars er fotograf, T-mattegruppa har matte på klasserommet våre i fritimen, folk hører på musikk, og ellers skjer det mye forskjellig her. Etterpå er det drama.

  Søte Lars. 

   

  Tastaturet har klikket, så vi snakkes i morgen :-)

 • Cupcakes og Paradise hotel  Tirsdag er kortdag, og resten av dagen har gått til å gjøre lekser og slappe av. Nå er det Paradise hotel!

  Elsker banancupcakes, og i dag hadde jeg sjokoladebiter i røra også! God natt ♥

 • Modelljernbane  For et par uker siden var jeg sammen med pappa og Elisabeth for å se på modelljernbane, og kameraet var selvfølgelig med. Pappa og noen flere folk holder på med det, og de er veldig flinke! Jeg syns det er veldig artig å se hvor flinke de er, både med å komme med ideer, og å bygge. Eneste negativet er at jeg aldri har sett et tog kjøre der..


   

  Haha, digger dette! Dette viser virkelig realiteten i jernbanesystemet. 

   

  Hva syns du? Er du interessert i modelljernbane?

 • Sponset blogg  Hørt om  http://sponsetblogg.no?

   

  For noen dager siden så jeg dette på en annen blogg. Det er ei side man kan registrere seg, og få mail om sponsorer. Det er også ganske greit at man kan ta i bruk de sponsorene man vil, uten å være forpliktet til å si ja til alt. Til nå har jeg ikke benyttet meg av noen sponsorer, men jeg gjør det nok etterhvert. Du vet, internett og sånt.. Man burde lese nøye før man sier ja. Jeg syns dette høres bra ut, så vi får se om jeg etterhvert får noen sponsorer :-)

   

  Snakkes i morgen!

 • Mandag igjen  Seriøst, overskrifter er ikke min sterkeste side. Det er ofte overskriftene som stopper meg fra å skrive tidlig på dagen.

  I dag syklet jeg til skolen, for det tar naturligvis mye kortere tid enn å gå. Å gå er dessuten veldig kjedelig over en lengre periode (jeg ble lei etter ei uke). I dag hadde vi lekser i så og si alle fag, og mandager er ikke den beste dagen å starte med, som jeg har sagt endel ganger før.. Det er likevel en positiv ting med mandag. Det er en dag nærmere helg, en dag nærmere langhelg faktisk. Nå har jeg ikke mer å skrive, for blogglysta er på bånn for tida. Jeg har ikke noe å skrive om, så jeg tror kanskje jeg skal ha en spørsmålsrunde snart! Hva syns dere om det? :-)

  Jeg savner sommer, og herlige, lille Emilie! Som ikke er så liten lenger..

   

   

 • Nokia • Fruktsalat  Evigheter siden jeg spiste fruktsalat sist! Etter flere måneder med kaker og cupcakes, har jeg funnet ut at det er godt med frukt og grønnsaker. Og pizzaboller! Lykkelige lille meg som fant flere poser med pizzasnurrer i fryseren samtidig som jeg holder på å lage pizzaboller.

  ♥ ♥

   

  Det er så godt at det er lyst ute! Jeg får mer energi, dagene blir lenger, og jeg får gjort mer! Jeg våknet til sol i dag, men nå er sola borte. Ikke bare fordi vi bor så nært fjellet, så vi har nesten aldri sol her, men det er skyer på himmelen nå. Men nå skal jeg lage ferdig pizzabollene.

 • Muffinsformer  Artig å tenke på hvor mye skrot jeg har samlet på opp gjennom årene.. Kindereggfigurer, viskelær, glitterlim, forskjellige figurer, og en gang sjokoladepapir med eventyr på!

  Muffinsformer liker jeg å samle på fordi jeg bruker ganske mange også, så det er ikke bortkastet.

  Fra Wilton. 

  Jeg tror disse fire er fra Cacas, men jeg er litt usikker på de med noter.


  Jeg vet ikke merket på disse, men de rosa og de hvite fikk jeg på salg. De to andre fikk jeg i julegave.

  Å velge seg en favoritt går ikke, men disse tre liker jeg best. Den med blått mønster fikk jeg i dag.

   

  I tillegg fikk jeg nytt muffinsbrett i dag, med lokk. Det måtte selvfølgelig testes, så det ble sjokolademuffins med lys og mørk sjokolade i gamle, hvite, små former.

 • Snø  Seriøst, det verste med å blogge er å skrive overskrift! 

  Uansett, nå er det helg, og nå kan folk flest slappe av. Med mindre man går på skolen og har lekser. Fordelen med helga er at man kan disponere tida helt fritt, uten noen ufleksible, gretne lærere sier at du skal stå opp tidlig får å gå på skolen for å faktisk lære noe klokka åtte på morgenen. 

