Maria Øyen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Internasjonal dagI natt kom jeg hjem med toget, og så var det rett på skolen i dag. Og ikke nok med det, jeg måtte gå. Det tok en halvtime å gå, som betyr at jeg bruker ca 50 minutter mer på å komme meg til og fra skolen enn jeg gjør når jeg blir kjørt. I dag hadde vi internasjonal dag, hvor klassene har rollespill. Det våres klasse hadde gikk ut på at vi skulle opprette en handelsavtale, og underveis fikk noen brev til fordel eller ulempe i gruppa fra sekretariatet. Det var f.eks en hval i en elv, så en av de andre inderne måtte gå ut en stund. Vi klarte å bli enige om to av tre punker i avtalen, og det er ihvertfall bedre enn i fjor, hvor vi bare satt og kranglet til slutt. Det er veldig artig å gå inn i en sånn rolle, og ta på deg andre synspunkt enn du kanskje egentlig har. 

Jeg fikk forresten et nytt syn på tog etter at jeg fikk en firer for meg selv, i en nesten tom vogn fra Trondheim til Mosjøen. Jeg sov faktisk så godt den siste timen at jeg ikke skjønte noenting da konduktøren vekte meg ti minutter før vi kom til stasjonen. Men jeg savner fremdeles de gamle, koselige togene..

Jeg er fra India og jeg heter मरिचि द्वीप. Jeg liker brente mandler, og en dag jeg får tid skal jeg lage det selv. Seriøst, 69 kroner for 135 gram!! Svindel..

 

På tide å slappe av før jeg skal på orkester :-)

 • Bursdagsfeiring  Dagen har gått i ett siden Emilie vekte oss i titiden, og fram til nå. Emilie har fått mange fine gaver, masse leker og nye klær. Hun har nå to babydukker, et badekar, en vogn, og masse ting til dukkene. Jeg hadde bakt kaker og Emilie hjalp til med pynting. Lillesøster sover nesten hele tida, men det er kjempekoselig å være her sammen med dem ♥

  Jeg lagde kort til Emilie på toget, bilder fra hun var nyfødt, til de nyeste, som var fra i sommer. Emilie har forandret seg veldig mye, og det har gått veldig fort! 

  I morgen skal vi tilbake til Heggedal, og på tirsdag reiser jeg hjem.. Jeg hater de nye togene.

 • I Horten  Har ikke blogget på et par dager, har ikke hatt tid til overs. 

  Nå er vi i Horten, vi kom hit i ett-tiden etter å ha reist fra fem-tiden i går. Vi var innom Heggedal et par timer i morges, for å pakke om litt, så jeg benyttet tiden til å sove.  Å sove på toget går ikke, så jeg er ganske sliten nå. Etter at vi kom hit har jeg bakt et par kaker til i morgen, kost med lillebabyen, og lekt med Emilie. Jeg har gitt henne ei dukke som er lite lekt med siden jeg fikk den da jeg var elleve år. Emilie har kledd på og av den hele tiden, og byttet bleie på den mange ganger. Det er utrolig koselig å være her, og slippe å tenke på alt jeg må ta igjen når jeg kommer hjem! 

  Jeg liker ikke toget, setene er harde, og alt er grått. Jeg skrev faktisk en tekst på toget, ble ikke ferdig, men jeg skildret togreisen og sånt. Det er litt sånn mine meninger og sånt, men litt overdrivinger og ting som har blitt lagt til. Vi satt i ei vogn full av hunder fra Mosjøen til Trondheim, og de var ikke stille. Det var en hund som pep hele tiden, det gikk ikke an å bli kvitt lyden, selv gjennom musikken. Nei, jeg har ikke noe imot dyr, men alt som bråker når jeg vil ha det stille liker jeg ikke. 

