Maria Øyen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Jam på GillesDet er en og en halv time til jeg skal på Gilles og øve litt mer, og så blir det jam klokka ti i kveld! Om du er i Mosjøen, kom på Gilles! Mye øving og skole nå, godt at det er helg! 

Jonas har bursdag i dag, og mens klassen spiste kake, satt jeg på sykehuset og tok laktosetest.. Den var negativ, men jeg tror likevel at jeg ikke tåler melk.. I tillegg kunne jeg ikke spise på 15 timer, og jeg fungerer ikke uten mat.. Når det går så lang til mellom måltidene, klarer jeg såvidt å spise. Det er veldig slitsomt, og spesielt om frokosten ødelegger hele dagen.. 

God helg alle sammen! 

 

Hva skal du i helga?

 

 • En veldig spennende overskrift  Vi fikk beskjed i dag om å spille i en time i morgen, på Gilles.. Eller, de spurte oss om vi ville, og vi får samtidig inn penger til klassen. Derfor sitter jeg på skolen og venter på at vi skal øve om en time.. Egentlig er jeg veldig trøtt, men jeg har aldri tid til å sove, så.. 

  Vi hadde ensemble i dag, og skulle framføre for klassen.. Alle hadde samme sang, men vi skulle lage forskjellige versjoner. Alle var bra, men selvfølgelig ikke perfekte.. Jeg glemte teksten når jeg skulle synge.. Derfor er jeg glad for at det bare var for klassen, siden klassen min er så super, og ingen bryr seg om at du gjør feil av og til. 


  Trøtt..

  Men nå har jeg nesten ikke mer strøm på pcen.. Triste saker..

 • God morgen  Fin dag i dag, ikke sant? Det er storm ute, regn og vind og kaldt.. Hva kan man forvente når det er høst? I dag skal vi framføre en sang i ensemble, og jeg må si at vi ikke er heelt ferdig enda. Vi har ikke spilt igjennom sammen ordentlig enda.. Og jeg kan ikke teksten helt heller. Jaja, det går sikkert bra!


  Artig med spansk ja!

 • Stress  Onsdager er bare stress.. Skole fram til halv fire, og orkester fra fem til ni.. Jeg sitter i orkesteret og prøver å se notene for jeg er så trøtt, så jeg må legge meg snart.. Etter at jeg har gjort lekser.. 


  Effektiv mattetime.. På Liljas blogg er det en video fra naturfagtimen. Sjekk det ut!

 • Vet du hva du hører på?  Når du hører på musikk, tenker du over hva teksten betyr, eller bare hører du fordi melodien er fin? 

  Teksten og melodien har mye å si for en sang, og sanger og stykker uten tekst har også en historie. Derfor er det ikke bare teksten som har et budskap. Det er jo lettere å høre på teksten hva en sang handler om, men det er ikke umulig å skjønne det uten tekst og. 

  Set fire to the rain kan være vanskelig å forstå. Jeg synger den i sangtimene nå, og selv om jeg ikke akkurat kan øve så mye på å synge nå, kan jeg ihvertfall tolke sangen. Sånn jeg forstår den virker det først som at det er en glad kjærlighetssang, men på bridgen får man et annet inntrykk..

  Jeg liker sanger som beskriver meg på en måte. Det gjør den sangen, syns jeg. Sånn som jeg tolker den da. Men det kan jo være vanskelig å vite hvordan den som lager sangen tenker.. Uansett, jeg har lyst til å lage en sang selv, men jeg har enda ikke fått det til.. 

 • Høst og sol  Det var spesielt vær ute i dag, regn og sol.. Det øsregnet da jeg var på skolen i dag, men da jeg var ferdig på cellotimen, i totida var det sol. Sol og masse mørke skyer. Perfekt for å ta bra bilder. 

  Det er utrolig godt at tirsdag er kort dag på skolen, og selv om jeg har cellotime etter at vi er ferdig på skolen, kommer jeg hjem tidligere enn jeg gjorde på ungdomsskolen. Likevel gikk nesten hele dagen bort til soving, for jeg var så utrolig sliten. Det eneste jeg har gjort siden jeg kom hjem er å spise, ta bilder og sove.. 
  Min kjære pusekatt ♥

 • Browniesbaking i bilder  Andrea fikk plutselig ett innfall på søndag om at hun ville ha noe godt. Siden det var søndag, var butikkene stengt, men vi hadde tilfeldigvis to poser med brownies-blandig i kjelleren, så vi bestemte oss for å lage brownies. 