  Grunnen til at jeg skrev snø var bare at det har vært sol i dag, og snøen begynner omsider å smelte, i tillegg til at jeg måtte skuffe bort snø for å finne fram sykkelen min. Jeg er nemlig ganske lei av å gå til skolen, når jeg vet at jeg har en sykkel hjemme, og at det tar mye kortere tid å sykle! Det resulterer faktisk i at jeg kan sove lenger! Lykke! 

  Himmelen er egentlig blå altså!

  Kosemose ♥

  Jeg kom hjem til denne i dag, snille mamma hadde kjøpt helgegave til meg ♥

   

  I dag er det forresten bare fire måneder til jeg har bursdag, og det betyr at det er 16 måneder til jeg blir 18 år! 

 • Kveldsmat på Øya  I dag her jeg hatt en veldig produktiv dag! Ihvertfall i forhold til ellers, hvor jeg hele ettermiddagen bare sløver i håp om å få litt motivasjon til å gjøre noe fornuftig. 

  Torsdager er jo ukas lengste skoledag, selv om onsdag er min lengste dag, med orkester i noen timer på kvelden. Likevel går torsdager rimelig greit, siden vi har endel musikkfag, og i tillegg avslapping på leksehjelp etter skolen. Resten av dagen har jeg brukt til lekser (!!!), matlaging og baking. 

  HusmorMaria! Kjøpepizza ♥

  Beste som fins.

  I kveld lagde jeg banancupcakes til kveldsmat, godt med mat mens jeg ser på Paradise hotel! 

   

  Snakkes i morgen, når det er heeelg! 

   

 • Unge solister 2012  Her kommer noen bilder fra Unge solister, og en video. I dag har jeg bare gjort lekser og slappet av. Det er stille hjemme, siden det bare er meg og mamma her nå, og ettermiddager er generelt sløve og kjedelig..

  Fine Birgitte på foajekonsert på Mo.

  Bestevenn.

  Årets solister, på fiolin, saksofon og cello.

   

   

  Kjempeviseslotten.

 • Rosa cupcakes  Jeg skulle egentlig legge ut noen flere bilder og en video fra unge solister, men siden youtube er så treg blir ikke det i dag. 

  I går ville jeg ha dessert, så jeg lagde noen cupcakes. Vi har ikke noe god kjeks eller sjokolade, så jeg får vel bake litt selv. 

   

  I morgen kommer bildene og videoen, så følg med! :-)

 • 160412  Hva kan jeg skrive om i dag da? Dagen min ar gått med til halvdagsprøve i spansk, avslapping, litt baking, og følge med på rettssaken. Tenk hvor mye en mann kan ødelegge for et helt folk! Fins ikke rettferdig straff for det engang.. Norge er virkelig et sterkt land for tida! Jeg har ikke egentlig så mye mer å si i dag, bloglysten er litt nede i dag. Forresten, det snør. 

  Fra rosesermonien i Oslo i fjor sommer. Utrolig hvor mange folk som støtter Norge! 

   

  Hva syns du om rettssaken og hele greia med saken?

 • Hjemme igjen  Nå er jeg hjemme igjen, og slapper bare av sammen med Sunniva. Spillehelg er utrolig slitsomt når vi spiller hele dagen, men samtidig artig. Solistene er så flinke! Det vi er med på, Unge solister, er en konsert hvor tre utvalgte får spille med et symfoniorkester, og vinner penger. Nå er det ihvertfall bare en konsert igjen, kjenner det blir godt å bli ferdig, selv om det er artig.

  Alltid like positive!

  Som vi alle vet, jeg er syyykt flink til å spille fiolin!

  Også er det alltid like koselig å få tilbake kameraet, med ca 100 nye bilder :-)

   

  Snakkes i morgen, folkens! Ha en fin kveld :-)

 • Pusekatt i sola  Kanskje det blir vår i Mosjøen nå! Selv om det er fredag den trettende, virker ikke dagen så ille så langt. I dag må jeg pakke, vaske badet osvosv, før vi skal på øving. Etter det skal jeg til Mo, siden vi skal spille konsert der i morgen. Det er egentlig ganske kjedelig å ramse opp dagen min, når jeg ser det sånn, men det får bare være sånn. Nå er jeg i godt humør, for nå er det helg! :-)

   

  Hva skal du i helga?

 • Da jeg var liten  Alltid vært mesterbaker! Tenk om man var så liten og bekymringsløs hele livet! 

 • Skoooole  Da var man tilbake i  den spennende hverdagen på den fargerike musikklinja, i den ellers ganske gråe, lille byen. Joda, siden storesøster kjøpte ny mobil for en stund siden, har jeg overtatt hennes gamle. Skal ikke så mye til for å overgå min lille samsung corby, som har blitt mer og mer hatet etterhvert som årene har gått. For å si det sånn, jeg fant ut etterhvert at den gamlegamle telefonen fra 2006 er myyye kulere enn den gamle. Om du skjønner.. 

