Maria Øyen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Regntid I dag var det dårlig vær, som betyr mindre kakesalg, og ganske rolig på hotellet. Ganske greit det og innimellom, men været var absolutt ikke på min side når jeg skulle sykle til og fra jobb. Jeg hadde akkurat lukket og låst døren og skulle gå ned trappen da det begynte å regne. Da måtte jeg gå inn og bytte jakke, før jeg syklet til byen i regnet. Før jeg dro hjem var jeg innom Notabene, og rett før jeg skulle gå ut døren, startet tordnet og himmelen åpnet seg igjen. 

Hele sommeren har det vært lyst og blå himmel, men i dag var det mørkt som midt på den mørkeste høstdagen, fikk litt flashback til i vinter, da alle satt inne og drakk kaffen sin. Nå er alle i den store, fine hotellhagen. Det er vel ikke annet å gjøre når været ikke er på topp enn å ligge inne og se film. Vel, jeg skal rydde og vaske huset i morgen, men nå ser jeg Istid 2 og spiser sjokoladepudding. Må leve det gode liv fram til jeg må betale for meg selv.. 

Ser ikke toppen av fjellet, like greit

Stakkars blomstene til mamma

 

 • Fjellsol  Disse bildene ble tatt ca halv fem i natt, da jeg kom hjem fra jobb. Se så fint det er ute når solen står opp! Det har begynt å bli mørkt ute på natten, men det er bare mørkt et par timer, og så blir det lyst igjen. Nord-Norge er absolutt finest på sommeren, når det er fint vær. En gang skal jeg nordover på sommerferie, dit det virkelig er midnattssol! 
 • Sommertid  Sommeren går så fort! Nå er det allerede under en måned til jeg flytter til Oslo, og bare to uker til jeg reiser til Heggedal. Gleder meg til å få litt stabilitet i hverdagen, den lyse sommernatten her i nord ødelegger døgnrytmen min. Det er så vanskelig å gå og legge seg når det er så lyst ute, i tillegg til at jeg våkner flere ganger om natten fordi det er lyst. Når jeg blir eldre har jeg lyst til å reise til Nord-Norge på sommerferie, og slippe å tenke på å måtte stå opp tidlig, men bare nyte sommeren. 

  Mosjøen blir bare finere og finere nå på sommeren, så jeg skjønner hvorfor turistene kommer hit. Vi har jo vært veldig heldige med været i sommer, det har vært sol så og si hver dag, selv om det nå nærmer seg litt mer levelige temperaturer. Alt er slitsomt når gradestokken viser nærmere 30 grader. Da frister det mest å ligge på stranda hele dagen, bade og spise is. Jeg har badet noen ganger i sommer, men vi har ikke så mange fine badeplasser i gåavstand. Jeg håper det blir fint vær når jeg kommer til Heggedal!

  Denne sommeren har jeg opplevd utrolig mye, og alt har jeg opplevd på Helgeland. Vanligvis er jeg aldri her på sommeren, unntatt når det er Toppenkurset. Jeg har vært sammen med venner jeg ikke ser så ofte ellers, gått turer, endelig gått til Varden, sett Mosjøen fra et nytt perspektiv, og fått nye venner. Det er likevel godt å tenke på at jeg skal flytte, oppleve en ny hverdag, på en ny plass, sammen med nye venner. Før det skal jeg nyte resten av sommeren! Tenk om hver sommer var som denne! • Sol og varme  I dag satt jeg inne mens varmen var på det verste, så dro jeg en tur til byen og møtte Oda og Frida, som er i byen på ferie :-) Er ganske solbrent etter helgen, så jeg burde ikke være for mye ute i solen. Jeg hadde besøk av Maria i helga, og det er utrolig hvor mye man får gjort på 1,5 dag om man planlegger litt på forhånd. Vi var på flere turer, grillet flere ganger, badet, så film, sov i telt, og spiste masse god mat. Hver gang vi gjør noe sammen er det største dilemmaet å få plass til all maten vi lager! Sist satt vi igjen med en halv hjemmelagd pizza, masse boller, godteri, vafler, grønnsaker og dip. 

