Maria Øyen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

2013Håper alle har hatt ei kjempefin jul, det har ihvertfall jeg! Jeg skal skrive mer om det senere, men nå kommer snart et nytt år. Har ingen planer i kveld, usosial. Neida, jeg er som regel bare sammen med familien i feriene, siden søstrene mine ikke bor hjemme og jeg ikke ser dem så ofte. Etter at vi kom hjem har vi ryddet i spill, spilt spill, og jeg har begynt å omorganisere rommet mitt (igjen...).

Nyttårsmiddag ♥

Haha, prøv å ta bilde av Minni.. Jeg kjøpte julegave til henne i Asker, godteri. Hun var kjempeglad for å se oss da vi kom hjem, tror hun har blitt helt tam i løpet av jula. Hva skjer?

Jeg savner resten av familien, spesielt Emilie og Malin, kjempemye allerede! Emilie er så herlig, to år og skal klare alt selv. Hun lærer utrolig fort, og gjør alt med bamsene og dukkene som Kristine gjør med Malin. Og Malin har allerede vokst masse siden vi var der sist, tida går så fort! 

Godt nyttår! 

 • Julekonsert og juleavslutning  God jul alle sammen! ♥ 

  I går hadde vi konserter på Mo, tok veldig lite bilder, eneste bildene er et par bilder Maria tok av koroppvarmingen. Hun kom en tur til skolen vi hadde konsert på for å gi julegave, og for å treffes før jul. Lenge siden sist! På mandag var det musikklinjekonsert i aulaen, så hele dagen gikk til det. Nå kom jeg hjem fra koselig celloavslutning hos cellolæreren våres. Hadde med kameraet, men det lå i veska hele tida.. 

  Hele musikklinja ♥ Fra konserten på mandag

  Flinke!

  Koroppvarming på kor med klassen. En del av klassen. 

  God jul fra Las Marias! Hater blits

  Produktivt!

  Det er en togelg! Hvis toget hadde kjørt på elgen hadde det nok sporet av, siden elgen er mye større!

  Nå har jeg dårlig tid, for jeg må pakke til i morgen. Blir ei fin jul, men veldig rart å ikke skulle være hjemme! Tipper bloggen også tar litt juleferie, ettersom det er mye som skjer og vi ikke har internett på heggedal. Ferie ♥ 

  Hva skal du i jula?

 • Jul på skolen  Nå er siste skoledag overstått, mange klemmer gitt, og det er faktisk juleferie! Satt igjen på skolen sammen med noen folk i et par timer, er ikke det at vi vil hjem etter skolen. Haha, tipper vi kunne feiret jul på skolen om det ikke var for at det bare var en gang i året og alle vi hjem til familien. Begynner å føle at det snart er jul, men julestemninga er ikke helt på plass enda. Etter skolen pyntet jeg pepperkakehus og pepperkaker. Er litt kjedelig å gjøre det alene, men da blir det mer for meg å smake! 

  Mamma tok et par bilder av meg da jeg kom hjem, det var faktisk lyst ute fremdeles, og Minni var her! Pappa har hentet tre juletrær, et for å ha ute, et for å ha inne, og et for å ha med til Heggedal. Nå skal jeg snart på celloavslutning, snakkes i kveld ♥

 • Forandringer  Hei! 

  Kom nettopp hjem etter en lang dag på skolen, først vanlig skole, så øvinger og julekonsert. Konserten var vellykket, og det kommer bilder fra den senere. Siden jeg kastet bort hele helga med å være syk, bestemte jeg meg for å ommøblere på rommet mitt igjen i går. Haha, det er seriøst nesten så ille at jeg kan kalle det tvangstanker, må forandre på noe hele tida! Etter jul skal Elisabeth kanskje låne skrivebordet mitt og ha det i Trondheim, så kanskje det blir store forandringer da. Favoritting å blogge om må jo være rommet mitt! 

  Herlig! Forresten, jeg vil ha nytt objektiv til kameraet.

  Gikk i pysj hele helga, men uansett, jeg satte speilet rett ved senga. Våkner midt på natta, ser en uklar skikkelse som rører seg, wææ.

