Maria Øyen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

The happeningSiden jeg er hjemme og syk i dag, tenkte jeg at dere skulle få en filmanbefaling. Anbefalt av Lilja først, så klart. 

Da jeg feiret bursdagen min sammen med Lilja og Andrea, snakket vi om filmer. Så fortalte Lilja om The happening, og dagen etter var Andrea her, og selvfølgelig så vi filmen da. 

Det er noe i lufta som får menneskene til å gjøre merkelig ting. De begynner å snakke rart, de blir helt fjerne og etter ei lita stund tar de livet av seg selv. Ingen vet hva det er, men de har antagelser. Det sprer seg fort, og mange drar bort fra plassen de bor.

Hovedpersonene i filmen reiser med tog, helt til de mister kontakt med alle andre. De må klare seg selv. Mens de flykter, finner de ut mer om hva som skjer, selv om de vet alt for lite til at det hjelper. De har med seg ei lita jente, og passerer endel lik på turen som var påvirket. Også mange av de de flykter med, tar selvmord. Men de vet ikke hvorfor..

 

Filmen har en litt rar slutt, men jeg skal ikke avsløre for mye. Vil bare si at det er en veldig spennende film, men det er ikke en barnefilm! 

 • Vinteren nærmer seg alt for fort  Det blir mørkere om kvelden, dagene blir kortere, det blir kaldere, og lysten til å sove videre om morgene øker for hver dag som går. Så blir det vinter og alt er mørkt. Men det er enda august, i noen dager til, så da kaller vi det sommer. 

  Grunnen til at jeg begynte å tenke på vinteren er at jeg var på Mo i går. Jeg kjøpte ikke egentlig så mye, og det jeg kjøpte var på pappas regning. Jeg er fattig.. Selv om jeg nettopp har hatt bursdag, så kan jeg ikke bruke pengene, siden jeg sparer penger til kamera. Egentlig skulle jeg møte Sanne på Mo, men hun ringte ikke før rett før jeg skulle hjem.. Men det blir en annen gang! 

   
  Utrolig nok likte jeg skoene, selv om jeg er ganske kresen på klær og sko..

   

 • Trandag på musikklinja  Meg og mat er litt spesielt. For jeg spiser ikke så veldig mye, men jeg kan ikke legge meg uten å nettopp ha spist. Da blir dagen ødelagt, siden jeg ikke får i meg frokost. Sånn var det i dag, så tenkte jeg at jeg kunne spise når jeg kom på skolen.. Joda, utenfor inngangsdøra satt tredjeklassingene og ga oss tran.. Så mat ble det jo ikke, så jeg måtte hjem etter tredjetimen, for jeg var så dårlig etter tran og for lite mat og søvn.. Å gå glipp av skolen er noe jeg virkelig ikke liker, og jeg har alltid hatt veldig lite fravær. Men å holde ut tre timer til uten mat var ikke en mulighet.


  Æsj.. Ekkel slutt på første uka av året på musikklinja.

   

 • 4. dagen i 1MU  Tenk, snart har jeg gått på musikklinja i ei uke. Mye nytt, men vi begynner å komme i orden nå. Det er ikke egentlig så mye å gjøre enda, så ettermiddagene er ganske kjedelige om man drar rett hjem etter skolen. Vi sluttet tidligere enn vi egentlig skulle i dag, så jeg var igjen på skolen sammen med Lilja og Jonas for å gjøre lekser. Det er jo også viktig å bli kjent med nye folk, og å være sosial.

  Vi hadde også årets første spansktime i dag. Jeg hadde jo spansk på ungdomsskolen, men jeg husker nesten ingenting.. Bare flaks at jeg hadde 5 i spansk. Men sammen med Kristine overlever jeg vel spansken også.. Det er egentlig bare godt å begynne med fag på skolen, og komme ordentlig i gang. To måneder ferie kan bli litt i meste laget, ihvertfall med tanke på alt man glemmer i løpet av sommeren..


  Forever alone, together <3 Jeg savner deg <3

  Bildet er tatt på Toppenkurset i sommer, da vi grillet. Jeg og Sanne (som designer bloggen), satt alene i en krok, sammen. Jeg savner folkene fra Toppen så utrolig mye! 

 • Blanke ark  I dag var andre dagen på ny skole. Det var litt skummelt i går, før vi kom i klassen våres, men ellers har jeg ikke grudd meg så veldig til å begynne. Det er bare artig med en ny start, og bli kjent med nye folk. Vi er 26 elever i klassen, og 18 hybelboere, om jeg ikke tar helt feil. 

  Jeg har lagt mye av ungdomsskolen bak meg nå. Jeg var ikke så veldig fornøyd med klassen min, men vi hadde da både bra dager og dårlige dager. Som de fleste andre klasser. Men vi avsluttet som en samlet, grei klasse, med blåtur til Sundøya.

  I to dager har vi blitt kjent med hverandre og med skolen, siden det er mye nytt. Siden det er mange hybelboere, var vi på sightsing med buss i "storbyen". Vi kjørte rundt i byen, og var innom de andre delene av skolen, siden alt ikke er på samme plass. Det er bare musikk og studiespesialisering som er i byen. Det er veldig greit å gå på skole midt i sentrum, for det er så.. Sentralt. Men det ligger jo i ordet "sentrum" da. 

  I morgen begynner vi med fag, og naturfag i førstetimen. Vi fikk bøker i dag, og etter skolen var jeg og Lilja på skoleshopping. Vi kjøpte skrivebøker for 100 kroner hver, og hengelås til skap. Det er "førstemann til mølla"- prinsipp på skapene på skolen, og det er bare 24 skap på musikkbygget, foreløpig. Men det er bestilt flere, pluss at det er flere i allmenn-bygget.

  Det med en ny start er ganske genialt. At man kan starte på nytt med nye folk og ny skole. En av søstrene mine har også gått på musikklinja, men det er noen år siden, så det er ny reform etter det.. Men det er musikk, og det er jeg utrolig fornøyd med.

   

 • Velkommen til min blogg!  Etter noen måneder pause er jeg tilbake i blogginga! Ny start, blanke ark. Det er ikke bare bloggen som er ny. Jeg har begynte i førsteklasse på musikklinja, og dermed en ny start der og. Så får vi se hvordan det går med blogginga, og jeg lover ingenting. Jeg tar det som det kommer :)

   

 • Les mer i arkivet September 2014 August 2014 Juli 2014
  hits