Maria Øyen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Siste dagenNå drar vi snart fra hotellet for siste gang. Det har vært ei herlig helg her i Gøteborg, beste bursdagsgaven hittil! 29 dager til bursdagen min nå. I dag skal jeg kjøpe svarte sko, akkurat nå står det mellom to par, men jeg er veldig usikker.. Begge koster 200 kr, så de er ikke så dyre, men jeg kan ikke kjøpe begge. Jeg skal ha penger resten av sommeren! Og så blir det en tur til på Starbucks før vi drar :-)

Og i dag er det et år siden 22.juli 2011. Sykt at et år har gått så fort! Jeg husker at vi satt på Heggedal og så på tv da bomba smalt, og senere skytingen. Jeg trodde ikke at det var ekte, det er fremdeles så urealistisk.. Her står norske nyheter på, fra minnesmarkeringene osv. Jeg og Elisabeth var i Oslo på minneskonserten i fjor, og kanskje vi får med oss noe i dag, vi kommer ihvertfall til Oslo i kveld. Tankene går ihvertfall til alle som savner noen, og de omkomne ♥

Kledde meg i rosa og lilla da vi skulle på butikken i går :-)

Ny kjole, nye sko ♥ Kjolen kostet 50 kr!!

Jeg låner Emilie sin bygave som hun skal få i morgen. Da skal vi passe henne i to uker, unntatt helgene, pluss at de skal til Mosjøen når vi kommer dit! Gleder meg til å møte Emilie igjen ♥

 

Nok om min ferie, hva gjør dere? :-)

 • Converse Shopping Starbucks Liseberg HardRockCafé  Jeg kjøpte nye converse i dag! Elsker de! Jeg har sagt lenge at jeg har lyst på nye, litt mer nøytral enn grønne og rosa. Så jeg fant ut at jeg skulle kjøpe det her i Sverige, så ble det ikke riktig så dyrt. Jeg har forresten sett syykt mange med hvite converse her i Gøteborg! Det er derfør jeg liker de gamle jeg har også så godt, for jeg finner ingen andre som har sånne. 

  Vi dro til Liseberg i ellevetida i dag, og det var fullt da vi kom dit, et kvarter etter at det hadde åpnet. Det er mange unger i Gøteborg i helga, for det er en eller annen cup, så det var endel kø på atraksjonene. Jeg tok nesten ingen bilder, selv om jeg hadde med kameraet. Dårlig blogger... Bortsett fra alle køene var det veldig artig der. Min favoritt var Balder, tror jeg. Det var masse opp og ned, og en bakke på 70°. Ganske bratt ja! Jeg liker egentlig bedre å ta berg og dalbaner enn loop, fordi loop er egentlig bare rundt og oppned og sånt, mens berg og dalbaner varer lenger og er mer spenning i. Vi tok også Spinrock, som går fram og tilbake, opp og ned som en huske. Se på Liseberg.se for å se hvordan den er. Vi var også i spøkelseshuset, det var ganske skummelt til tider, men jeg hadde høyere forventninger..

  Eneste bildet som er tatt inne i Liseberg, etter FlumeRide. Jeg satt fremst, og tønna var ganske tung. Det er ihvertfall den beste tømmerenna jeg har tatt, av den her, på Tusenfryd og i Kristiansand. Lenge siden jeg var i Kristiansand da. Det var uansett en veldig artig dag, selv om jeg er veldig sliten i bena nå..

  Hard Rock Café! Vurderte å kjøpte t-skjorte, men det var dyrt..

  Bacon cheese burger ♥♥ Dere som savner kaker og mat på bloggen..

  Elisabeth sin drikke ser litt mer fristende ut enn min.. Grunnen til at jeg er her er forresten at det er bursdagsgave fra Elisabeth. Hun betalte Lisebergbilletten, og pappa har sponset meg endel for det andre. Tusen takk ♥

  Maria fant seg sjokolade!!! De har jo sluttet å selge melkesjokolade med nonstop for flere år siden i Norge, men Marabou er nesten like bra som Freia. Senere i sommer skal vi på Harry-tur til Svinesund. Da blir det godteri-shopping! 

  Jeg kjøpte nye Converse i dag! :DDD De er mer blålilla enn det ser ut som, så jeg håper at de passer til mye forskjellig!

  De nye ser littegrann nyere ut enn de gamle! De gamle er 5-6 år, de nye er noen timer gamle. Elsker begge to, men jeg tror jeg kommer til å bruke de nye mest. De passer til så mye mer.

   

  I morgen blir det litt mer shopping (butikkene har søndagsåpent ♥♥♥) før vi setter kursen tilbake til Norge. Elsker storbyen her, men jeg er glad for at jeg ikke bor her. Det er så mye folk og trafikk og bråk. Det hadde jo ikke vært nedtur om de fikk Starbucks flere plasser i Norge da! Snakkes kanskje før vi drar i morgen! Jeg har også tenkt å mobilblogge litt fra Heggedal (eller når vi er andre plasser, elendig dekning der), og så er det bare tre uker til jeg drar hjem :-((

 • Gøteborg, hjerte  Hallo!! Blogger fra Gøteborg nå, fra Elisabeth sin pc. Vi tok buss i fire timer i dag, fra Oslo, og fra Heggedal til Oslo først. Jeg klarer nå å sovne hver gang vi kjører en plass.. Seriøst, jeg sov nesten hele dagen begge dagene vi kjørte fra Mosjøen til Heggedal! Og så våkner jeg hver gang vi stopper. 