  LEI.

  hei lilja, tiende

  Liten!

   

  Nå skal jeg finne ting til i morgen, og så skal jeg soove! Sto opp i dag, var nesten klar til å dra på skolen, så gikk jeg og la meg igjen. Har jo ikke akkurat stemme til kor nå, og jeg fikk ikke sove i natt pga hoste.. Snart frisk! Blogges på onsdag, kommer sent hjem fra Mo i morgen. Slitsomt, snart ferie! :-D

   

 • Mørketid  Nå er det mørkt ute, ble ingen bilder i dag heller. Jeg er enda ikke frisk, så hele helga har jeg ligget på sofaen og syns synd på meg. Har ihvertfall brukt opp klagekvoten min for lenge siden, så i dag skal vi gå et år tilbake i tid og tenke på hvordan jula var i fjor. Bare for å nevne det, jeg har enda ikke julestemning... 

  Førjulstid på skolen, da vi var små førsteklassinger ♥

  I år har jeg ikke lyskalender :-(

  Masse konserter og avslutninger før jul

  Emilie feiret sin andre jul i Mosjøen, i år skal hun feire jul hjemme for første gang! 

  Jeg fikk kamerastativ og bølgetang. Tok to-tre timer å ordne håret, så jeg har ikke brukt den siden sommeren. 

  Jeg og pappa så etter juletre, eller han gikk tur og jeg gikk et par hundre meter bak og tok bilder. I år blir det juletre i Mosjøen, på Heggedal og i Horten.

  Jeg tror vi blir 11 på julaften, flere enn noen gang før. Mange folk, men nissen kommer likevel. De som får størst gaver blir nok de to minste, Emilie og Malin, men det blir masse gaver ihvertfall!

   

  Hvilke juletradisjoner har dere? ♥

 • Slutt å klag  Vet ikke helt hvorfor, men de siste ukene har jeg hatt så lite blogglyst.. Kanskje ett innlegg om dagen, dårlige bilder og uinteressant tekst. Det er så mørkt ute, mørkt inne, og mye å gjøre. Og jeg er syk. Bare forkjølet, men det er ikke nok. Når man syns synd på seg selv kommer det alltid noen med det der "Det er folk som sulter og har det verre enn deg." Ja, jeg vet det, men om man bare skal tenke sånn blir det en konkurranse om hvem som har det verst. Ja, forkjølelsen går over om noen dager, men akkurat nå er hodet helt tett, halsen er sår og nesa renner. 

  Savner sommeren så mye! Blir aldri lei av disse sommerbildene ♥

   

  Senere skal vi spise kylling innsurret i bacon, med potetgull og tilbehør, namnam!

 • Torsdag kveld  Om ei uke er jeg i Trondheim, tror jeg. Vi starter å kjøre på torsdag, tror jeg, og videre på fredag. Dere aner ikke hvor mye jeg gleder meg til helg og til ferie nå! Jeg har klart å bli forkjølet, så jeg får ikke øvd så mye på sang som jeg burde. Er ikke nervøs for sangtentamen enda, og det er det som gjør meg nervøs. 

  Nå er jeg ferdig med alle prøvene før jul, bortsett fra en liten teoriprøve i volleyball i morgen. Men det blir ikke så ille, håper jeg. Neste uke er det musikklinjekonsert på mandag, i aulaen, våres klasse drar til Mo på tirsdag og holder konserter der, og på onsdag er det julefrokost og avslutning. Og så er det juleferie! Gleder meg til å treffe hele familien igjen ♥

  Sånn ser kvelden min ut + julebrus. Blir januar en sunn måned, tror dere? Hører på Muse, spiser pizza, må variere litt, selv om Speciale er bedre. Jeg tror ikke selv at januar blir en sunn måned, kanskje jeg får en sunn uke, men jeg er alt for glad i junkfood.. 

  Vasket koppen, det kan jeg ikke gjøre mer dessverre.. Joa, må vel vaske den, men jeg må skrive på hver gang!