  Vårt resultat var (nesten) like perfekt som på pakka!

  Jeg tok visst feil.. Man skal steke den før man spiser den.. Hver dag lærer man noe nytt!

  Ferdig? Nei..

  Andrea var fotograf under bakinga.

  " Kameradekselet ligger på bordet. "


  Nam!

   
  Så var det resultatet, og jeg vet ikke hvor det ble av.. Jeg holdt på å endre filene fra Raw til Jpeg, og de ble borte.. Men jeg skal se om jeg finner de, og da legger jeg de selvfølgelig ut. Men de var veldig gode, selv om de ikke hang helt sammen.. 

 • Nytt ukesmål  Jeg klarte det forrige ukesmålet, at jeg ikke skulle spille Facebook-spill hele uka. Jeg har ikke vært i nærheten av et spill på internett på ei uke, og det må jeg si er ganske utrolig til meg å være.. Samtidig har det ikke egentlig vært noe problem heller, siden jeg er så opptatt hele tida. Jeg må bare være innstilt på at jeg skal la være. Og derfor fortsetter jeg med ukesmål, for å forbedre meg. 

  Jeg har vært mer avhengig av bloggen forrige uke, men det er vel bedre å bruke tida si på det enn meningsløse spill. Med bloggen blir jeg flinkere til å skrive, og å uttrykke meg gjennom tekst og bilder. Dessuten er det artig å blogge, spesielt når jeg får god tilbakemelding!

  Ukas mål:

  Ikke noe artige.no på meg denne uka. Hadde tenkt å ha pengemål,men jeg kom på at det kan bli litt problematisk denne uka, så det får bli senere. Uansett skal jeg slutte å kjøpe mat hver dag.. Jeg kjøper smoothie nesten hver gang jeg er på bunnpris, altså nesten hver dag.. Det er jo sunt, men sykt dyrt! 20 kr 2 dl, tror jeg.. 


  Lite å gjøre..

 • The time we had

 • Mer bilder

  Det har stått på whiteboard'en i over et år, siden bursdagen min i fjor.

  Mitt nye sovehjørne

  Så får jeg bare fortsette å teste kameraet, og forhåpentligvis lære mer.. Jeg har jo ei stor bok å lese om fotografering..

 • Jeg vil dra til Bodø  Det er egentlig litt synd at jeg skal både til Trondheim og Mo den neste måneden, for det koster penger.. Hvorfor kunne vi ikke dra til Bodø på klassetur istede? Jeg vil til Bodø, til Ingrid. Kanskje, om jeg sparer penger etter Trondheimsturen, og seminaret på Mo, har jeg penger til en tur til Bodø før jul? Det hadde vært kjempekoselig å møte Ingrid og Malin igjen. Ingrid bor i Bodø, men Malin bor en plass lenger nord, i nærheten av Sortland, så da kunne vi kommet til Bodø ei helg samtidig før jul.. Men jeg skal også kanskje til Horten i Emilies ettårsdag, så det er desverre lite sannsynligvis at jeg kan dra til Bodø..


  Fra Toppen i fjor. Jeg savner deg Ingrid! 

   

   

 • Ny uke - nye.. ja..  Det er lite oppmuntrende å våkne en mandag og tenke på at du skal på skolen og ha åtte timer med fag. Spesielt da jeg drømte at det var helg, tror jeg, så plutselig ringte vekkeklokka.. Skjønte jo ingenting, før jeg våknet og kom på at jeg skulle på skolen i dag. Så skrudde jeg av vekkeklokka og sov en halvtime til. 

  På en annen måte er det litt greit å ha endel timer med kjedelige fag unnagjort i starten av uka, så har man noe å se fram til. I motsetning til tiende, hvor vi hadde ren fag-dag på fredag. Med kjedelige fag mener jeg teoretiske fag, som matte, engelsk, norsk. Ja, du skjønner vel. Vi ar ganske mange dobbeltimer, så det går likevel ikke så sakte. Nå syns jeg at jeg motsier meg selv ganske mye, og jeg er trøtt, så jeg tror jeg avslutter dette innlegget nå. 