  Vi orket ikke å fyre opp grillen, så vi tok bare en engangsgrill oppå Gildegrillen. Den står på Marsøra, og neste gang skal vi grille på Bjerkastranda, som også vant. Er ikke plass til så mye mer enn en engangsgrill uansett :-))

  Mens grillen ble varm, spilte vi badminton. Herlig sommeraktivitet som jeg har vokst opp med. Husker at jeg så på mens søstrene mine spilte på Heggedal, men det er litt for mye busker med brennesle der, og vind..

  Dette bildet burde Gilde og Snøhetta bruke som reklame for den nye grillen!

  Grillspyd fra Coop, måtte ringe pappa og be han kjøpe flere, så vi kunne grille dagen etter også! Sykt gode!

  Ny shorts og nye sko, takk pappa ♥ 

  Fin kveldstur

  Maten smaker best når den er fin!

  Og så så vi Tangled, anbefales virkelig!

  Dette er et fint bilde av sommeridyll. Men jeg liker ikke øl da.
  Motiverte jenter.

  Utsikt mot Vestersiden.

  Badet i et vann like før vi kom til toppen.

  Endelig, etter fire timer, og uendelig med "bare litt igjen" og "snart framme". 

  For mye nedoverbakke førte til blemmer, og jeg måtte gå resten av veien i sokker. Hvite. Ble i tillegg nesten spist opp av klegg, såklart.

  Så var helgen over, men vi fikk gjort masse! Det er viktig å ha en fin balanse mellom planlegging og spontanitet!

   

   

 • Internatliv fylt av klassisk musikk  De siste dagene på Toppen tenkte jeg for meg selv; "Jeg MÅ være med neste år også!" Jeg har egentlig ikke tenkt å være med neste år, siden jeg skal prøve å få jobb på østlandet. Orker ikke en sommer til i Mosjøen i denne varmen! Når det er ferie syns jeg at jeg burde kunne være sammen med familien, uansett om jeg jobber eller ikke. Men hvis jeg har muligheten, skal jeg absolutt være med på Toppen igjen! 

  Klar for internatliv....... Første vi gjorde var å ommøblere.

  De første dagene gikk veldig fort, jeg var ikke så motivert for Toppen med en gang, men det tok seg raskt opp! Var ferdig å pakke tre kvarter før kurset begynte, og jeg er forsåvidt veldig glad for at det er i Mosjøen. Vi hadde orkesterøvinger hver dag, gruppeøvinger nesten hver dag, og ellers noen valgfrie ensembler og aktiviteter. Det var program hele dagen, konsert hver kveld, så vi hadde bare fri sent på kveldene. Det var fint at været var så bra, så vi kunne være mye ute. En av dagene var vi på Halsøy, rett nedenfor Toppen, og spilte fotball. Ææh, første gang jeg har spilt fotball på flere år! Jeg syns det er artig, men ganske skummelt når alt skjer så fort. I tillegg til å spille fotball, så vi et par VM-kamper på tv, så nå vet jeg faktisk hvem som spiller i finalen! 

  Jeg testet det nye kameraobjektivet mitt i den fine elevstuen.

  Nivåene på deltakerne er varierende, fra juniorene som ikke har spilt så lenge, til musikkstudentene i symfoniorkesteret. Det er ikke sånn at må få til absolutt alt, men det er jo heller ikke artig å spille om man føler at man ikke får til noe av det man skal spille. I løpet av uken er det som sagt mange konserter, og da kan man opptre solistisk eller i små ensembler. Du kan jo spille et stykke du kan fra før på en av konsertene, og du kan få pianokomp. Konsertene var forskjellig i lengde og reportoar, men det er artig når ikke alle spiller bare klassisk. Det kan bli litt mye virtuost solospill. Brassgruppen spilte noen popsanger arrangert av trombonelæreren på Toppen, med slagverk på plastbøtter. Hvis jeg blir med neste år, har jeg lyst til å spille noe kul musikk av The Piano Guys. De la ut noter til Let it Go forrige uke!! 

  Satt på galleriet for å ta bilder i kirka, syns de burde heve lysekronene litt. Veldig fin konsert med masse orgel og annen musikk! 

  Mamma har vært konsertfotograf, så de fleste konsertbildene mine har hun tatt. Her er et engasjert publikum på spontankonsert i gamlebygget på Toppen!