  Maarud potetgull ♥

  Uten sminke ser jeg ut som en tiåring, og hva har skjedd med håret mitt? Jaja, hvem bryr seg

   

  Snakkes senere ♥

 • Tentamen, konsert og julestress  De fire første månedene i semesteret gjør vi ingenting, den siste har vi prøver og innleveringer hver dag. I går hadde vi mattetentamen og i morgen har vi fremmedspråk. Gruer meg, har hatt spansk i fire og et halvt år nå, og føler ikke jeg har lært noenting.. Jaja, begge er avsluttende fag, ikke mer matte og spansk neste år! Bare masse annet vanskelig. Haha, positiviteten på topp! Er jo snart jul, og da skal man slappe av. Om under en måned er det spilletentamen, så det blir vel ikke så mye avslapping i jula likevel :-)

  Positiv på mattetentamen ja.

   

  I dag er det kritikerdag, vi har besøk av kritikerfadderen våres og har nettopp diskutert bøker. Kritisk much. Haha, man blir så kritisk og negativ når man diskuterer i grupper, vi skal jo bestemme en vinner etterhvert. Det blri mye lesing i jula ihvertfall, håper jeg får lest et par bøker til, har veldig lyst til å bli ferdig med alle bøkene når vi engang er med på noe sånt. Problemet at mange av bøkene er ganske handlingsløs, det skjer ikke så mye, historien blir for lang og sånt. 

 • Julestemning og julekaker  I dag har jeg og mamma lagd pepperkaker, og jeg holder på og lager brente mandler. Akkurat nå står jeg faktisk på kjøkkenet og blogger. Haha, baking og blogging, begynner å bli som før! Jeg tok også noen julebilder i går, og mase bakebilder i dag!

  Nå sitter jeg i stua, mandlene er ferdig, og tror de er mislykket.. Sukkere smeltet ikke nok, det er ikke noe glassert, og sukkeret er sikkert brent.. Jaja, kan lage mer vettu! Har jo ikke smakt, så jeg kan ikke si hvordan det smaker da. Det er fyr i ovnen, jeg har inntatt vinterplassen min, i lenestolen ved ovnen, veldig varmt. The julekalender på tv og adventslysene brenner. Juletreet har endelig fått lys ute, men hvor er julestemningen?

  Kommer ikke til å vinne

  Mamma hadde rotet bort malene til pepperkakehuset, så jeg måtte lage nye

  Siste pepperkakene, tog og elg ♥

  Haha, gamle julekaker som ikke er spist, skjer hvert år!

  Og så lagde jeg brente mandler, og de ble mislykket. 

  Sånn ser de ut, lite smeltet sukker der ja.. Jaja, skal lage nye i dag!

   

  Forresten, jeg sitter verken på kjøkkenet eller i stua nå, men jeg fikk ikke til å laste opp resten av bildene, så jeg er på skolen nå. Gleder meg til ferie!

 • NSB  Da jeg var liten var noe av det koseligste jeg visste å ta tog til Heggedal. Har tatt tog såå mange ganger mellom Mosjøen og Heggedal, og lokaltog rundt Heggedal. I år ble de game togene pusset opp, og de tok bort alt det koselige med toget. Alt er grått nå, setene har tre grånyanser, spisevogna har grå klosser til bord og stoler, og setene er vonde å sitte i. Skal jo ikke si det er bare negativt å reise med tog, men når jeg første gang reiser med de nye togene (okei, andre) sitter i dyrevogna. Det var hundeshow på Lillestrøm, så det var masse hunder på toget herfra. Og en bitteliten hund som pep og klynket heele veien, selv gjennom musikken min! I tillegg var det en hund på toget fra Oslo til Trondheim.. Jippi liksom, jeg skal ha katt eller kanin når jeg blir stor. Nei, jeg hater ikke hunder, alle som snakker eller lager lyd når jeg vil ha det stille irriterer meg :-)

  Ser det fristende ut? Da vi reiste sørover dro vi herfra på ettermiddagen, og hadde sånt tog fra Mosjøen til Oslo. Byttet fra et sånt tog i Trondheim, til et til sånt tog. Ja, nattogene ser sånn ut, setene kan såvidt lenes bakover, det er trangt, men det er go bagasjeplass over setene, kanskje det er bedre å sove på bagasjehylla! Det har jeg ikke tenkt på før nå. Jeg så på en video der de spurte ei dame om hva hun syns, og hun sa at det var myye bedre seter, sitter så behagelig! Prøv å sitt på de setene i 13 timer da. Førsteinntrykk av toget: Grått, trist, og ukoselig. 