  Vi kom hit i tretida i dag, og slappet av på hotellet en liten stund før vi dro ut og shoppet. Foreløpig har jeg ikke funnet så mye klær, men i morgen skal jeg se mer på klær og sko. Jeg prøvde masse sko i dag, men jeg er så kresen på sko! Jeg ser etter flere forskjellige sko, blant annet Converse. Jeg tror jeg vil ha grå. Skulle gjerne hatt flere par, men de er så dyre! Og så vil jeg ikke ha en farge som ALLE andre har, som hvit. 

  I morgen skal vi i Liseberg, og så blir det mer shopping etterpå. Jeg har vært i Liseberg en gang før, men jeg husker ikke det, siden jeg var så liten. Jeg gleder meg ihvertfall! 

  Vi var på Starbucks og kjøpte frappuccino. Beste jeg har smakt! Vi skal definitivt tilbake dit i løpet av helga! Men de kunne spare seg for så mye krem, jeg er ikke glad i krem..

  Uklare bilder med liveview. Genseren og tigtsen er min, kjøpt på Bikbok og skoene er Elisabeth sine. Vi brukte masse tid på DinSko og prøvde sko. Likevel har jeg ikke funnet noen jeg liker veldig godt..

  Enda mer uklart.. Jeg fikk plutselig lyst på lilla genser, så Elisabeth fant to fine gensere til meg. Hun finner så mange fine klær til meg! 

  Elisabeth fant gamle klær til meg på Heggedal. Hatten var morfar sin og kjolen var mormor sin. 

   

  Jeg fikk forresten ikke tid til å bli ferdig med konsert-innlegget fra Toppen, og jeg har ikke bildene og alle videoene her.. Men det kommer, men sannsynligvis ikke før jeg kommer hjem. Det er forresten en måned til jeg har bursdag og skolen begynner. Hvis dere vil se de videoene som er lagt ut, sjekk marello95 på youtube. Jeg har ikke fått fikset navn eller noe da, men de er der. 

   

  Snakkes kanskje i løpet av helga! Ha en fin sommer og sånt :-)

 • ToppenInternasjonaleSommerMusikkFestival2012 - Sosialt  Jeg skal dele opp uka i to innlegg, et om konsertene og en om sosialdelen. Jeg skal begynne med det sosiale nå, og så kommer konsertene senere i dag, så får jeg tid til å fikse videoer.

  Da jeg kom dit på mandag møtte jeg først Malin, som jeg bodde sammen med. Etterhvert kom det flere, og jeg hilste på noen flere. Det er rart å tenke på når det er folk på min alder som er der for første gang, og dette er mitt sjuende år på Toppen! Sjuende år som deltager, har vel alltid vært der uansett. Så fikk vi rommet våres, rom 15, i enden av gangen. Det var sagt at de små hadde blitt plassert i det bygget, men det var endel på min alder der også. Jeg bodde på rom med Malin og Birgitte, Sanne var naboen våres, men godt kjent hos oss også. Når det var noe jeg ikke fant, visste alltid Sanne hvor det var, og det hendte at jeg måtte gå på hennes rom for å hente tingene mine. 

  Første dagen hadde vi øving og bli kjent-opplegg. Vi hadde noen leker, og skulle egentlig ha quiz, men det var så mye insekter der. Jeg har jo sagt noe av dette før, men jeg prøver bare å ha en sammenheng i hele innlegget, så jeg tar hele uka. Vi startet uka med å legge oss alt for sent. Etter at de stengte resepsjonen tundt midnatt, satt vi i stua og snakket, noe som ble en van etterhvert. Vi hadde jo både stue og kjøkken på bygget, og de ble brukt mye!

  Det var fint vær første dagen, men det var den eneste. Og jeg hadde nesten bare sommerklær med meg, så mamma måtte ta med litt varmere klær som jeg kunne bytte ut med sommerklærne..

  På tirsdag hadde vi øving fra 09 til 15, inkludert pauser og lunsj. Det var halvparten orkester og halvparten gruppeøving, altså cello osv. Det begynner jo å bli så lenge siden at jeg ikke husker hva vi gjorde, og dagene flyter sammen, men det var ihvertfall spontankonsert den dagen. I pausene har vi spilt endel badmington og slappet av. Dagens første pause har jeg som regel brukt til å spise, ettersom jeg aldri sto opp tidlig nok til å spise frokost.. Det var bedre med mat i år enn i fjor, fordi vaktene hadde tatt med frukt et par dager. Det er ikke mye fersk mat som vi får, så det er veldig godt med frukt. I tillegg til at vi hadde kjøleskap på bygget, så jeg hadde ganske mye mat igjen.