  Snakkes ♥

 • Nattåpent  I går var det nattåpent (hvis man kaller 23.00 natt) på Sjøsiden, men da lå jeg hjemme og leste.. Skulle lese ferdig ei bok til i dag, som jeg begynte på i helga. Gikk faktisk overraskende bra, selv om jeg ikke hadde så mye motivasjon og ikke så mye energi i dag. I dag har vi hatt kritikerbesøk i klassen, av kritikerfadderen som vi har i forbindelse med Ungdommens kritikerpris. Det første av tre møter. Han snakket først om hvordan vi skal anmelde bøker, litt om hvordan vi skal gå fram for å reflektere over hvem vi liker best. Eller noe sånt. Det er derfor jeg ikke har blogget på et par dager, fordi jeg ikke har hatt tid. På mandag var jeg på trening, kjenner det godt enda, og i går leste jeg. 280 sider! På toget skal jeg slappe av med flere bøker :-)

  Genser og bukse fra Cubus

  Jeg gleder meg ubeskrivelig mye til å reise til Horten i helga! På mandag ble Emilies lillesøster født, og på søndag blir Emilie to år! Babyen ligner på Emilie, syns jeg, men hun har mørkt hår. Fikk et bilde av henne og Emilie i går, og Emilie blir nok plutselig veldig stor nå! Gleder meg til å treffe dem ♥

   

  Noe dere gleder dere til?

 • Søndag  Har nå kastet bort hele helgen på ingenting, igjen. Kunne laget et likt innlegg hver søndag, men det gidder jeg ikke. Har nå vært hjemme to helger på rad, så jeg er veldig lei. Jeg ender jo alltid opp med å ligge på senga og høre på musikk eller se på bilder eller et eller annet ufornuftig. Men neste helg skal jeg til Horten, og helga etter er det seminar her i Mosjøen! Hvis du spiller strykeinstrument må du melde deg på! 

  Kort oppsummert har jeg ryddet rommet, spilt piano, matet okser, vasket badet og slappet av. Og spist masse godteri, noe jeg er såå lei av! Det er grunnen til søndagsdepresjonen i dag, at jeg skal prøve å spise sunt, men jeg ender alltid opp med masse godteri. Skal ikke kjøpe godteri fram til jul, ikke engang kvikklunsj!!???!?!?!??!!!!!! Ja, sykt, men må ofre noe. I fjøset er det en kjempestor okse som jeg egentlig er livredd for. Den står og hopper og skal slite seg løs når jeg er der, men jeg tror den egentlig bare er litt oppmerksomhetssyk.. Jeg savner kuene og de små kalvene :-((

  Fikk dette da pappa kom hjem i dag, siden Elisabeth var i Sverige i går. Kunne jo godt fått dette i en hungersnødperiode, ikke rett etter at jeg har vært i Skottland.. Men likevel, tusen takk!! ♥ Her ser dere mitt favorittgodteri (de har ikke freia melkesjokolade eller kvikk lunsj i Sverige) Hvorfor gjør du dette mot meg, storesøster??

  Har tenk på det i evigheter at jeg skulle kjøpe en leppestift, men har bare aldri gjort det.. Så jeg kjøpte en i går. Og tok mange bilder av meg selv. 

  Heh, alltid like bra kvalitet :-)) 

   

  Ha en fin søndag alle sammen! 

 • Klippe og farge  Var jo hos frisøren for et par uker siden, og på onsdag farget Elisabeth håret mitt litt mørkere, bare for å jevne det ut litt. Så jeg lagde noen kollasjer for å vise forskjellen, bare fordi jeg elsker å forandre på alt, og fordi det er helg og jeg har ingenting (egentlig masse) å gjøre.

  Litt sånn slitt nederst, og litt sånn mørk dipdye :-)) Men det var langt!

  Kortere hår, og ikke like rett lenger.. På det første bildet har jeg rettet det, og på de siste hadde jeg hatt fletter.

  Sånn er det nå. Føler ikke at det er så mørkt egentlig, og det blir jo litt lysere etterhvert uansett. Slipper å farge og klippe håret på lenge nå da! Jeg liker det, selv om det egentlig er litt for kort :-)

   

  Hva syns du?

