Maria Øyen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Herlige dager i solaHei! Lenge siden sist ja, det er så mye som skjer nå.. Det er egentlig ikke det, og tida går heller ikke fort, denne uka har gått utrolig sakte, men jeg har fått mye ut av den. Det er utrolig fint vær i Mosjøen nå, hvem trenger å dra til syden? Alle fritimer og fritid i byen tilbringes i parken sammen med venner, og når jeg er hjemme lager jeg mat, spiser, dusjer, sover eller sitter ute. Nå sitter jeg ute med et ullteppe på meg, for alt av kveldsol går til Kulstadlia. Ifølge instaweather går sola ned rundt halv tolv, men siden forfedrene mine bosatte seg rett under fjellet går sola ned seks timer tidligere. Digg. 

For ei uke siden hadde jeg eksamen i MIP, det håper jeg gikk bra, selv om det var veldig dårlig tid på selve prøven, forberedte meg godt ihvertfall. Da jeg kom hjem var jeg superstressa fordi jeg skulle huske alt før jeg tok toget til Trondheim. Det var kjempefint i Trondheim, jeg var på konsert, shopping, og jeg spilte bortennis og bowling med søstrene mine på Wii. Herlig å slappe av uten å tenke på skole etter eksamen. 

Utsikt fra flyet, en plass mellom Trondheim og Mosjøen. Jeg har egentlig ikke så mye bilder fra den siste tiden, skal legge ut noen bilder fra instagram senere. 

På tirsdag var Amalie her, vi lagde masse mat, og resten av uka har jeg spist mase frukt. Superkoselig ♥

Det kommer mer bilder fra Trondheim, men jeg må vente til mamma kommer hjem med kameraet sitt. Jeg tok endel bilder når jeg satt alene på toget i det grå hjørnet i kafévogna. Ingen som satte seg sammen med meg..

Varmerekorder i byen, rundt 30 grader hver dag! Gresset i parken er ødelagt, men ellers er det utrolig koselig å være der! Herlig å gå på skole midt i byen. Ja, fjellet er fint, men det er i veien. 

 • Miiipmiiip  Hei! Kom opp i Mip i dag, førsteklassen sa før vi kom oss noen vei at endel av oss hadde kommet opp, så vi løp for å se hvem. Alle de 15 siste på klasselista kom opp i Mip, de sju første kommer vel opp i noe muntlig. I dag har vi som kom opp sittet på klasserommet hele dagen og skrevet ned masse stikkord til musikkeksemplene, med et par spisepauser. Det blir så varmt på klasserommet vårt, og om man åpner et vindu, blir det orkan og alle ark forsvinner i det blå. 

  Det var overskyet og litt kaldt i morges da jeg skulle på skolen, så jeg tok på meg den varmeste buksa jeg eier, angret hvert minutt etter at sola kom fram, og vi endte opp på klasserommet hele dagen. 

  Fint vær! Jeg fikk skille etter shortsen når vi gikk på tur, må sole meg mer i sommer..

   

  Tilbake til bøkene og orkesterets utvikling! Så mye bedre enn hva som helst muntlig.

 • Listen  På døra på skolen henger det nå fullt av lister med navn og eksamensdatoer. Ingen i klassen står der enda, men i morgen får vi vite om vi kommer opp i MIP. Jeg har sikkert ikke sagt det, men i helga skal jeg til Trondheim sammen mamma og pappa, fordi de skal på avslutningen til søsteren min. Planen er å kjøre på torsdag ettermiddag, men om jeg kommer opp i eksamen, må jeg ta tog på fredag ettermiddag. Jeg vet ikke hva jeg helst vil, jeg vil jo bli ferdig med eksamen, og hvis jeg ikke kommer opp nå, da blir det muntlig, og det vil jeg ikke. Kan jo risikere spansk muntlig, og det kan ikke gå bra. Men jeg har også lyst til å dra til Trondheim på torsdag, for da får jeg være der lenger, og får mer tid sammen med Elisabeth, min andre søster. Har to søstre i Trondheim nå.

  Det er heller ikke meg det går hardest utover, jeg er bare en av fem som har viktige planer i helga. Jeg kan dra på fredag om jeg kommer opp, det er ikke like lett for de andre. Eksamen er så unødvendig, syns jeg! Greit det at vi skal testes, men at det skal trekkes et tilfeldig fag vi kommer opp i, og at alt skal være så hemmelig.. Jeg hadde sjekket alle datoene i forbindelse med turen, og muntlig er ikke før skriftlig er ferdig, så fikk vi vite forrige onsdag at vi kanskje kan komme opp denne uken. Jaja, får bare se hva som skjer!

  Dere har mye i vente, små barn.. Tenk om vi visste hvor komplisert livet ble, så vi kunne nyte tiden før skolen!