  Den jeg har vært mest sammen med under Toppen har vært Sanne. Jeg kan være 100% meg selv sammen med henne, og jeg kan si alt til henne! Og selvfølgelig har jeg blitt kjent med flere nye, men jeg har også blitt bedre kjent med noen jeg ikke kjente så godt i fjor. De fra Ramberg snakket jeg litt med i fjor, og jeg var endel sammen med dem i år. Nesten hele orkesteret derfra er med, og det virker som om alle kjenner alle. Jeg fikk høre litt om Ramberg og Lofoten, siden jeg skal dit, og alle virket ikke helt normale. Jeg gleder meg til å dra dit! Jeg sa til Malin da vi dro til toget i går at jeg hadde fått Lofot-tonefall, og hun hadde faktisk merket det! Det er så rart siden jeg ikke snakker vefsning og har bodd her hele livet, men jeg blir veldig påvirket av andre dialekter som jeg ikke hører så ofte!

  For fire år siden, siste gangen jeg var på Toppen da det var på Toppen, ble jeg kjent med Oda og Frida. Besteforeldrene deres bor i Mosjøen, så de var en tur hos meg en gang i jula. Ellers mistet vi egentlig kontakten før Frida plutselig spurte om et seminar her i fjor. Så de var i Mosjøen i desember, og var med på Toppen i år. 

  Sanne har tatt masse bilder av seg selv, spesielt på alle de lange bussturene. Det tar jo tjue minutter med buss til byen, og så var vi sammen med serberne på busstur. Det blir mange flere lange bussturer når vi er på Sandvik, men i følge de som arrangerer er det det eneste som er vanskeligere der i forhold til på Toppen. 

  Det var tre som hadde bursdag under kurset i år. Jeg har flere ganger hatt bursdag, blant annet to ganger på avslutningskonserten. Da spilte hele symfoniorkesteret bursdagssang for meg, selv om jeg var i juniororkesteret. Elisabeth var i symfoniorkesteret da, så det var sikkert hun som sa det. Det er en artig opplevelse å ha bursdag når det er Toppen, selv om det er seks år siden sist for meg.. En av de som hadde bursdag var Oda, så vi kjøpte is til henne da vi kjøpte pizza. Vi hadde vært på Funk it, så vi rakk ikke middagen, og kjøpte derfor mat på Milano.

  Vi var ute i 2 minutter på torsdagen. Sanne holdt på med å krølle håret mitt, og vi ordnet oss til bryggedansen. Så begynte det å regne, og Sanne dro meg med ut. Bryggedansen var skuffende i forhold til i fjor. Da var det låvedans på Angermoen, og vi var der hele kvelden og grillet, spilte og danset. I år var det bryggedans på Mjaavatnbrygga, og vi var i et lite rom, der det ikke var plass til å danse. Det var litt musikk, så var vi ferdig. Da gikk folk i byen en stund før vi skulle tilbake. Tilbaketuren var interessant. Ikke selve turen, men da vi skulle telle opp hvor mange vi var. Jeg og Birgitte hadde fått ansvar for hver våres buss, men ingen visste hvor mange som skulle være med, siden noen skulle være i byen lenger.. Tror vi fikk med de som skulle være med, har ikke hørt noe annet :-)

  Dette er samme dagen, før det begynte å regne.. 

  Jeg hadde tenkt å ta bilde av blomstene som var utenfor døra til der vi bodde, men jeg glemte det. Lurer på hvem som tok dette bildet..

  På Toppen er det orkesterøving fram til middag, teori, folkemusikk, kammerorkester osv fram til kvelden, og på kvelden er det aktiviteter og konserter. På mandagen var det bli kjent-opplegg, tirsdag var det spontankonsert, onsdag var det kirkekonsert, torsdag var det bryggedans, fredag var det pianoavslutning, lørdag var vi på Vega og søndag var det avslutning. Det tar tid å komme på hvilken dag vi gjorde hva, men jeg fant det ut tilslutt. Jeg har vel kommet ca til fredag nå, tror jeg. Det blir et alt for langt innlegg..

  Fredagsformiddagen gikk til øving. På ettermiddagen slappet vi av, spilte badmington og ventet på å dra på pianokonserten. Det var også improvisasjon og kammermusikk på konserten, men jeg skriver mer om det senere. Da vi var i byen, var vi på butikken, og jeg og Sanne fant ut at vi skulle lage brownies. Vi visste ikke hva som fantes av utstyr på kjøkkenet, så vi endte opp med å lage noe browniesgreier på et stekebrett. Det var også alt for mye smør, takk SANNE! 

  Birgitte og Oda hadde forresten kledd seg likt uten at det var planlagt, men jeg glemte å ta bilde av det..

  Vi måtte jo ha tilskuere når vi lagde brownies! 