  Russerne hadde som vanlig med seg folkemusikk, med andre deltakere på Toppen! 

  Jeg hadde ikke noe å gjøre en ettermiddag, så da tok jeg med meg kameraet og tok bilde av de som øvde...

  ... og utsikten! ♥

  Denne uken lærte jeg overraskende mye om fotball, brass, nordisk musikk, og masse annet! Haha, ja, de som spilte brass snakket om brass 24/7. Kanskje samtaleemne var noe annet i et par minutter, og så var det over på brass igjen. Og så har jeg fått nye venner, og blitt bedre kjent med gamle venner, og fått en bra forsmak på hvordan det er å bo på internat. Uten den klassiske musikken da.. Jeg lurer på om jeg har valgt rett, hele uken har folk snakket om klassisk musikk, vi har spilt klassisk musikk, og alt har handlet om det, og så skal jeg lære å ta bilder til høsten! 

  Når alt kommer til alt er det folkene som betyr noe! Kunne ikke tenke meg å dra på kurset om det sosiale samholdet ikke var sånn som det er. Det er alltid noen å prate med, og du føler deg alltid inkludert. Nå vet jeg ikke helt hvordan det er å komme dit uten å kjenne noen, men jeg har selv opplevd å blitt godt kjent med folk som kommer alene!

  Den siste dagen var vi på Dønna. Det var strålende fint vær hele uken, men så mye fritid på dagen hadde vi ikke. Derfor dro vi og badet i nærheten av der vi hadde konsert. Det var litt kaldt i vannet, men årets første bad er sjelden kjempevarmt! Siste dagen på Toppenkurset var helt perfekt!

  Beste siden av orkesteret ♥ Digg å sitte foran trombomene, kan ikke tro at jeg hører noe fortsatt..  

   

  Akkurat nå ligger jeg i kjelleren, har flyttet hit for sommeren, på mitt rom er det over 30 grader. Prøver å ikke tenke på at jeg skal jobbe i morgen, blir sliten av å gå opp trappa i denne varmen. Skulle egentlig avslutte innlegget med en video fra konserten, men jeg fikk ikke til å laste opp, så det får kanskje bli senere :-) Ha en fin dag!

   

 • Jobbsommer  Akkurat nå ligger Minni på verandaen og sover, mens jeg holder på å varme frokost nummer to. Var hos tannlegen halv ti i dag, og så dro jeg rett hjem og sov noen timer til. Har fortsatt stort underskudd på søvn, men kan ikke sove hele dagen. Har heldigvis fri i morgen og på torsdag. Skal skrive et innlegg om Toppenkurset, men det tror jeg får bli senere i uken. Jeg kan ikke tro at uken har gått så fort, følte ikke at kurset egentlig startet før på onsdag, for på tirsdagen var jeg veldig dårlig og kunne ikke være med på alle øvingene. 

  Resten av sommeren her i Mosjøen går nå til jobb. I dag er det perfekt jobbvær, overskyet og ca 15 grader. I går var det sol og nesten 30 grader, ikke så digg med uniform som ikke puster, og veldig sliten etter Toppenkurset. Satser på at været holder seg sånn som dette til 11.august.

  På Toppen går sola ned klokken 23.00, her går sola ned noen timer tidligere, og så får vi såvidt kveldssol rundt 23.00 :-)

 • #fhsliv  Tenk at jeg skal bo på internat i ni måneder! Jeg bor jo på Toppen denne uken, men jeg er spent på hvordan det er å bo sånn som dette nesten et helt år.

  Vi hadde bli kjent-lek i går, og på min post skulle gruppene huske navnene på alle lærerne.

  Sånn som dette blir mitt neste år, i Oslo! Har fått nytt objektiv, så nå er jeg et skritt nærmere å bli paparazzi. Boken har jeg tenkt å lese i sommer, men det er masse bilder i den, så kanskje jeg bare studerer dem.

  Las Marias i nuet. Vi sitter sammen med flere folk i elevstuen og ser film. Eller blogger. Tilbake til filmen nå, snakkes!

 • Les mer i arkivet September 2014 August 2014 Juli 2014
  hits