 • De siste ukene på instagram  ♥ Tupteik med bebifoter som jeg og Emilie lagde ♥ Bytur med gullungene ♥Dupluhuset mitt, manglet noen deler som er på Heggedal ♥ Blomster til 17.mai ♥ Mamma lagde kake ♥ Sunnfjordbunad ♥ Bær med vaniljekrem ♥ Sol på Marsøra (ende opp med skille midt på låret fordi jeg brukte shorts) ♥ Perfekte små makroner ♥

  Dette huset har jeg! Jeg brukte kjempelang tid på å finne dette bildet på google, men fant det da tilslutt. Det er så artig å se på alt som var når jeg var liten, men jeg har mest lyst til å dra ti år tilbake i tid, og ha masse penger til duplo. Dette er tidløst kvalitetsarbeid! Jeg har faktisk alle delene til huset, men skal kjøpe ei til plate, så stua ikke står sånn. Etter at Emilie hadde dratt hjem, ryddet jeg og sortere duploen, og ble veldig overrasket over hvor mye jeg har! Herlig med storesøstre ♥

   

  Hva syns du? :-)

 • 10 dager som tante Mima  Herlig med sol nå! Det er jo egentlig veldig lenge siden jeg har blogget, før familien kom på besøk. Det var utrolig artig å ha besøk av tantebarna mine, for begge har så mye energi, og er hele tiden på farten. Vel, Malin er ikke på farten hele tiden, hun kan ikke engang krabbe, men hun har meter lange armer, og tar alt som ligger i nærheten. Emilie lærte ihvertfall i ikke ha klistremerker liggende på gulvet, for de spiste Malin på.. 

  Emilie sto opp tidlig hver dag, og gikk inn på rommet mitt. En dag kom hun inn klokka fem på natta, en annen dag hadde hun lagt seg for å sove i senga mi på natta. Det er utrolig koselige å ha besøk av dem, men jeg hadde ikke taklet å ha en unge selv nå, det er jo såå slitsomt også! Jeg og Emilie var masse ute, gikk tur med dukka, lette etter Minni, husket, og lekte i sandkassa. Inne lekte vi med duplo, lagde cupcakes, lagde lekemat, og masse annet. 

  ♥ Leker med duplo, Malin prøver å få tak i vasken ♥ Malin spiser tunnel mens jeg og Emilie bygger togbane ♥ Malin tar av, snart krabber hun! ♥ Tupteik me bebifoter ♥ Emilie leser for tante og lillesøster ♥ Emilie overvant frykten sin, og klappet Minni ♥ Minniii ♥ Alle ror ♥ Spise kakedeig ♥ Gå på tur med Lizzy ♥ Malin smiiiler ♥ Leker med duplo igjen ♥ 

  Emilie hadde hikke en kveld, og jeg, hun og Malin satt og så på Minni på verandaen, og hver gang Emilie hikket, lo Malin masse! Som Emilie sier "Malil smiiler". Alt det morsomme hun sier, jeg skulle hatt alt på opptak, men jeg skriver ned det jeg husker. Skal bruke det i konfirmasjonstale/gave om 12 år. Haha, ja, hun skal konfirmeres, ellers blir det 18-årsgave. 

  Jeg datt av huska en dag mens Emilie lekte i sandkassa, det var en meget råtten stokk på huskestativet. Pappa måtte hente en ny stokk i skogen, og senere må resten skiftes. Sikkert ti år siden sist, jeg var ihvertfall veldig liten. 

  Stor stol i Mosjøen! Savner gullungene masse allerede! Gleder meg veldig til sommerferien, Heggedal, sol, Emilie og Malin, Malins første sommer til og med!

  Malin er et halvt år i dag, gratulerer! ♥♥♥ Wow, tiden går fort! Hver gang jeg tok bilder av oss, strakte hun seg etter mobilen for å spise på den. Søtingen ♥

 • Sommer  Hei! Nå sitter jeg ute og soler meg. Sommeren kom plutselig til Mosjøen for et par dager siden, og nå er det kjempevarmt. Jeg og mamma gikk tur i dag, og snart skal vi grille. Det var veldig varmt i pinsen i fjor også, da var vi i Horten i bryllup, og det var ikke akkurat noen med bunad da! Jeg nå gleder jeg meg masse til sommerferien, skal selvfølgelig til Heggedal da!

  Plutselig ble det blader på treet!

  Godt med sol og farge! Vinteren er så mørk og trist, mens sommeren er lys hele døgnet, våknet klokka 5 i natt..

 • 17.mai i Mosjøen  Nå sitter jeg i sofaen og ser reprisen av 17.mai-sendingen på tv. Jeg har vært i byen og sett på togene i dag, spilt konsert, spist kake og brukt bunad. Jeg vet om ei til som har samme bunad som meg i byen, noen som kjenner noen andre med Sunnfjordbunad i Mosjøen? Det har ihvertfall vært en herlig dag i dag, det var faktisk kjempefint vær hele dagen! Det er så fint å se at alle er med på feiringa, og at alle feirer sammen ute i gatene og i tog. Og det er ikke bare i Norge at vi feirer, men nordmenn i land over hele verden feirer med flagg, bunad og tog!

  Jeg fant ut da jeg var 7 år at jeg skulle ha Sunnfjordbunad, det er fra hjemtraktene til morfar.

  Jeg har brukt bunad så lenge jeg kan huske, først barnebunader i forskjellige størrelser, så mormor sin i to år, før jeg fikk min egen. Forresten, jeg har verdens beste bunadsko! Kunne løpt maraton i de, de er så behagelige!  Helgeland paradekorps

  Tradisjoner

  Stakkars Minni er livredd for alle flaggene, og det er ganske mange på 17.mai. Hun liker ikke flaggdager..

  Nasjonalfølelesen ♥♥♥♥

  Verdens beste kake! Nå kan vi spise kake i mange dager, for i sommer skal bunaden min sys ut! Tre år siden jeg ble konfirmert!

   

  Har dere hatt en fin 17.mai der dere har vært?

 • Stikkord:
  Les mer i arkivet September 2014 August 2014 Juli 2014
  hits