  Dessverre fikk jeg og Birgitte en dårlig nyhet på kvelden.. Vi måtte stå opp tidlig for å ta minibuss til Vega. Oss og Synne og masse serbere og russere. Jeg var ganske negativ på kvelden, og jeg fikk ikke sove. Så det ble ca fire timer søvn den natta, og jeg fikk ikke sove på bussen heller. Ikke nok med det. Ei stund etter at vi kom fram snakket jeg med Malin, og da hadde ikke båten kommet. 

  Vi hadde det nå greit vi og da!

  Det blåste litt på turen. Jeg liker jakka mi, forresten. 

  Da vi kom til Vega fant vi vi skulle spille i, men det var så kaldt der, så vi satte fra oss instrumentene og satte oss på kafé mens russerne spilte konsert på et eldrehjem. På kaféen hørte vi på serberne, de satt og fliret masse og vi forsto ingenting. Etter noen timer fikk vi høre at de andre var på vei, tre timer forsinket. Båten lå nemlig i Brønnøysund da den skulle dra fra Mosjøen, derfor ble de så forsinket. Da de kom fram spilte vi konsert. Familien til Kristine hadde vært der og ordnet før de kom, og Kristine er sykt lik tanta si! Publikum begynte å komme dit to timer før konserten begynner, noe sier meg at det ikke er så mye å gjøre på Vega.. Etter konserten fikk vi sterk fiskesuppe til middag, så dro vi hjem med båt. De som tok buss kom ikke hjem før i halv to-tida, de brukte to timer mer enn vi hadde gjort med buss! 

  Mine kjære Ramberg-venner ♥ 

  Siste dagen dro vi til byen klokka ti, og var der hele dagen. Vi hadde litt øving, og så på konserten til juniorne. Mens vi ventet på at vi skulle ha konsert spiste vi potetgull, middag og sjokolade. Jeg og Sanne spilte og sang litt også på kulturskolen. Etter konserten var Malin med meg hjem, og vi slappet av med popcorn og saltstenger. Seriøst, avhengig!

   

  Mange uklare bilder, muligens litt mye gjentagelser og rot, men jeg har brukt seks timer på denne greia!

  Jeg savner allerede Toppenfolkene, men jeg gleder meg virkelig til å slappe av på Heggedal i noen uker nå! Og til de på Toppenkurset: Savner dere masse, det var en opplevelse for livet! Dessverre mange jeg ikke ble så godt kjent med.. ♥

 • I dag  Jeg måtte bake litt før vi drar til Heggedal. Egentlig skulle jeg jo møte Therese i dag, men jeg sto opp i halv to tida, og jeg har ikke snakket mer med henne.. Men jeg ser jo henne og de andre fra Ramberg til høsten! Vi har forresten besøk nå. Vi har slekt på besøk, som vi har hatt her i nesten ei uke, og så var søskenbarna mine her nå nettopp. Og mamma hadde lagd kake, og mente at jeg ikke skulle det fordi vi drar. Hallo, ei kake blir fort spist opp her i huset! Holdt på å glemme smør forresten, men det skulle vel være nok smør i den forrige browniesen til to kaker.

  Nå kan det bli fint vær, mens jeg er på Heggedal! Nå blir det kjøring i to dager, så blir det shopping i Gøteborg i helga! Etter det er det vel tre uker igjen av tida på Heggedal, og vi er da halvveis i ferien! Når jeg tenker på hvor fort det har gått allerede, gruer jeg meg til å tenke på resten.. Sommeren blir jo borte! Toppeninnlegget kommer forresten snart. Jeg har holdt på med nesten hele dagen, men det tar så lang tid å laste opp bilder og videoer, og så har jeg jo et liv utenom bloggen og facebook! Klokka er halv ti og jeg har heller ikke begynt å pakke. 

   

  Nå skal jeg skrive ferdig og laste opp bilder, så skal jeg pakke innimellom! Snakkes snart :-)

 • Hjemme igjen  Hei!

  Nå er Malin her, toget hennes går i natt en gang, så vi bare slapper av nå. Jeg krasjet nettopp tåa i trappa, det gjør veldig vondt, og jeg er veldig trøtt. Jeg orker ikke å skrive så mye i dag, for vi drar ikke sørover før på tirsdag, så jeg har hele morgendagen til å pakke, rydde og blogge. I tillegg skal jeg møte Therese! Hun bor i Lofoten, men hun skal være her hos faren i to uker. Også skal jeg til Lofoten på seminar om et par måneder sammen med mange av de som var med på Toppen! Malin skal ikke dit, hun skal til England og være utvekslingsstudent.. 

  Rosa joggebukse ♥

   

  Har vel ikke så mye mer å si i kveld, dere får lese i morgen! Da kommer det masse bilder og sånt. Videoer også etterhvert.