  Søte venner i byen! Kvaliteten på dette mobilkameraet et desidert bedre enn på det forrige! Derfor det sjelden var skolebilder uten at jeg hadde med speilrefleksen..

  Haha, hva kan jeg si? Musikklinja :-)

  Mens vi venter.. På pianotime! ♥

   

  Håper dere har hatt en veldig fin dag, det har jeg! :-)

   

 • Siste feriedag  Så var det snart skole igjen.. Jeg lengter utrolig mye etter sommerferie nå! En sommerferie hvor jeg kanskje har litt ekstra penger å bruke, om jeg gidder å skaffe meg jobb.. Noe av det verste jeg vet er å vente på at noe skal skje. Det er liksom ikke noe spennende som skjer nå, bare masse skolearbeid.. Det er forsåvidt det jeg skal bruke min siste feriedag til også, fram til jeg skal bake til Elisabeth kommer hjem. 

  Disse har bare stått til pynt på rommet mitt hele påsken.. Trist å tenke på at påsken er over, siste ferien før sommerferien! Gi meg sommer NÅ!

   

 • Gangsperre Nakkeskade Osv  Da var jeg definitivt ferdig med skiturer for i år! Klarte selvfølgelig å falle i dag før vi i det hele tatt hadde startet! Det var glatt, noe jeg ikke merket før jeg lå på bakken med ganske vondt i nesa. Det gikk jo fort over, så merket jeg at jeg såvidt kunne bevege hodet til høyre. Og etter å ha gått på ski fire ganger på ei uke er det nok, så nå går nok resten av ferien til lekser, baking og avslapping. Håper jeg blir bra igjen til skolen på onsdag.. Savner skolen nå!

   

  Ha en fin kveld, alle sammen!

  Har du fått noen skader i ferien?

 • Oppskrift på muffins  Grunnen til at jeg ikke skrev oppskriften i går var rett og slett at boka var utenfor rekkevidde.. 

  Oppskrifta er som sagt fra Hummingbird, min store muffins/cupcakes-inspirasjon! Eneste er at jeg byttet ut spinat med skinke.

  30 g smør (til steking av løk)
  ½ liten rødløk, finhakket
  360 g hvetemel (kan også bruke litt grovt mel, men det blir kanskje for mye med 360 g mel)
  3 ts bakepulver
  1 ts kajennepepper
  250 revet ost
  2,2 dl melk (Muligens litt mer)
  1 egg
  130 g skinke
   

  Fin og speilvendt.


 • Skitur i Hemnes  I dag har vi vært på enda en skitur, på Korgfjellet! Det er kjempefint vær ute, ikke så kaldt, selv om kakaoen ikke falt helt i smak, siden min ikke inneholdt melk.. Ja, også årets første tryning. Men det var ikke bare mi feil, jeg fikk panikk fordi bakken gikk rett ned og alt for fort, og fordi søstra mi falt litt lenger ned i bakken. Så jeg skulle prøve å bremse, noe som tydeligvis var veldig effektitvt! Derfor.

  Dagen i går ble litt annerledes enn forventet, i og med at storesøsteren min kom hjem på overraskelsesbesøk! Hun bor i Aberdeen, og jeg har ikke sett henne på nesten et år.. Nå har jeg to søstre hjemme, og snart drar den ene, og en ny kommer hjem! ♥

  Jeg føler meg liten.

  Opp til himmelen! (Eller bare til litt flere bakker)

  Klassisk påskebilde! Kakaoen smakte ikke godt, for det var ikke kakao, det var rett i koppen. Ordentlig kakao inneholder melk, melk inneholder laktose.

  Ja, jeg flyr. Eller holder på å falle..

  Masse ski og staver. 

  Kom hjem etter turen til en veldig god, alternativ påskemiddag! Liker ikke pinnekjøtt, så Beate sin mat i går så veldig fristende ut!

  Julebrus hører også til påskemiddagen! 

   

  Hva gjør du i påsken? :-)

   

 • Muffins med ost og skinke  Dette er egentlig ei oppskrift på muffins med ost og spinat, men jeg byttet ut spinaten med skinke. Enjoy!

   

  Start med å kutt opp og stek løken med litt smør i panna.

  Ha oppi melet og bakepulveret i en bolle. Jeg brukte litt grovt mel også, men man burde ikke bruke så mye mel som det står.

  Ha i kajennepepperet.

  Og melk

  Og egg

  Litt vanskelig å røre nå, men prøv og rør inn osten.