  Til og med sovepakkene er degradert. Alt er grått. teppet er tynnere, men det er varmt på toget. et stort pluss. På nattoget satt jeg bak to Moværinger som snakket hele tiden, en av de med en irriterende latter også, men jeg spurte konduktøren om noen skulle sitte ved siden av meg. Han sa at det kom på en på Levanger (hvor er det?), men at jeg kunne flytte meg til en annen, helt ledig vogn. Så med fireseter for meg selv sov jeg så godt at jeg var langt borte i drømmeland da konduktøren dunket meg i skulderen ti minutter før vi kom til Mosjøen. Jeg hadde ikke hørt vekkerklokka, og pappa forsov seg også, så jeg hadde nok dratt litt lenger om jeg ikke ble vekt. Altså et stort pluss, om man er så heldig å få flere seter. Må vel legge til at jeg ikke får sove på et sete, og savner hvilevognene utrolig mye! 

  Jupp, sånn ser nattoget ut. Og dagtoget. Og nå vil de til og med fjerne sovevognene, med kupeer og senger! Idioter.

  Sånn ser stasjonen ut på Heggedal nå. For to uker siden da. De har bygd den ut, lagd overgang og alt er egentlig forandret. Litt forvirrende, men den er vel ferdig nå, så det er nok bedre. Jeg og mamma tok toget fra Heggedal til Oslo, og hadde over en time på stasjonen. Jeg liker stasjonen i Oslo, for det er så mange butikker, og Burgerking der. Da vi skulle gå fra huset og ned til stasjonen på Heggedal, hadde det kommet et par centimeter våt snø. Var ikke akkurat lett å trille kofferten ned bakkene! Mamma dro tilbake til Heggedal, og toget mitt gikk nordover. Jeg sa ikke et ord fra jeg sa hade til mamma på toget på Oslo S og fram til jeg ringte til Elisabeth og lurte på hvor hun var da jeg ankom Trondheim stasjon. Togene på Dovrebanen er forresten ikke så ille, de er ihvertfall ikke grå. 

  For å lette litt på stemningen legger jeg med et supersøtt bilde av Emilie som fikk ny dyne i bursdagsgave. Lillesøster er tre uker i morgen, det er to uker til vi kommer til Horten. Vi skal være en dag på Heggedal før vi drar til dem.

  Hva syns du om de nye vognene?

 • Julebord  I går var det julebord for musikklinja, på Remma-huset. Nesten alle festene vi har er langt utenfor byen.. Det var ihvertfall veldig artig, og artig å møte folk jeg ikke møter så ofte. Sofie var der, så artig å treffe henne igjen!

  Sofie sluttet i klassen i høst, og er den av de som har sluttet jeg kjente best, og savner aller mest. I fjor, da vi var på klassetur i Trondheim ble vi kjempegodt kjent, tror det var den beste klasseturen jeg noen gang har vært på. Men vi var ikke så mye sammen i fjor, for Sofie var ganske mye syk og ikke på skolen. I år skulle vi være mye mer sammen, og det var vi de første ukene, før hun plutselig sluttet og flyttet til Brønnøysund. Nå går hun førsteåret på design og håndverk, og bor hjemme. 

  Da vi var små førsteklassinger ♥ Jeg savner å gå i førsteklassen!

  Sofie og Lars ♥

  Senere i dag skal jeg skrive om toget da vi reiste for et par uker siden.

 • Savn  Jeg savner sommeren forferdelig mye!

  ♥ Sommeren ♥ Kuene ♥ Tantebarna mine ♥ Heggedal ♥ Varmen ♥ Friheten ♥ Heggedal ♥ Sol ♥ Varme ♥ Gress ♥ Gøteborg ♥ Søstrene mine ♥ Shopping ♥ Sove ♥ Skolefri ♥ Lys ♥

   

  Flere som savner sommeren?