   

 • Rundt Helgeland  Tenk positivt, sa Birgitte. Vi må stå opp klokka seks for å ta minibuss til Vega. Hvorfor oss? Seriøst, jeg har problemer nok med å komme meg opp tidlig nok så jeg får mat før øvingene som begynner ni. Men vi har brownies, så jeg skal prøve å tenke positivt, og så blir det tidlig kveld her på Sandvik i kveld. Jeg og Sanne bestemte oss for å lage brownies da vi var på butikken, uten å ane hva vi kunne bruke her. Det eneste vi fant var et stekebrett, men det funket. Vi hadde også alt for mye smør i, så Birgitte sitter i nabosenga og klager. 

  Litt smør, Sanne?

  Nam! 

   

  Bildet er tatt oppned.

  Nå skal jeg finne en måte å pakke. Seriøst, jeg får ikke plass til det mest nødvendige som mat, klær og sko. Jeg må finne svarte ballerinasko, imens skal jeg låne sandalene til Birgitte som er for små. DA blir det mer plass til klær, og da blir jeg mer fornøyd. Jeg er ganske negativ nå, men det er bare fordi at noen drar herfra elleve, og vi drar før sju. Det vil si at de andre kan sove til halv elleve. 

  Skal slutte å skrive nå, god natt :-)

 • Popcorn og regn og bildedryss  Hallooo!

  Det styrtregnet tidligere i dag, ikke så lenge før vi skulle til byen. Sanne holdt på å krølle håret mitt, til ingen nytte. Det er så herlig med sånn regn på sommeren, for det blir så frisk luft etterpå! Ellers i dag har vi øvd masse, spist, spilt litt til, og slappet av. Sanne friket ut fordi det tordnet, og går fortsatt rundt i sokker ute. Mye av vanene hennes har smittet over på meg, som å gå uten sko, låne av alle uten å spørre, og andre sprøe ting hun finner på.

  Noen folk på bussen på vei fra kirkekonserten i går.

  Tre kjempeflinke søsken som spilte på spontankonsert på tirsdag! Senere skal jeg laste opp noen videoer fra uka, både konserter og andre ting som skjer.

  Dette er minnemerke fra andre verdenskrig, der mange fra Jugoslavere ble drept i konsentrasjonsleir.

  I Serbia er det 35 grader nå. Her er det snø. Dette er Stevan og Sanne.

  Kveldsmat ♥

  Happy jenter på vei til Mosjøen city for å se på Funkit-konsert!

  Superkult!

  Vi kjøpte pizza til middag i går, siden vi likevel var i byen. En stykk fornøyd Maria!

  Birgitte leker pro fotograf.

  Jeg har ryddet og sendt hjem masse klær! Hele den øverste hylla er faktisk ganske full av mat.

  Dagens lunsj ♥

  Folkemusikk! Bryggedansen var ikke like bra som låvedansen var i fjor.. Og jeg var ikke med på folkemusikk for første gang på mange år..

  Må avslutte innlegget og dagen med et superkult bilde av Stevan og Sanne! 

   

  Haha, veldig rotete med alle bildene, men jeg gidder ikke å sortere så mye. Dere ser nå hva vi holder på med her oppe :-) Nå har vi sittet i stua ganske lenge og slappet av, og nå tror jeg at jeg skal legge meg. Gleder meg til å sove i bilen på vei til Oslo på mandag! Malin skal være hos meg til halv to natt til mandag, så jeg får ikke lagt meg da heller.. God natt!

   

 • På Nordpolen uten sko  Akkurat nå sitter vi og ser på tv, og skal snart legge oss. Har ikke så mye tid til å blogge, det er veldig mye som skjer, men tenkte bare jeg skulle poste et par bilder fra i går. Jeg skal skrive et lengre innlegg med masse bilder senere når jeg har tid. 

  I går dro Sanne meg med på Korgfjellet. Det var det snø og jeg hadde ikke sko. Egentlig var vi bare med serberne som skulle se på sånn minnegreier fra krigen, og så dro vi en tur på fjellet også. Det er vel kanskje ikke så mye snø i Serbia.. Det var ganske kaldt å gå på snøen, og jeg tråkket selvfølgelig gjennom :-(

  Jeg ligner ikke på meg selv, men Sanne er så glad i å ta bilder, så jeg måtte ta med et bra bilde av oss :-))

   

  God natt :-)

 • Top of the world  Nå sitter vi i sofaen på Sandvik og er sosiale. Sanne hører på barnesanger om trafikk, og snart skal vi legge oss. Jeg bor dessverre ikke sammen med Sanne likevel, men vi har rom ved siden av hverandre. Uka kommer til å gå veldig fort, med tanke på at første dagen er over allerede! 

  I dag har vi spilt litt, hatt litt bli kjent-aktiviteter og grillet. Jeg har allerede blir kjent med mange nye, og møtt igjen de jeg kjente fra før. Før vi kom hit så jeg noen fra jobben, og så tenkte jeg på hvorfor porten var åpen. Så kom jeg på at det faktisk var mandag.. Smart, trodde av en eller annen grunn at det var helg. Etter at vi hadde grillet og hatt noen leker, spilte noen av oss kort, og senere noen flere leker. Sommerleir er bare artig! Bortsett fra at vi sitter ute i ødemarka og blir spist opp av knott.. Jeg er så trøtt at jeg ikke klarer å skrive noe fornuftig nå, så jeg legger heller ut noen bilder fra i dag. 