 • Brev fra Emilie  Ei uke og en dag til verdens beste tantebarn blir to år! Og i dag fikk jeg invitasjon og tegning fra Emilie ♥ Definitivt beste posten jeg har fått i år. Det er november. Får aldri post med andre ord. Bare bankbrev og sånt. Gleder meg til å treffe Emilie igjen! Kommer dit på lørdag, og drar tilbake til Heggedal på mandag, og hjem på tirsdag. Høstferie del 3 :-)

  Lille kunstneren min ♥ 

 • Bursdagskonsert  Nå har storesøster dratt med toget sørover. Elisabeth skal hjem til Trondheim, og pappa skal til Oslo en tur. Sier ikke enda hvorfor, men jeg gleder meg! Jeg er seriøst så dårlig til å ikke si noe når jeg gleder meg til noe.. 

  I går var jeg som sagt på kinoen i ni timer, først generalprøve, så konsert og bursdagsfest, og til slutt kino. Så jeg har ikke helt kommet i gang med dagen enda..

  Kjolen jeg hadde i går. Bildet er ikke fra i går, fordi jeg har egentlig ingen bilder av meg selv fra i går.

  Konserten var Franziskas 50-årsdag, og mange musikere hadde tatt seg turen for å spille i orkesteret hennes som ble dirigert av Nicholas Carty. Han er dirigent på Toppenkurset, og er ellers ganske mye i Mosjøen. Kjempeflink! Franziska hadde altså ønsket seg et orkester hvor hun var solist på Rhapsody in blue, og det fikk hun! I tillegg til det stykket var det et til orkesterstykke, masse taler, mer musikk og mat og drikke. Vi har ikke hatt så mange øvinger på Rhapsody in blue, og de siste kom dagen før konserten, men det gikk kjempebra! Franziska er klart den beste pianisten i Mosjøen!

  Den lyse delen av orkesteret og solisten, hun var kjempeflink!

  Den mørke, solide delen av orkesteret. Ja, de lyseste, minste instrumentene er til venstre, og de mørkeste og sterkeste er til høyre.

  Ca halve skolekoret. Jeg var den eneste med lang gallakjole, men jeg syns ikke.

   

  Etter at konserten og festen var ferdig, ventet vi på at twilight skulel begynne. Foajéen på kinoen er alt for liten til så mange folk! Og så mange folk som er et par år yngre enn meg som jeg ikke kjenner! Egentlig kjenner jeg ikke så mange utenfor musikklinja i Mosjøen.. Jeg var på Mo i fjor og så første delen av filmen, og det var mye større plass, bedre opplegg og sånt. Og filmen gikk veldig fort fram syns jeg, og de hadde underdrevet mye av det som var i boka, og overdrevet noe som ikke engang skjedde. Dere som har sett den forstår kanskje hva jeg snakker om. Det var likevel en bra film da, men boka er mye bedre! Syns fremdeles at den aller første filmen er best :-)

  Har du sett filmen?

   

 • god helg  Var på kinoen i NI timer i går sammen med 400 andre folk. Var en bra konsert, feiring, og bra film. Eller, syns fremdeles førstefilmen var best, fordi de overdrev så mye nå på ting som ikke skjedde i boka, og undrev resten. Snakker om twilight, altså verdenspremieren i natt. Skal skrive mer om konserten etterpå, når jeg har lagt inn bilder :-)

  "Hva skal jeg ta bilde av i dag?" En uke til vi drar sørover til Emilie!! Kom igjen, bolla.. Emilie blir 2 år om ni dager!! På bildet var det min bursdag, men jeg fikk ikke lov til å åpne pakkene mine selv :-(( Gleder meg til neste helg! 

 • Dvale  Det kan ikke være meningen å stå opp på vinteren, det er jo så mørkt og kaldt! Og skolen starter for tidlig. Etterpå skal vi på øving, i morgen skal vi på øving, og på torsdag er det konsert. Blir artig! 

  Hadde besøk av gullet istad, og hun eelsker å bli tatt bilder av! Lille kosebamsen min ♥

 • Chance Chanel Eau Fraiche  ♥♥♥♥

  Prøver å finne ut hvor mye den koster i Norge, men har ikke funnet den noen plass.. Men den kostet 610NOK på flyplassen i København, 50 pund i butikkene i Skottland og 40 pund i taxfree'en, der vi kjøpte den :-)

  Farge til øyevipper og øyebryn, fordi jeg aldri har tid til å sminke meg..