 • Jeg forstår ikke  Jeg beklager, men bildene må nok komme i morgen. Det er noe jeg må finne ut av med bildene, så jeg får ikke tid til det i kveld.. Det var noe med Raw-filer og opplastningen til bloggen som ble feil, tror jeg. 

  God natt :)

 • Digger mitt nye kamera  Jeg har lært litt mer med kameraet siden sist, men ikke så mye.. Har heller ikke hatt så mye å ta bilder av, men Andrea lånte kameraet, og da blir det endel bilder.. 


  Happy :D


  MiniSmash


  Denne inneholder 339 en-kroninger..


  Midtskille?


  Kaktusen jeg skal prøve å holde liv i.. Kanskje det går bedre med den, enn med den forrige..?

  Kommer flere bilder senere, som Andrea tok. I morgen er det skole igjen.. Kjenner ikke egentlig at jeg gleder meg så veldig.. Er ikke misførnøyd med musikklinja, er bare ikke i humør til matteprøve i de to første timene, og tilsammen åtte skoletimer med fag.. Mandag er den verste dagen i uka. 

 • Kontakt og spørsmål  Hvis det er noe du lurer på angående bloggen, eller har spørsmål, kan du sende meg en mail.

  Adressen er marello@hotmail.no

 • Rydding og besøk  Siden Andrea kommer snart, måtte jeg rydde rommet mitt. For å si det sånn, det var adgang forbudt for folk jsom ikke kjenner meg godt, som vet at det ikke er så ille hele tida. I sommer var det ryddig her, men det var fordi jeg ikke var her.. Jeg hadde ryddet for å komme hjem til et ryddig rom, og det gjorde jeg.. Men siden jeg måtte pakke om for å dra på Toppenkurset, var det like rotete igjen med en gang..

  Uansett, bildene jeg har tatt og skal ta etterpå, kommer i kveld, når jeg har overført de til pcen. Jeg må si at jeg er veldig fornøyd med kameraet, selv om jeg ikke helt forsått alt enda.. Men nå kan jeg lese fotoboka mi (når jeg en gang i livet får tid), og lære litt der. Speilreflekskamera er ganske avansert.. 

   

 • Hvorfor Marello?  Jeg kan vel si litt om grunnen til at bloggen heter det den heter. Da jeg sluttet å blogge på den gamle bloggen, var jeg sikker på at jeg ikke kom til å fortsette på den. Den var rotete, hadde dårlig design, og jeg likte ikke navnet så veldig heller.. 

  Jeg tenkte på å begynne å blogge igjen noen ganger før sommeren, men gjorde det ikke, og jeg hadde ikke internett i sommer, så da la jeg tanken om en ny blogg fra meg. Da jeg kom hjem dro jeg rett på Toppenkurset, der jeg ble kjent med Sanne. Vi snakket ikke noe om blogging den uka, men da vi kom hjem fikk jeg lyst til å begynne igjen, for hun holdt på med designet på sin blogg. Hun sa at hvis jeg begynte å blogge igjen, kunne hun lage design til meg. Jeg bestemte meg for å begynne igjen, men trengte et navn. Jeg ville ikke bare komme med et random navn, siden det ikke kan endres. Jeg kom ikke på noe bra, så je gsa til Sanne at det skulle være noe med navnet mitt og cello. Tilfeldigvis kom hun på Marello, og det var ledig. Musikken er jo det jeg lever for. 

 • My love  Jeg er så fornøyd med dagen i dag! Jeg har blåst opp og delt ut ballonger på torget sammen med Mathilde. Vi blåste opp for banken, siden de sponser orkesteret. Så ventet jeg (som vanlig) på Andrea i byen, fordi vi skulle gå å se litt. Det er tivoli i byen, men det er egentlig ikke så spesielt.. Har vært på tivoli endel ganger før med Andrea, og det er lite nytt hver gang. Men til dagens høydepunkt:

  Jeg fikk endelig kjøpe kamera i dag! Nikon D3100. Jeg har hatt lyst på kamera lenge, men har ikke hatt råd. Men i går fikk jeg endelig pengene for malejobben og vedjobben. Jeg malte det nye melkerommet før sommeren, og bar masse ved i sommer, i regnet.. Og fant ut at jeg hadde råd! Jeg leste tilfeldigvis Tiendebytte-avisen i går, og fant kameraet jeg skulle ha til internettpris på expert i byen. Det er jo ikke egentlig så mye billigere enn å kjøpe det på nett, men det går fortere, så nå ligger det ved siden av meg. 
  Vi fikk helgelang sparebank-gensere som vi skulle gå med.   Enda et webcam-bilde.. Batteriet lades, så jeg kan ikke ta bilder enda.. Jeg gleder meg til å begynne å bruke det! Jeg tror dette blir ei bra helg, siden det til nå har vært bare positivt. Jeg skal kanskje finne på noe med Andrea i morgen også, siden vi ser hverandre så sjelden nå.. 

  Ha en fortsatt fin lørdag, uansett hvor du er!

   

  Følg min blogg med bloglovin

 • Snufs snufs..  Det er unødvendig at klasserommet våres er i andre-etasjen, og doet er i kjelleren.. Ihvertfall når man er forkjølet og ikke har lyst til å sitte i klasserommet i flere timer å snufse hele tiden.. Men nå er det ihvertfall helg, og det er utrolig godt! Vi satt i sistetimen og telte ned minuttene til vi var ferdige. Da hadde vi lytting, og vi hørte på Mozart symfoni nr. 40. Selv om det er interessant musikk, var det godt å være ferdig, og ha helga til å slappe av.. 

  Nå skal jeg høre på musikken vi spilte på Toppenkurset i år og tenke på minnene derfra.. Savner å sitte midt i orkesteret å spille musikken, istede for å bare høre på et random orkester som spiller det.. Det er absolutt ikke det samme.. Å spille i et stort symfoniorkester er noe av det beste som fins! Savner sommeren..


  Fra låvedansen.. Savn..

   

  Toppen 2011 - Musikken vi spilte.

  God helg!

 • Forkjølelsen tar over  Akkurat nå er jeg ikke helt i stand til å tenke klart, siden jeg har vært på skolen hele dagen, og forkjølsen har virkelig tatt over kroppen min nå. Jeg kjenner det spesielt på halsen nå, den er sår, og snart kan jeg sikkert ikke snakke.. Det er så unødvendig å bli syk.. Okei, jeg skal vel ikke klage, jeg er ikke ofte syk.. Bare forkjølet et par ganger i året. Men det blir ikke så mye sangøving når jeg er syk, skal prøve å ikke bruke stemmen så mye, så jeg kanskje blir frisk fortere.. 


  Sikker på at jeg så mer opplagt ut i førstetimen, da dette bildet ble tatt, enn jeg gjør nå.. Men min snille mamma lagde vafler til meg når jeg kom hjem <3

 • Leksehjelp  Nå sitter jeg i kantina på skolen. Leksehjelp sammen med flere folk i klassen. Vi skulle egentlig ha ensemble, men tredjeklassen skulle øve, så vi bare planla litt. Derfor fikk vi varm mat, og kom ikke en time etter at leksehjelpa begynte. Så nå skal vi begynne med lekser.. Og slutte å snakke om søvn.. <3  Amalie og Jonas <3

 • Meg og mitt liv  Kanskje på tide å skrive litt om meg. Som dere sikkert vet, heter jeg Maria Emilie. Jeg bor på gård, sammen med mamma og pappa. Jeg har fire storesøstre, men de har alle flyttet ut.. Sånn er det å være minst.. Selv om jeg bor på gård, vet jeg ikke alt om dyr, som noen antyder av og til.. Vi har bare kuer her, og jeg har egentlig ikke tid eller lyst til å sette meg sånn inn i hvordan en gård drives.   Også til min største (og forsåvidt eneste) interesse, musikk! Jeg har drevet med musikk omtrent hele livet, men jeg har ikke egentlig tenkt så veldig på å leve av det så veldig lenge. Det har egentlig vært mer på hobbybasis, selv om jeg nå har lyst til å kunne leve av det. Jeg har ihvertfall ikke lyst til å slutte med musikk. Jeg har spilt cello siden jeg var sju, da begynte jeg fordi søsteren min gjorde det. Å synge har jeg alltid likt, men jeg har ikke turt å synge for folk. I niende sang jeg solo på en sang for første gang, og etter det har jeg sunget mer og mer. Jeg har tatt sangtimer i et år nå, og har sang som hovedinstrument på musikklinja. 