  Saaaaanne! 

  Kan ikke si at jeg elsker maten her.. Men dere skal få slippe å høre på klagingen min :-)

  Husker dere bildet fra i fjor?

  Vel.. "Foreveralonetogether"-reunion. Ja, vi har byttet side, det er nytt kamera, vi har endre klær og har generelt forandet oss. Likevel er det aldri kjedelig sammen med Sanne! 

  Endte opp med å måtte snakke foran mange folk.. Vi lekte Sherrifen.

  Sykt proft! Har ikke tatt det selv..

  Gangstah mafakka

   

  Snakkes i morgen, folkens! Ha ei veldig fin uke :-)

   

 • Brent  Jeg er ganske solbrent på ryggen nå.. Jaja, overlever vel det og. Det er kanskje et større problem at jeg absolutt ikke er klar for Toppenkurset enda. Hele dagen har jeg brukt ute i sola, så jeg har ikke pakket en ting. Jeg har hentet kofferten fra loftet da, imponerende! Mens jeg ser statuser på facebook om at folk er på vei til Mosjøen, og får meldinger fra de jeg kjenner som er på vei, føler jeg meg ganske heldig. Kurset er jo rett utenfor Mosjøen, så jeg drar ikke før i morgen. Mamma skal være vakt og sånt, så hun kan komme med ting jeg har glemt, og jeg trenger forsåvidt ikke å stresse med pakkingen.

  Og mens jeg lå ute i nyklipt gress i dag, reagerte allergien min. Jeg glemmer jo alltid å ta nesespray, så jeg nyser hele tiden.. Elsker allergi! 

  Passe klar til å dra, ser dere!

  Haha, er ikke så blek nå! Bare bildet som ble veldig lyst..

   

  NÅ skal jeg faktisk pakke! 

 • Bittesmå edderkopper  Det beste jeg vet når noen kommer hjem er bygaver! Okei, noe av det beste jeg vet. Nå slipper jeg jo å lage all maten selv. Uansett, mamma kom hjem med en tights, en topp, ei skjorte og en ting fra Bodyshop i dag. Ah, gleder meg til jeg kan dra sørover og shoppe selv! Jeg hater å shoppe i Mosjøen, ikke bare fordi det er lite butikker og dårlig utvalg, men det er så mange folk jeg kjenner.. Jeg liker å shoppe på plasser med stort utvalg, og lite folk jeg kjenner, sammen med Elisabeth. Eliabeth og jeg har veldig forskjellig stil (jeg har ikke egentlig noen stil), men hun finner likevel alltid masse klær jeg liker!

  Det var Elisabeth som valgte ut den :-)

  Koselig med et spindelvev fullt av små edderkopper rett ved verandadøra! Skal jo ikke skade de søte små ♥

   

  Nå skal jeg snart begynne å pakke, siden Toppekurset begynner i morgen! Jeg gleder meg kjempemasse! Ha en fin dag :-)

 • Lørdag syvende juli i bilder  Jeg spurte Sanne om hva jeg skulle gjøre i dag, så sa hun at jeg skulle blogge om dagen min i bilder. Så jeg tok bilder av det jeg gjorde i dag. Spennende.


  Jeg våknet klokka ti i dag, og begynte på sesong 1 på Gossip Girl. Må ha noe å se på i sommer!

  Jeg har solet meg og sett Gossip Girl mesteparten av dagen.

  Jeg og pappa var i byen, og jeg fikk mangobrus og litt mer ting :-D

  Jeg prøver hardt å bleke håret i sola, men det funker best på etterveksten.. Derfor blir min naturlige hårfarge lysere, mens det som nesten er svart ikke blir lysere. Noen tips?

  Det kom en stor sky i veien for sola som skygget over Øya, mens alle plassene rundt hadde sol. 

  Pappa forstår ikke hvordan det er skrukork..

  Det ble kaldt når sola ble borte :-(

  Sola kom tilbake!!! :-D

  Jeg måtte hente radioen da pcen gikk tom for strøm.. Min kjære rosa tivoliradio ♥ Kan ikke fatte at jeg faktisk kjøpte en radio til ca 1500 kroner for et par år siden! Bruker den egentlig ikke så mye da, men den ser jo kjempebra ut! 

  Edderkoppen likte også musikken :-))

  Jeg luket litt hundekjeks og vannet blomster. Det er kjedelig å ligge stille så lenge!  Også tok jeg noen fine bilder av syrinen. De lukter så godt, og det er så fin farge!   Rund halv sju gikk sola ned.. Da hadde jeg vært ute i sola i 4-5 timer tror jeg :-)

  Lørdagsgodte ♥

  Jeg har lagd mat til min største blogg-fan, pappa! Haha

  Tubs og solooo ♥

  Hehe, nettopp dusjet.