  Lotte lurte på hvilken mat det var, og det er scones med syltetøy, smør og clotted cream. Jeg syns ikke kremen var så god, så jeg spiste ikke den, men ellers var det kjempegodt! 

 • Storesøster er hjemme  På torsdag er det konsert, så Elisabeth er hjemme nå. Må feires med kake, så jeg brukte lørdagskvelden på å bake kake til henne. Har liksom bakt et par ganger før i høst, hva skjer med meg? Men jeg kjøpte lilla sukker, så jeg måtte jo teste det. Bare til pynt da, kan jo ikke bruke opp alt på en gang. Så folkens, jeg ønsker meg mer lilla sukker, fordi lilla er kult, og sukker er søtt. Vel, det er ikke så godt å spise bare sukker, men farget sukker til pynt på ei kake er bra, for jeg liker ikke å ha nøtter og mandler og sånt på kaker. Det ødelegger liksom hele kaka når du må skrape bort alt.. Så ikke server meg kake med nøttepynt folkens. 

  Pretty in purple! Ihvertfall, her er kaken, den er god. Og HER er oppskriften.

  Etter skolen hadde vi sangøving, alle jentene som har sang som hovedinstrument, og deretter dro noen av oss for å spise. Litt trist at pizzabakeren har blitt det nye tilholdsstedet for musikklinja etter at Lilletorget ble lagt ned.. Også har jeg trent i dag! Jeg og Lotte skal trene hver mandag etter skolen, tror det blir bra egentlig. Har jo også gym på fredager, så håper jeg blir i bedre form i år, med tanke på at det mest fysisk utfordrende jeg gjorde i fjor var å gå opp trappene på musikkbygget.. 

   

  Hvordan har din mandag vært? 

 • Rom  Soveee ♥ ♥ ♥ ♥

  Hei

  sko, neglelakk, lys, negleting og saks, godteri, farris, kvikklunsjboks, munnspill.

  Tidlig ute ja! Neivel kanskje ikke..

  Bytter ut til hvite kleshengere, for jeg syns det er finere. Har nok oransje tre fra før!

  Førsteintrykket av rommet mitt. En gang i blandt, Når jeg har ryddet. Som i går. Jeg må få opp noen flere bilder på skapet! 

  Jeg har begynt å lese til ungdommens kritikerpris! 

   

  Nå er helga snart over, tid for å deppe...

 • innkjøp fra Skottland  Bukse fra Topshop - dressjakke fra Kappahl (på Steinkjær på vei hjem..) - Topp fra Primark - Topp fra River Island - Topp fra New look

  Skoene kjøpte jeg i sommer

  Åh så fjortis på det siste bildet.. Shorts fra New look - T-skjorte fra turistbutikk - Genser fra New look

  Kjole fra Topshop

  Sweet. De tre siste koppene er kjøpt på turen. På flyplassen i København, i Aberdeen, og i Edinburgh. Siden det ikke var kopp fra Aberdeen måtte jeg finne på noe kreativt. Dere ser jo hvor fint jeg skriver. Ikke det, nei okei. Ihvertall skal jeg ha kopper fra alle byene jeg har vært på Starbucks.

  Fra Lakeland

  Sisteliten-suvernirer. Kjøpt på flyplassen i Aberdeen mens vi prøvde å finne fram til sikkerhetskontrollen...

  Ja, også kjøpte jeg godteri på taxfree'en og sånt. Skittles og m&m nuts.

  I tillegg har jeg kjøpt noen julegaver, og så skjorta jeg hadde på i et innlegg tidligere, og en svart shorts. Også kvikklunsj-boks, på siste taxfree i Stavanger!

   

  Hva syns du?