  Ukm 2011

  Om dere har lest bloggen min før, må dere vel fått med dere at jeg går på musikklinja? Jeg går i 1MU, altså førsteklassen. "Elendige førsteklassinger" må man vel alle være en gang. Jeg er veldig fornøyd med klassen og de fleste fagene. Selvfølgelig er det noen fag jeg ikke liker like godt, men man må jo lære det man skal likevel. Det er utrolig lett å få gode venner i klassen, så annerledes enn ungdomsskolen.. ♥ 1MU

  Det var litt om meg, så får du fortsette å lese om livet mitt her :)

 • Sliten er bare forbokstaven  Så var skoledagen endelig over og jeg har fått i meg mat. Fem timer med kor på en dag er veldig slitsomt.. Det er konsert om to uker, og tredjeklassen drar til Praha neste uke. Derfor blir det mye øving nå. Men det går framover, sakte, men sikkert. Vi synger på tysk, og det er masse greier med uttale og tempo og rytme.. Vi har bare en øving igjen med alle klassene, men det går sikkert bra på konserten. Det er lite effektivt å øve mer når alle er slitne etter ti skoletimer, og halvparten er kortimer..

  Det går fremdeles fint med ukesmålet mitt! Bare tirsdag enda, men jeg har så travel uke nå, at det skal gå bra likevel.

   

   

 • Facebookspill - Avhengighetsskapende og uten mening  Ny uke, nye muligheter! Mitt mål for denne uka er å holde meg helt borte fra spill på internett, og spesielt på faceebook. Jeg kan se på at andre spiller, men ikke spille selv.. Da får jeg kanskje bedre tid til det jeg skal, og få mer effektivitet i en travel hverdag. Men så utrolig kjedelig det kan bli! Ihvertfall til jeg finner ut hva jeg kan bruke den ekstra tida på. 

  Det er lett å begynne å spille, men vanskelig å slutte. Jeg snakker selvfølgelig ikke for alle, men jeg tror mange har det sånn. Når du skal begynne med lekser, så skal du bare sjekke noe, og der sitter du resten av dagen. Det har jeg ikke tid til. Jeg har alt for travle dager til å sløse de bort på dårlig spill på facebook. 

  Bildet som ble tatt på skolen for ei stund siden. Litt redigert (mest på fargene), men jeg var faktisk fornøyd! Finere enn det som ble tatt i åttende, etter at vi hadde hatt svømming.. 

   

  Tror du jeg klarer målet mitt?

 • Hvorfor så fort?  Veldig fint å våkne på en fin søndagsmorgen, og gradestokken på rommet mitt viser 16 grader. Det er kaldt det! Men for å ikke få så dårlig luft, hadde jeg åpnet viduet i går, og ute i natt var det rundt 0 grader.. Ikke smart.. Men det er noen timer siden jeg våknet da, så det er levelig temperatur her nå.

  Helgene går så alt for fort, uten at jeg egentlig gjør så mye fornuftig.. På fredag var jeg på skolen til halv fire, selv om vi var ferdig halv to, bare for å være sammen med folk. Det er så bra stemning på skolen at selv om det er helg, er man der likevel. 

  I går var jeg hos Jonas og så film. Skrekkfilmer skal være skumle, ikkesant? Det var ikke den vi så.. Jeg bare ventet på at det skulle skje noe spennende, men neida.. Så var den ferdig. Siden den første filmen ikke var noe bra, så vi Nemo etterpå. Man blir aldri for gammel for disneyfilmer. Det er også utrolig lenge siden jeg så Nemo sist! Koselig <3


  Sliten.. Jeg har vært på Korgfjellet med mamma og pappa i dag, så blir det lekser nå.. Artig.. :)

 • Kakao og ei god bok  Nå skal jeg bruke resten av kvelden til å lese og drikke kakao. Det er ei bok som vi skal lese ferdig før torsdag, om krigen. Den er ikke akkurat så veldig spennende enda, men de sier det blir bedre etter side 100. Så vi håper det :)

   

   

 • Jeg har enhjørninger og sauer  Også kuer. Okei, har verken enhjørninger eller sauer. Men kuer har vi faktisk. Tenk om enhjørninger hadda fantes! Hvite enhjørninger med regnbuehorn. Huff, har spilt for mye Robot unicorn attack.. Hm.. Hva kan man krysse for å få enhjørninger? 