   

  Det er omtrent alt jeg har gjort i dag! Hva har du gjort i dag? :-)

 • Beste sommerjobben er over  Begynte å skrive i går, men jeg sovnet.. Haha, ferie ♥

  Nå er jeg ferdig med å jobbe for sommeren! Nå får jeg snart penger jeg kan bruke i Gøtebog, Oslo, Asker, Sandvika og de andre plassene jeg skal. Gleder meg til jeg drar sørover! Selvfølgelig gleder jeg meg til Toppen også, men det er ikke så mye å bruke penger på da. Dessuten har jeg planer om å luke på Heggedal, og kanskje tjene enda litt mer penger! Må jo ha noe å gjøre som erstatter internett. 

  Når jeg er ferdig med å jobbe kan jeg vel si litt om hva jeg liker og hva jeg ikke liker med jobben. Jeg liker ikke kjempegodt å stå opp klokka seks hver dag, men når jeg blir vant til det går det egentlig ganske greit. I tillegg er det av og til litt kjedelig å luke så mye, spesielt hvis det ikke ser bedre ut når vi er ferdig. Men miljøet er kjempebra der, og jeg tjener jo penger. Jeg kommer bare til å se ugress og søppel resten av sommeren, uansett hvor jeg er! Jeg prøver å unngå å se så mye ut når jeg er hjemme, for det er endel ugress her.. Jeg kunne gjerne gjort noe med det, men det er artigere når man er flere, ihvertfall når man får betalt for det. Dere har kanskje fått med dere Åremma-turene. Det er er stort pluss i jobben. De har jo drops! 

  Jeg har veldig lyst til å jobbe der neste år også, selv om jeg ikke liker å være i Mosjøen når det er ferie, har disse to ukene gått så fort at jeg nesten ikke har hatt tid til å kjede meg! 

  Jeg lagde selvfølgelig kake siste dagen! Da jeg pyntet den sto jeg på kjøkkenet, ganske overtrøtt, og fliret av meg selv.. Kaken viser så mye artig som har skjedd, som sikkert ingen andre enn de jeg jober med forstår..

   

  Men nå er det fint vær, jeg og pappa skal en tur til byen for å shoppe litt til meg, og så skal jeg sole meg! God helg ♥

 • Sløving i sooola  Nå ligger jeg og Minni og slapper av på verandaen. Jeg soler meg, mens Minni ligger i skyggen. Hun ser litt halvdød ut, så jeg tror virkelig hun slapper av! Må være slitsomt å ha så lang, svart pels.. 

  Jeg luket faktisk ikke i dag, jeg vannet. Det er sykt mange blomsterurner rundt i byen som skal vannes! Neste uke er det både Galleria, Utflytterstevne og Toppenkurset. Det er ganske mange turister i byen allerede, som spør om veien og sånt.. Haha, jeg kan ikke forklare veien til en plass. Noen spurte om veien til senteret (hvem drar til Mosjøen for å shoppe?), og sa at det var ned den gata vi var i. Også spurte de om det var langt, og det er vel ca 200 meter, men det klarte jeg ikke å forklare, så jeg skal ikke bli guide eller noe sånt..

  I morgen er det siste dag på jobben! Blir egentlig ganske greit å ikke jobbe der når det er så mye som skjer i byen, blir sikkert mye søppelplukking. Også er jo byfesten neste helg, godt å være ferdig snart! Jeg skal lage kake senere i dag, når sola går ned. Seriøst, alt annet går til side når det er sol, det er ikke for mye sol akkurat! 

  Soloooo ♥

   

   

 • Tornerose  I dag startet dagen med å krabbe inni rosebuskene på Dolstad sør. Det var greit forrige dagen vi gjorde det, da var det dårlig vær og vi hadde regntøy. Da blir man ganske motstandsdyktige, men når det er sol og varmt er det ikke så greit. Så det stakk ganske mye. 

  Senere var vi en tur og luket på sykehjemmet, og til slutt var jeg og tremenningen min i byparken og vannet. Det skulle komme nytt gress dit siden det de hadde lagt for et par uker siden var dødt, og da måtte vi vanne så det var klart. Det er som sagt veldig fint vær i dag, men likevel har det vært masse skyer som truet med at jeg ikke skulle få solet meg her hjemme. Så typisk at det er kjempefint vær når jeg er på jobb, og så blir de overskyet når jeg kommer hjem. 

  Tok faktisk noen bilder i dag, da vi vannet! Vi luket litt og da, og det var veldig varmt.. Svarte klær og sterk sol. Bak alle trærne er musikkbygget.

  På jobben lager vi regnbuer!

  På vei hjem ♥

   

  Nå har jeg forresten rømt opp på rommet mitt fordi det er en kjempestor veps nede. Jeg har ikke sånn fryktelig insektskrekk, men jeg prøver så godt jeg kan å holde meg unna veps. Når jeg vet at det er et insekt, spesielt sånne som stikker, føler jeg at det klør overalt. Ubehagelig.. Jeg må vel etterhvert mote meg opp og gå ned og lage middag! Uff..