 • god morgen  I går kveld hadde jeg ikke noe å gjøre, så jeg ryddet rommet og støvsugde. Tror kanskje jeg skal vaske gulvet også, men egentlig er det ferdig. Senere i dag skal jeg ta bilde av det jeg kjøpte i Skottland, og så har jeg bilder av rommet etter at jeg ryddet :-)

  Fikk besøk i går, dere ser vel hvor glad Minni er i å bli tatt bilde av, hææ, sant??? Hun sender meg alltid det morderblikket når jeg slipper henne ut igjen....

   

  Nå skal jeg gå å spille litt piano, får starte dagen med noe artig! Holder på og øver på Explorers, favorittsang ♥ Ha en fin dag!

   

 • Anonyme lesere  Skrev ferdig innlegget, postet det, og så "Logg inn". Really? Må skrive alt på nytt.

  Nå er det helg, og slutt på fredagsenergien. Når jeg er på skolen har jeg som regel mye energi, ihvertfall når det er fredag og gym, men ikke når jeg er hjemme. På skolen i dag har vi hatt historieprøve, gym, matte og MFO. Spennende. Det er skikkelig godt med trening egentlig, men jeg klarer jo ikke å trene ellers.. Det er et tiltak å gidde å gjøre noe med det liksom. 

  Men til en annen ting. Jeg lurer ofte på hvem som leser bloggen min.. Når jeg poster et innlegg, ser lesertallet gå opp, men ingen kommentarer, ingen mulighet til å se hvem som leser innlegget. Ja, noen få kommentarer får jeg jo av og til, og folk sier til meg at de har lest, men hva med alle de andre? Jeg kan ikke engang se hvem som liker siden jeg har på facebook (HER). Mange klager på at toppbloggere er overfladiske, men jeg forstår jo egentlig. Ikke så artig å dele hele livet sitt med hele verden. 

  Kan ikke smile, spiser sjokolade. 

   

  Hvem er du?

 • Da jeg var liten  Halloo! ♥ Torsdag i da, helg i morgen, føles ikke sånn ut.. Blir godt med ei helg hjemme da, selv om jeg har endel å gjøre. Når jeg tenker over det er jeg i en periode hvor det ikke skjer noe, annet enn lekser og prøver og sånt. Jeg skulle ønske at jeg kunne reise og være med på ting uten at det gikk utover skolearbeid! Jaja, i dag har jeg funnet fram dukke og dukkeklær som Emilie skal få. Det er min andre baby born, som jeg fikk da jeg var 11. Ja, jeg lekte lenge med dukker. Og jeg har har hatt syykt mye dukkeklær! Derfor skal hun få litt av meg, i storesøstergave siden hun får lillesøster snart! Om to uker og tre dager blir Emilie to år, gleder meg til å reise nedover og se henne igjen ♥

  Da jeg var sju år og sparte ikke ville ha pannelugg lenger brukte jeg sånne hårbånd mens det ble langt. Hadde maange farger!

  Dette er Lizzy, 11 år gammel, lyselilla øyne. Neida, de var faktisk blå, men de har blitt bleiket.. 

  Kan ikke ta klare bilder av en katt vettu.. Det snør ute i dag, så klart, for det regnet i går. 

   

  Bloggeees ♥

 • Skottland - del 2  Edinburgh

  Dobbeldekkere, fine bygninger, masse folk, stort. Det var noen av første inntrykkene jeg fikk av byen. Vi gikk opp trappa fra togstasjonen, og kom opp til den storbyen! Det var utrolig mange dobbeldekkere som kjørte rundt i byen hele tiden, og vi så sikkert 20 etter hverandre. De var ikke røde som de i London, men lilla og hvite. Det var britiske taxier, røde telefonbokser, og alt var generelt mye mer britisk enn i Aberdeen. Men Edinburgh er jo hovedstaden i Skottland, så alt er dermed større og mer fremhevet. Vi gikk i to gater, The Royal Mile og Princes Street. Den første er turistgate, syykt mange turistbutikker, og den går opp til slottet. Den andre er shoppinggata, og vi så mange av butikkene fra slottet. 