  Tilslutt tar du i skinka og løken.

  Du burde spraye formene med matfett, for det sitter veldig godt fast! Kan også ha noe med at det ble for kompakt, så pass på melet også, og kanskje ta litt ekstra bakepulver.

  Delicious frokost!

   

   

 • God påske!  Å stå opp tidlig er ikke noe for meg, nei.

  Dagen begynte med å lage mat og gjemme påskeegg til mamma. Deretter skulle jeg lete etter mitt eget, selv om gjemmestedene ikke er så alt for kreative, etter så mange år med gjemming.

  Dette er da resultatet av kaken jeg lagde på torsdag. Jeg syns den ser søt ut, og den smaker kjempegodt!

  Det kunne godt vært litt mer krem i midten, siden det var ganske mye krem igjen.. Kjempegod krem!

  Masse sjokolade og smågodt. Jeg er egentlig ikke så glad i smågodte, men er det påske så er det påske!

   

  Nå skal jeg slappe av resten av dagen, og ikke spise pinnekjøtt. Det liker jeg ikke. Har du fått påskeegg i dag? :-)

   

 • En dag i april  En skitur. Tankene om hva jeg skal blogge om senere, de fordufter når jeg kommer hjem. Skitur på Aufles er forsåvidt greit, når vi er på vei hjem. Nesten hele veien hjem fra der vi var i dag gikk nedover. Det er noen oppoverbakker der, men når de som regel kommer etterfulgt av en nedoverbakke er ikke det noe problem. Men til veien til der vi stoppet. Bortover, bortover, litt oppover, bortover igjen. Det er som å gå framover mens noen holder nede bena dine, og i tillegg trekker deg bakover. Snart er påsken over, og siden jeg er opptatt første helga etter påsken, blir det vel ikke flere skiturer etter ferien. Men jeg burde begynne å trene, ihvertfall begynne å gå til skolen..

  Marshmallows!

  Kaken jeg lagde i går smakte forresten kjempegodt! Masse krem igjen og, vet ikke helt hva jeg ska gjøre med den..

   

  Hva gjør du i påsken?

 • Stikkord:

  Bløtkake med marshmallowsfondant  Stor nok kake til hele skolen, melis nok til melisforgifning.

  Sett fram ingrediensene liksom.. Ikke at jeg alltid gjør det selv, men det lønner seg! 

  Oppskrifta jeg brukte er ei som mamma har


  22cm-form: 
  3 egg
  Ca 1 dl sukker
  Ca  2 dl mel
  ½ ts bakepulver

  26cm-form:
  5 egg
  Ca 1,5 dl sukker
  Ca 2,5 dl mel 
  ½ ts bakepulver 

  Pisk eggene og sukkeret til stiv eggedosis.

  Jo mer du pisker, jo luftigere blir sukkerbrødet. 

  Etter at eggedosisen er ferdig, skal du ha i bakepulver og mel. Sikt det og rør det inn veldig forsiktig.

  Tilslutt heller du røra i en smurt form med bakepapir i bunnen. De skal stekes på 175 ° i ca en halvtime.

  Sånn så det første ut når det var ferdig.

   

  Så var det marshmallowsfondanten.

  Vi brukte to porsjoner, som egentlig ble ganske mye!

  1 porsjon:

   250 g marshmallows
  Et par spiseskjeer vann
  Litt Flott-matfett 

  Smelt marshmallowsen i mikroen sammen med fett og vann.

  Det er faktisk veldig klissete!

  Så skal man røre inn melis. Bruk ei kjøkkenmaskin eller elektrisk visp. Når du går lei kan du ta det på et bord eller en benk med masse melis på og fortsett å kna!

  Når den er klar kan den farges og kjevles sånn som man skal ha den. Ikke glem å bruk masse melis så den ikke setter seg fast.

  For å feste på hjertene og resten av pynten brukte vi litt eggehvitte og melis, siden vi ikke hadde spiselig lim. Tilslutt penslet vi hele kaken med litt vann for å få fram fargen. Det var nemlig veldig duse farger siden hele greia var så dekket med melis!

  Ca så mye klarte klassen å spise første timen.. Resten gikk til sultne allmennfolk og glade musikkfolk! Men det tok ei stund å bli kvitt den.. Vi har forresten bringebærkrem inni, lagd av nesten to pakker fløte og passe mengde med syltetøy. 

  Siden mamma og pappa ikke kunne smake kaken, lagde jeg muffins samme kveld. Senere skal jeg legge ut oppskrift og sånt på dem, selv om de er ganske like.

   

  Hva syns du om kaken? :-)

   

  Edit: Massemasse skryt til Amalie som var med og bakte! Du er kjempeflink!

   

 • Les mer i arkivet September 2014 August 2014 Juli 2014
  hits