   

 • Brennesle  Det svir litt på armen nå.. Hanske som går helt til albuene og t-skjorte som går  til albuene andre veien holdt ikke da vi skulle tømme hengeren på Åremma i dag. Startet dagen med å vente til de åpnet på Åremma for å tømme gårsdagens avfall. Ganske grei start, men vi fikk gjort veldig mye i dag, og i morgen står Dolstad sør for tur. Haha, blogger bare om hva vi gjør på jobben, siden det er det eneste jeg gjør om dagene.. Neste uke er det Toppen, og da skjer det kjempemasse! Og etter det har jeg ferie fra bloggen og Mosjøen :-)  Jeg skal forresten bake kake på torsdag, siden det er siste dagen på jobb på fredag. Veldig trist det, men jeg har en kjempegod idé til kaken! Men det får dere først se når (om) det blir vellykket. Enn så lenge får dere se på det jeg bakte i går. 

   

  I morgen skal jeg legge ut oppskrift på middagen jeg hadde på søndag :-) Kjempelenge siden jeg la ut oppskrifter sist! 

 • En ny, herlig mandag med litt oppoverbakke  Ny uke, nye muligheter!

  Dårlig vær i dag. Regntøyet som har hengt på en knagg på jobben i håp om i ikke brukes måtte bli tatt i bruk i dag. Det var skikkelig mye regn i dag, men det var likevel brukbart vær. Jeg har egentlig ikke så mye imot regn, bare det ikke blåser. Regn er mye verre enn vind! Vi startet med å luke ferdig utenfor skolen, og dro deretter til Åremma for å tømme tilhengeren. Det var avfall fra før helga, og sikkert 15-20 cm med bare jord. Ganske kompakt også, og lille Almera slet seg opp bakkene.. Almera er en liten grønn leiebil som er mye mindre enn hengeren. Da vi endelig kom fram tømte vi hengeren, og spiste drops på veien tilbake. Tok sikkert en time eller noe sånt. Veldig festlig da farten sank mer og mer, og vi såvidt kom oss gjennom rundkjøringa. Jaja, sånn er livet.

  Forrige uke tok jeg endel bilder av middagen jeg lagde. Jeg blir jo ganske imponert når jeg lager vellykket mat med næring og ikke bare kalorier og farger. Seriøst, jeg får masse skryt for kakene jeg lager, men jeg kan ikke steke fiskepinner uten at de blir svarte. Jeg er ikke så flink til å lage mat og sånt.. Men her er ihvertfall noen bilder av mat. Skikkelig spennende! 

  Pizza er jo nesten bakeverk, så det er kanskje ikke så imponerende.. Men den er rund! Og kjempegod.

  Spaghetti. Ikke så veldig avansert, men det er to ting som skal gjøres samtidig for å ikke få overkokt spaghetti eller kald mat. 

  Og til slutt, det mest imponerende av all mat! Kjøpepizza. Jeg brukte så lang tid på å fikse jordbærene og sjokoladen at maten ble kald da..

   

  Ble jo sulten av dette! Får vel gå å lage litt mat. Jeg lagde forresten litt cupcakes istad, sjokolade selvfølgelig. Lyst på mat nå?

 • Solariumsforbud  Sa jo i går at jeg skulle skrive om det i dag, har ikke så mye å si egentlig, bare litt synspunker. Jeg er ikke for forbudet, fordi man kan ikke bare gjøre alt farlig ulovlig. Dessuten er det sikkert mange over 18 år som griller seg mer i solarium enn de under 18. Man får ikke all kunnskap i hodet om hva som er bra og ikke den dagen man blir 18, så jeg tviler på at det løser alle problemene politikerne mener det skal løse. 

  Jeg så en artikkel Aftenposten hadde linket til på facebook i går, og leste kommentarene. Jeg syns mange av de voksne som kommenterte bare hakket på at vi under 18 er så umodne, hjernedøde unger som griller oss i solarium, får hudkreft og bruker opp skattepengene deres. Overdriver ikke engang. Personlig liker jeg å få litt farge på huden, trenger ikke å ligge flere timer i solarium i uka fordet, men kanskje et par ganger i måneden. Får vel ta til takke til selvbruning av og til på vinteren. Gidder jo heller ikke å bruke masse penger på sol hele vinteren, men litt selvbruning av og til. 

  Siden det nå er forbudt å ta sol for oss under 18, tror jeg det blir flere solbrente ungdommer som sjokksoler seg med en gang sola kommer fram på sommeren, for å bli brun fortest mulig. Politikerne har kanskje ikke tenkt på det, men jeg tror det er større risiko for å få hudkreft om man gjør det, enn om man tar litt sol et par ganger i måneden og ikke er likblek når sola kommer fram på sommeren. Fins en mellomting mellom likblek og svart også da.

  Jeg syns egentlig bare at det er irritende at staten kan lage forbud på alt som er skadelig i store mengder, for alt er skadelig. Forbud løser ikke så mye som de vil uansett. 

   

  Hva syns du om forbudet?

 • Les mer i arkivet September 2014 August 2014 Juli 2014
  hits