  Kultur

  Det er mye sekkepiper og kilt i Skottland. Folk kler seg veldig dårlig der, og mange har leddgikt. Man ser små unger som sitter i vogn med en genser og bukse, mens vi gikk i tykke jakker, lue, skjerf og votter. Og ull. Vi så menn med kilt, med ellers vanlige klær. Fleecejakke, joggesko og kilt. Og det var kaldt der. Det var ikke alle som hadde overdel, men bare kilt og ellers vanlige klær. Men det var veldig stilig med de som sto ute i kilt og spilte sekkepipe. I Aberdeen sto det en i Union Street, og vi hørte det i hele gata. I Edinburgh var det MASSE suvernirsjapper, de som jobbet gikk ofte i kilt, ruter var på nesten alt som ble solgt, og det var sekkepipemusikk på anlegg. Det var syykt kult! Sekkepipe med band, mange sekkepiper og alt mulig kul musikk. Pappa hadde veeldig lyst på sekkepipe og kilt.. 

  Shopping

  Å sperre kortet på andre betaling satte litt sperring på gleden med shopping, vi gikk bare i butikker på ettermiddagene, så jeg var veldig sliten, og jeg var generelt uinspirert tror jeg. Likevel fant jeg noe å kjøpe, merket det da jeg tok av merkelapper på alle klærne jeg brukte i helga. Likte New look veldig godt, og Topshop også, selv om jeg bare kjøpte et par plagg der. Vi var innom en skobutikk, ÉN! Og da var jeg så sliten at jeg ikke orket å se etter noe. Så bare at converse kostet sånn 4-500 kr, men jeg orket ikke å prøve noen.. Synd. Det var også masse fine høyhælte sko på New look, men jeg hadde ikke tid til å se mer. Får dra på shoppingferie senere :-)

  Reisen hjem

  Den siste dagen slappet vi bare av hos Beate, var godt å slippe å stresse for en gangs skyld. Så tok vi taxi til flyplassen og skulle prøve å finne fram. Alt var så mye vanskeligere i Skottland enn i Norge. Vi fant til slutt kontrollen og kjøpte de siste taxfree-varene og brukte opp skotske penger. Da vi fløy fra Aberdeen til Stavanger var det overskyet for det meste, og fra Stavanger til Trondheim begynte det å bli mørkt. Jeg elsker å fly og se på landskapet under! Det er litt slitsomt å fly fra utlandet og fly videre når man kommer til Norge, for man må sjekke inn bagasjen på nytt pga toll og sånt. Men det gikk bra. 

  Typisk skotsk

  Sekkepiper, kilt, slott, steinhus, grønt gress, masse folk, artig dialekt, rette fjell langs kysten og høflige folk. Jeg følte meg som skikkelig turist da jeg gikk og tok bilder og beundret alt jeg så. Alt er så bra i Skottland, ihvertfall når man er turist. Det er sikkert ikke det samme å bo der, og jeg er jo veldig takknemlig for å bo i Norge, for det er trygt her, men jeg skulle gjerne hatt en lengre ferie i utlandet! 

   

  Alt dette gjorde vi på tre dager! Turen var absolutt verdt, og jeg skal tilbake til Skottland og ha bedre tid en annen gang! Noen spørsmål? :-)

 • Skottland - del 1  Veldig mye tekst, men jeg har lagd overskrifter så det skal være lettere å finne fram.

  Reisen til Skottland

  Vi kjørte bil fra Mosjøen til Værnes, overnattet der, tok fly fra Værnes til København og videre til Aberdeen. Flyplassen i Aberdeen var stengt kvelden før vi skulle dit pga snø, så vi satt litt småstressa på Værnes og fulgte med på hva som skjedde. Vi måtte stå opp klokka 4 på natta, for flyet gikk klokka 6. Dere vet, jeg er ikke et A-menneske. På det første flyet satt jeg og halvsov endel av tiden, hadde to seter til og med. Det var mørkt ute, så veldig lite å se på, så kom soloppgangen. Var ikke så lett å ta bilde av den, men det var veldig fint! 