  Så til noe mer fornuftig, og ikke minst, realistisk. Skole er artig, ikkesant? Det er jo ikke så ille, det er bare dårlig innstilling som gjør det kjedelig og vanskelig. Vær heller positive, så går det bedre. Vær glad for at vi faktisk får gå på skolen, gratis. 

  Etter noen uker på musikklinja har jeg funnet ut at jeg liker skole. Jeg får bli kjent med nye folk, fra mange forskjellige plasser. Vi lærer mer om musikk, og har et supert miljø i klassen. Det er da man gleder seg til å gå på skolen på mandag fordi folk drar hjem i helga, og hjem er ikke i Mosjøen.. Musikklinja kunne nesten ikke vært bedre. Litt mindre lekser, og kanskje litt kortere dager hadde gjort det bedre. Men tirsdager er lette. To timer engelsk, to timer kor, med hele musikklinja, og en time AML. Men siden det er mange der ute som ikke går på musikklinja, og ikke vet hva AML er, kan jeg si det på en litt mer forståelig måte. Musikkteori. 


  Vi har scene i klasserommet. Kult.

 • DESIGNET TIL MARIA;*  Hei! Sanne som skulle si noen småting til Maria<3 Nå er jeg ganske ferdig med designet ditt tror jeg! Hvis det er noe som magler eller ett eller annet, så si ifra. Dere lesere også, haha! Men uansett, jeg er så utrolig glad i deg, og håper vi kan møtes snart! Skrev noe på et innlegg i utkast, ikke sikker på om du så det, men jeg startet og skrive et nytt. Savner deg masse masse og håper vi kan snakkes om ikke så lenge. Klem fra Sanne♥

 • Travle dager  Jeg merker at det er mye mer å gjøre på musikklinja enn det var på ungdomsskolen. Torsdagene er spesielt lange. Jeg har nesten ikke vært hjemme i dag, og den korte stunda jeg var hjemme gjorde jeg lekser og spiste. Grunnen til at torsdagene er så lange er at vi er på skolen til kvart over fire, og etterpå har jeg egentlig sangtime, men jeg har ikke hatt det enda. Jeg har to sangtimer på torsdager, først på skolen, da resten av klassen har fritime, og så i kulturskolen rett etter skolen. Så mye som skal skje og så lite tid.. Kan noen stoppe tida litt?! Men i morgen er det helg, så da kan man slappe av. Tenk, tre uker allerede!

  Vi skrev brev til oss selv i dag, som vi får igjen når vi er ferdig i tredje. Noen skrev over 6 sider, og skrev om ALLE elevene i klassen! Da blir det jo mye, siden det er 26 elever. Jeg skrev ikke så mye, men litt over tre sider er jo endel likevel. Oi, det skal bli artig å lese det om nesten tre år.. Blir spennende å finne ut hvordan jeg tenker da, og hvordan livet mitt er da i forhold til nå.


  Passer jeg med Liljas blonde hår?

 • Et bilde og litt tekst på en søndag ettermiddag  Ja, meg og blogging.. Kan ikke si at jeg er så flink, og det er lenge siden jeg blogget, men jeg skal prøve ihvertfall. Nå har jeg resten av dagen foran meg til lekser.. Deprimerende å tenke på egentlig, men det må gjøres. Jeg har jo selv valgt å gå på musikklinja, noe jeg er veldig fornøyd med, og jeg er fullt klar over at det er mye mer jobb enn f.eks allmenn.


  Ja, meg på en søndag.. Og siden bildet er tatt med webcam på den nye skolepcen min, er det ikke verdens beste kvalitet heller.. Men overaskende nok er pcen ganske bra, med tanke på at det ofte ligger noe negativt i ordet "skolepc"

 • Les mer i arkivet September 2014 August 2014 Juli 2014
  hits