Maria Øyen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Klassisk musikkMange tenker "kjedelig" når du hører om klassisk musikk. Sånn er ofte innstillingen til endel av de som begynner på musikklinja og skal lære om musikkhistorie. Men de fleste finner ut at de tar feil, klassisk musikk er ikke kjedelig, det er variert, avansert, og nydelig. Det er veldig stor variasjon i klassisk musikk, fra flere hundre år tilbake i tid, og musikken har blitt påvirket av mye. Jeg hadde litt den samme innstillingen tidligere, men ettersom jeg har spilt så mange år i orkester, har jeg funnet ut det fins mye mer fin musikk enn listepop. Det er musikk jeg syns er kjedelig som vi spiller i orkester, og generelt som jeg hører på også, men jeg har likevel et positivt forhold til det.

Jeg tror problemet ligger i tilgjengelighet. Man trenger mange musikere for å ha et symfoniorkester, i motsetning til bandlåter. På radioen spiller man listepop døgnet rundt, og i platebutikkene er det bare et lite hjørne som er satt av til klassisk musikk. Jeg er langt fra musikkekspert, men jeg har funnet noen stykker som jeg liker veldig godt, som dere kan høre på, og si hva dere syns.


Antonio Vivaldi - Winter


The Piano Guys - The Cello Song 


Johannes Brahms - Hungarian Dance No. 5


Bedrich Smetana - The Moldau


Peter Ilyich Tchaikovsky - Theme From Swanlake

 

Si fra hvis dere vil ha flere anbefalinger! Hvilket stykke liker du best?

 • Gjensynsglede   

  Som dere ser, jeg var på seminar i helga, på Mo. Det var kjempeartig, men formen i dag er ikke like bra. Håper det går over snart. I tillegg til at det er utrolig artig å spille cello, er det artig å møte venner igjen! Selv om flere av oss ikke bor så langt unna hverandre, møtes vi så og si aldri utenom seminarene. Malin bor jo mye lenger nord, så hun har jeg ikke møtt siden i fjor sommer, på Toppen. Alexander møtte jeg såvidt i sommer, da jeg og Birgitte var på sommershowet, men bortsett fra det er det to år siden sist. I tillegg har jeg blitt kjent med flere folk. Det var utrolig mange unger med, og sannsynligvis ganske mange fra lenger nord, siden jeg vet om nesten alle som spiller på Helgeland. 

  Helga gikk såklart for det meste til øving, men også endel andre ting. På fredagen gjorde vi ikke så mye, bare slappet av, snakket med folk, og ble kjent med nye folk. På lørdagen var det øving hele dagen, på kvelden var det en liten konsert og utdeling av kursbevis på skolen. Senere på kvelden spiste jeg, Maria og Malin middag med Alex på hotellet der han bodde. Vi har på en måte feiret bursdag i helga, for jeg og Maria hadde jo bursdag i august, og Malin blir snart 18 år, så det passet fint med en bursdagsmiddag. 

  På søndagen var det tid for avslutningskonsert. Det var variert program, med band, og solister, så det ble god stemning! Avsluttet selvfølgelig med Fairytale, og det er en sang man ikke kan gå lei av. Okei, hørte folk som øvde på den hele helgen, så litt lei ble jeg, men med orkester, band og hele pakka ble det bare storslått stemning i salen! Nå er det bare å telle ned til neste seminar, selv om jeg ikke vet når det blir..

   

 • Adventsstemning  Nå er det endelig helg! Ikke at jeg kan sove så mye lenger uansett, for jeg jober både i morgen og på søndag, men helg er likvel fantastisk. Vinteren kom til Mosjøen i dag, og det har snødd hele dagen. Snøen kommer garantert ikke til å ligge til jul, men jeg fikk faktisk adventsstemning i dag! Ikke misforstå, jeg er ikke glad i vinteren, men rundt jul syns jeg det er greit med snø. Ordentlig snø, ikke bare slaps. Høsten i høst var ikke like fin som i fjor. Neste år er jeg ikke i Mosjøen, så jeg lurer på hvordan det er der jeg flytter. Jeg har kommet nærmere en avgjørelse om hvilken folkehøgskole jeg vil gå på, men det kan jeg skrive mer om senere. Nå skal jeg lade opp til jobb i morgen, og selvfølgelig øve i helga siden det er seminar neste helg!

  Hoho, snart jul! 

  Ha ei fin helg! :-)

 • Cello er min beste venn  For noen år siden var jeg så lei av å spille at jeg ville slutte å spille cello. Min beste avgjørelse var å ombestemme meg, så jeg spiller selvfølgelig fortsatt. Det var Toppenkurset som overbeviste meg om å fortsette, og det er jeg veldig glad for! Det artigste med å spille er seminarer og øvinger utenom det vanlige. De to siste årene kunne jeg ikke vært foruten, jeg har opplevd så mye artig, fått mange nye venner, og besøkt nye steder pga celloen! Og i helga skrev jeg ni sider med noter fordi jeg ikke fant noter på internett. Så jeg skrev av en youtubevideo. Cello forever ♥

  To år senere og to celloer senere liker jeg å spille cello mer enn noen gang før. Og Birgitte i bakgrunnen er min beste venn og lillesøster ♥


  Cellovenner ♥

  Skulle delt mange flere gode cellooplevelser, men det er så mange! Dette er fra Toppenkurset i år, hvor vi blant annet spilte musikk fra Harry Potter!

  Om dere fortsatt ikke er overbevist om at cello er et fantastisk instrument og en super venn, se på denne videoen: 

   

 • Ferietid  Hei! 

  Nå er det høstferie, såvidt, vi har nemlig bare to dager i tillegg til helga, men to dager hjelper mye! Det er litt kjipt å være i Mosjøen, men samtidig er det godt å ha noen dager hvor jeg ikke har noen planer. Har fått endel tid til øving, sløving og soving. Herlig! I morgen må jeg gjøre litt lekser og vaske badet, som jeg har utsatt litt for lenge. I sommer følte jeg jo at jeg kastet bort all tiden om jeg kjedet meg i fem minutter, men nå er det ganske godt å sove lenge på morgenen, ta det helt med ro, og ikke stresse.

  Jeg har oppdaget gleden av musikkprogram og midi-keyboardet som sto i skapet på skolen ubrukt hele andreklassen. Jeg skriver noter for cello, fordi jeg ikke har funnet noter. Godt å kunne gjøre noe selv, og ikke være avhengig av andre. Jeg har også øvd endel. Vanligvis er jeg på Heggedal i feriene, uten celloen, så da er det ikke mulighet til å øve. Det er seminar om to uker, og for en gangs skyld har jeg øvd på det vi skal spille! Det vi skal spille er ikke så veldig vanskelig, men det er likevel greit å være kjent med musikken på forhånd. Og flere av sangene har vi spilt før. Man kan nyte musikken mye mer, og det blir mye artigere å spille om man kjenner musikken, og ikke sitter og nistirrer i notene under konserten! I tillegg kommer flere av vennene mine fra langt unna, som jeg ikke har sett på kjempelenge! Malin kommer, og det er over et år siden jeg møtte henne sist, på Toppen i fjor.. 

  Slenger med et bilde fra Praha. Har såvidt sett over bildene, og har enda ikke lagt ut noen, selv om det er nesten to uker siden vi kom hjem.. 

 • Les mer i arkivet September 2014 August 2014 Juli 2014
  hits