  Vi kom fram til København utpå morgenen, og jeg spiste Starbucks-frokost. Egentlig bare frappuccino siden jeg ikke orket noe annet. Flyplassen der var veldig stor! Det var ti minutter å gå fra der vi landet og til dit vi skulle, og lang handlegate. Da vi skulle på boarding måtte vi kjøre buss til flyet (stor flyplass ja), så jeg tenkte kanskje at det var et litt stort fly. Flyet vi tok over havet var lite. Sånn lite at det minner meg om flyene som går fra Mosjøen liksom. Skuffelse. Men det var lysere ute og mye mer å se på. Da vi kom til Aberdeen var vi ganske lavt, så vi så lenge på landskapet og husene. Det er så spesiell kyst, og alle husene er like. 

  Språket

  Allerede på flyplassen hørte jeg folk som snakket skotsk, og det var ikke så vanskelig som jeg trodde. Vi snakket endel med taxisjåføren, og jeg forsto så og si alt. Gikk ihvertfall bedre med meg enn med pappa, som bare pekte og var stum hele turen. Jaja, noen klarer seg vel i utlandet uten å snakke! Skotsk er vel som andre språk, med forskjellige dialekter og sånt, så vi møtte kanskje ikke den mest skotske. Alle som jobbet i butikkene var hyggelige og hjelpsomme, folk jobbet i prøverommene, var høflige og veldig koselige. 

  Slott

  Mens vi var i Skottland besøkte vi to slott. Det ene, Dunnottar Castle, var vi ikke inni, vi gikk dit bare for å se og ta bilder. Da tok vi tog til Stonehaven, en liten by litt sør for Aberdeen, og gikk et stykke til slottet. Det er gamle ruiner av et slott på ei øy. Vi møtte kuer på vei til slottet, og da jeg skulle stoppe for å ta bilder av dem på veien tilbake forsvant familien.. Vi tok sjokoladepause på veien tilbake ved et minnesmerke fra første verdenskrig, en slags paviliong. Norsk sjokolade ♥

  Da vi var i Edinburgh var vi selvfølgelig i Edinbirgh castle, og da gikk hele formiddagen. Det er stoort! Jeg syns at Akershus festning er stort, men Edinbirgh castle er enda større. Det var masse forskjellige museer der, café, guiding, whisky-butikk (var det overalt!) og kanoner. Det ble plutselig helt stille, vi satt lenger bort og slappet av (og spiste kvikk lunsj), og så smalt det og folk begynte å snakke igjen. Det var til og med en hundekirkegård på slottet, hvor de kongelige hundene ble begravd. Kronjuvelene er i Edinbirgh castle, og man går gjennom et helt museum og leser historien og ser på bilder og andre illustrasjoner før man kommer til kronjuvelene til slutt. 

   

  Mat

  Vi spiste på en brasiliansk biffrestaurant en kveld. Det var sånn at du hadde et kort, som var rødt på den ene siden og grønt på den andre. Når du hadde den grønne siden oppe gikk de rundt og tilbydde forskjellig kjøtt. Det var også en salatbar hvor du kunne forsyne deg med alt mulig. Det var ikke så mange der da vi var der, så de gikk ikke så mye rundt med kjøtt, men jeg likte meg veldig godt der. Og man ble veldig mett! Vi kunne sitte der i to timer og spise så mye vi ville. Ikke at sånn buffet lønner seg for meg, for jeg spiser alltid så lite..

  I Edinburgh var vi på en pub og spiste. Tomt for burgere, så jeg spiste fish and chips. Mest mektige maten jeg har smakt! Fisken var ikke veldig liten, så det var sikkert over halvparten igjen da jeg var mett. Likevel ble jeg sulten veldig fort, så jeg spiste middag nummer 2 på en pub på stasjonen. Det er veldig mange puber der borte, og det er der folk treffes. På puben bestilte jeg faktisk maten selv, mens pappa sto og pekte ut i luften. Det gikk veldig bra, men burgeren var kjempestor. Og kjempegod! Og mens vi satt på puben og ventet på toget gikk det duer inn og ut. Det er veldig koselig med puber, ihvertfall på dagen, for det er så god stemning! 