 • Julestemning  Julemusikken står på, fyr i ovnen, ulovlig kaldt ute, og julenekene er solgt, men likevel har jeg ikke noe julestemning.. Føler ikke at det er 4. desember allerede! 20 dager til julaften nå! Trenger litt fritid, til å tenke over hvor fort høsten har gått og til å innse at det snart er jul. På fredag er det julebord, så kanskje det gir litt julestemning. I løpet av helga skal jeg også lage brente mandler, fordi om du kjøper det blir du svindlet. 69 kroner for 135 gram!! Sykt. Kommer aldri til å få tid til alt jeg har tenkt å gjøre i helga.. 

  Bilde av celloen ble tatt på lørdag, og ellers bilder fra i går og i dag. Har det kjempemorsomt på musikklinja, som dere ser, anbefales virkelig! I morgen skal vi informere tiendeklassingene om hvor artig og kult det er å gå der. Vi har til og med treningsrom. Og flygel. 

  I dag har jeg vært i utrolig godt humør, skjønner ikke hvorfor, men jeg har fliret av ALT! Vet ikke hva som får meg i så godt humør, men er kanskje bare at jeg ikke har sovet så mye de siste ukene, og blir da gladere istede for å bli sur. Gidder ikke å bruke negativ energi :-)) 

   

  Hva gjør deg glad?

 • I det siste  Superblogger #1 

  Den siste tiden har jeg hatt veldig lite tid, veldig lite lyst til å gjøre noe og veldig lite overskudd. Ligger vel ca ei uke etter med bloggingen, who cares? Forrige helg var i Horten, det vet dere, har noen flere bilder derfra. Og i helga skal jeg skrive om toget, blir artig. Delt inntrykk på det punktet, men det går generelt ut på at de nye togene er stygge og jeg savner de gamle, koselige togene. Jeg husker ikke helt hva jeg gjorde denne uka, bortsett fra å rydde hele torsdagskvelden. Klarer ikke å legge meg tidlig, og siden jeg var på seminar i helga fikk jeg ikke sove ut da heller.. Jaja, tar det etter julebordet nå til helga! 

  På fredagen lagde jeg og Birgitte taco og inviterte noen folk hit etter øvingen. Guttene satt i sofaen og så på tv, jentene sto på kjøkkenet og lagde mat. Really?? Seminaret var vel mer som ei vanlig øvehelg, fordi det var så få folk med fra andre plasser, og fordi det var i Mosjøen. Følte for å være hjemme, alene, og sove hele helga istede for å spille hele helga. Men mamma kom hjem med celloen min natt til lørdag, og jeg og Birgitte ble intervjuet, begge med ny cello, så det var jo artig da! Det var derfor pappa dro til Oslo, for å hente celloen min og ta den til Trondheim, der den ble reparert.

  Pakkekalender!! Fordi det ikke skal bli så tungt blir ikke alle pakkene hengt opp samtidig.. Jeg fikk en slikkepott (som jeg egentlig allerede hadde fått, ved en feiltagelse) første desember, hårspenner i går og hårstrikk i dag. 

  Jeg og Birgitte med egen cello!! Birgitte fikk sin forrige helg, jeg fikk min denne lørdagen. Jeg kunne tatt den med hjem når jeg dro med toget, men jeg ville ikke ha ansvaret for det også når jeg tok tog første gang alene.. Elsker den! Vi har også lik kasse :-)

  De tre siste bildene var fra avisen, tatt av Stine Skipnes. Jeg og Birgitte ble intervjuet, men det har ikke kommet noe om det i avisen enda.. Bare bildeserie fra kurset HER. Jeg har lyst til å bli journalist, de får vite så mye spennende! Jeg og Birgitte snakket om celloer, og poset med tre celloer! 

  Nå har jeg nettopp spist en kjempegod, stor middag, og nå skal jeg slappe av resten av kvelden.

  God natt, kjære blogglesere ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 • Les mer i arkivet September 2014 August 2014 Juli 2014
  hits