  Aberdeen

  Det var en grå by, veldig mye granitthus og grå bygninger. Vi gikk litt rundt i byen den dagen vi kom dit, gikk gjennom Union Street, forbi en sekkepipespiller, og til stranden. Det var stoore bølger der, og et sånt strandtivoli, eller fornøyelsespark. Aberdeen er oljehovedstad i verden, og utenfor stranden og kysten ligger det enormt med supplybåter. Beate sa at om det hadde vært skyfritt når vi fløy fra Aberdeen til Stavanger kunne vi se oljerigger, båter og sånt overalt. Det var dessverre overskyet nesten hele veien, men vi så et par rigger og noen båter likevel.

   

  Bare spør hvis dere lurer på noe med bildene eller turen ellers! Del 2 kommer i morgen, og så lager jeg et til innlegg om det kommer noen spørsmål :-)

 • Fin helg  Det var veldig artig på Mo i helga. Veldig mye spilling selvfølgelig, men også veldig sosialt. Det var typisk seminarstemning, sove på gulvet i klasserom (selv om de tynne smale madrassene har blitt byttet ut med tykke oppblåsbare dobbeltsenger), slitne barn og ungdommer, aldersblanding, soveposeløp osv. Det var ikke noe spesielt med dette seminaret egentlig, vi bare gjorde det vi alltid gjør. Vi bodde på Lyngheim skole, og den ene kvelden tok vi på oss soveposene og hoppet gjennom den lange gangen. Jeg har fremdeles kjempevondt i albuen etter at Birgitte hoppet på soveposen min så jeg datt. Skolegulv er ikke myke for å si det sånn!

  Ihvertfall var det ei veldig fin helg, selv om jeg er forkjølet, har vondt overalt og er ganske trøtt. Det går over :-) Gikk bra på konserten, og alle var flinke! 

  Maria vil også se film.

  En klovn blant oss. Maria hadde latt ungene sminke henne, og så gikk vi på butikken.

  Hahaha, klar for soveposeløp! Ungene vant.. Hver gang. Vi har ikke lenger den naturlige energien og utholdenheten tydeligvis.

  Ligger og slapper av på gulvet....

  Forklarer kanskje hvorfor jeg har så vondt i magemusklene, haha!

  Thea "Blir så teit hvis alle smiler"

  Hahhahah

  Cello ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

  Ellers skriver jeg innlegg om Skottland nå, tror det blir to innlegg, for det er mye å skrive. Innlegg om helga kommer først, for det tar ikke så lang tid.. Så det om Skottland kommer i morgen :-)

 • Bloggfrihelg  Er på seminar på Mo, så jeg har egentlig ikke internett i helga. Haha, alltid så mye som skjer når jeg har mye å skrive om! Skal skrive om Skottland når jeg kommer hjem :-)

  Vi fra Mosjøen som alltid er med! En dag til vi kommer hjem til rett side av fjellet, haha! Snakkes ♥

 • I love Scotland  Skjorte fra Marcs & Spencer, bukse fra Topshop (den er mørkeblå) og T-skjorte fra en turistbutikk i Edinburgh :-))

  Mørke bilder, sto på manuell.. Jaja, elsker klærne ihvertfall, så de blir sikkert mye brukt. T-skjorta er egentlig litt stor, litt sånn chille-stor, haha. Men jeg liker den, og jeg liker Skottland. Herregud, må jo skrive om turen snart! Litt sykt at jeg har et helt antrekk fra Skottland, for jeg shoppet ikke så veldig mye. Vi gikk bare i butikker på ettermiddagene, og da var jeg så sliten fra før, så jeg orket ikke å se etter noe. Var faktisk bare innom ÉN skobutikk , og da var jeg for sliten til å knyte opp converse og gidde å finne sko for å prøve. Men de hadde veldig mange fine sko på New look, men jeg rakk ikke å se... Vel vel, penger spart og sånt.

  I morgen er det Oprasjon dagsverk og da skal jeg vaske i fjøset! Så det er vel så og si helg nå. God helg!! :-)

 • Les mer i arkivet September 2014 August 2014 Juli 2014
  hits